Укр
Рус

Мясний рулет

М'ясний рулет - смачна і оригінальна страва на кожен день і на свята

Соковитий, ситний, пікантний - це все про нього. М'ясний рулет готується з цільного шматка, рубленого м'яса або фаршу, в який загортають начинку з овочів, фруктів, сухофруктів, яєць, сала, сиру і інших продуктів. Основою рулету може бути яловичина, свинина, кролятина, а також м'ясо птиці.

Ця страва - прикраса святкового і повсякденного столу, яку можна подавати як самостійно, так і разом з гарніром. Хоча процес приготування займає близько двох годин, результат того вартий. Рецепти м'ясного рулету покроково з фото, від яких потечуть слинки, представлені на нашому сайті.

Читати все...

Курячий рулет - покроковий рецепт, фото 1 Курячий рулет 60 4 2 з 5 - детальніше -
Курячий рулет з омлетом - покроковий рецепт, фото 1 Курячий рулет з омлетом 85 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет у тісті - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет у тісті 80 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет у фользі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет у фользі 100 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з яловичини 90 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з фаршу з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з фаршу з грибами 50 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з фаршу з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з фаршу з яйцем 60 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з грибами 55 5 4 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з сиром 60 6 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з чорносливом 55 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Мясний рулет
Вид
Категорія страви
Інгредієнти
Спосіб приготування
Рівень складності
Швидкість приготування
Смакові якості
Сезон

Історія появи

Вперше назва була згадана в римській кулінарній колекції Apicius в V столітті. Офіційно прийнято вважати, що страва відноситься до німецької, скандинавської та бельгійської кухні. У Голландії її вважають «кузеном» голландської фрикадельки. Існує і американська варіація, створена місцевими етнічними німцями, яка спочатку була подрібненою свининою, змішаною з кукурудзяним борошном.

Згодом ласощі настільки підкорили світ, що зайняли особливе місце у багатьох національних кухнях: латиноамериканській, південноафриканській, італійській, єврейській, турецькій, в'єтнамській та інших.

Національні особливості

Залежно від країни, в якій готується м'ясний рулет, рецепт його зазнає змін.

● У Чилі він відомий як Асадо Алеман. У його склад входить яловичина, морква, ковбаса, варені яйця і панірувальні сухарі. Страву слід запікати в духовці і подавати з гарніром з картопляного пюре або рису.

● Аргентинський варіант, Пан-де-Карне, заправляється шинкою, сиром, морквою або іншими овочами.

● Турецька кухня пропонує м'ясну рулетку dalyan köfte з овочевою стравою. 

● В Австрії перед запіканням рулет загортається в шинку і подається до столу з картопляним пюре в теплу пору року і з соусом Камберленд в холодну.

● Болгарський і грецький варіанти заповнюються м'ясом і яйцями вкруту.

● На Філіппінах лакомство готують з витриманої меленої свинини, родзинок, фаршированої моркви, ковбас і цілих варених яєць. Його зазвичай випікають у фользі або подають на грилі.

Різноманітність рецептів приготування м'ясного рулету

Якщо ви замислювалися урізноманітнити меню і порадувати своїх близьких справжніми кулінарними шедеврами, спробуйте комбінувати різні варіанти м'яса і начинок.

Наприклад, свинина добре поєднується з сиром, часником, кропом, чорним перцем, розмарином і шавлією. Для яловичого фаршу добре підійде начинка з печериць, яєць, хлібної крихти, болгарського перцю, бекону і спецій. Також яловичина чудово поєднується з морквою, цибулею і сиром. Вишуканий смак цього м'яса додасть гірчиця, молоко і спеції: чорний мелений перець, сіль і тростиновий цукор. Якщо вирішили приготувати курячий рулет, не забудьте про цибулю і часнику- тут вони обов'язкові.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Курячий рулет з омлетом8.00 32.68 10.63 370.46
М’ясний рулет з сиром9.96 27.62 8.82 336.77
М’ясний рулет з чорносливом4.87 7.53 50.72 295.45
М’ясний рулет у тісті12.05 26.29 0.99 293.22
Курячий рулет12.69 16.65 19.70 283.56

Етапи приготування

1. Спочатку підготуйте м'ясо - промийте, дрібно посічіть і дайте йому просохнути.

2. Перекладіть його в миску, додайте сіль і перець за смаком.

3. Залежно від рецепта вбийте курячі або перепелині яйця і перемішайте.

4. Додайте борошно для в'язкості.

5. Овочі та інші продукти для начинки натріть на дрібній тертці. 

6. Рівномірно розподіліть м'ясну масу тонким шаром на фользі, зверху виклавши начинку.

7. Акуратно загорніть рулет, найкраще це робити за допомогою килимка для приготування суші.

8. Оберніть ще в один шар фольги, щоб не залишилося отворів, через які може вилазити начинка.

9. Прогрійте духовку до 200 градусів і запікайте до готовності - в середньому це займає 30-40 хвилин.

Як приготувати м'ясний рулет - основні правила і секрети

Хочете правильно приготувати страву і зробити її своєю візитною карткою? Прислухайтеся до порад досвідчених кулінарів і кухарів.

● Головне правило приготування - м'ясо та продукти для начинки повинні бути високої якості.

● Щоб страва вийшла соковитою і ніжною, використовуйте вирізку молодих тварин.

● Уміння правильно і акуратно згорнути рулет - це свого роду мистецтво. Тому не турбуйтеся, якщо у вас не вийде з першого разу. Подивіться навчальні відеоуроки, де покроково пояснюється кожен етап.

● Щоб страва вийшла ще більш смачною, оберніть її зверху смужками з сала або бекону, після чого перетягніть кулінарною мотузкою.

● Для свинячого рулету найкраще підходить вирізка з живота, так як м'ясо там найбільш тонке, з прошарками і ніжною шкіркою.

● Незважаючи на можливість вибору будь-яких спецій, шавлія і розмарин є дуже важливими складовими, яких не рекомендується уникати.

Готуйте з задоволенням і діліться рецептами м'ясного рулету з нашого сайту зі своїми друзями і знайомими. Приємного апетиту!

;