Укр
Рус

Мідії

Готуємо мідії

Мідії - морепродукт для справжніх гурманів, який не тільки дарує гастрономічну насолоду, але і насичує організм необхідними вітамінами і мікроелементами. М'ясо молюсків широко використовується в кулінарії різних народів світу, будучи важливим інгредієнтом багатьох рецептів закусок, супів, салатів та інших делікатесів. Щоб потішити себе дарами моря, не обов'язково вирушати в ресторан. Створити кулінарний шедевр можна і на домашній кухні. Як приготувати мідії і в чому їх особливості і користь, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Мідії
Вид
Категорія страви

Особливості та корисні властивості

М'ясо мідії ніжне солодко-солоне на смак. Цей продукт відноситься до розряду низькокалорійних, так як в чистому вигляді містить всього 80 ккал в 100 г готового делікатесу. Тому його можна включати в різні дієти і рецепти правильного харчування. М'ясо мідії - чистий натуральний білок і за кількістю незамінних амінокислот (більше двадцяти) прирівнюється до курячого яйця.

Вживаючи молюсків в їжу, ви отримуєте безліч корисних і таких необхідних для здоров'я мікроелементів, мінералів і вітамінів, серед яких кобальт, йод, цинк, марганець, вітаміни Е, РР, D, В1, В2, В6. Мідії є відмінним профілактичним засобом артриту і онкологічних захворювань, підвищують імунітет, покращують обмін речовин, роботу мозку і гостроту зору.

Як готувати

Рецептів приготування мідій багато. З них варять супи, роблять салати, коптять і маринують, смажать у клярі і на відкритому вогні. М'ясо молюска відмінно гармонує з рисом, макаронними виробами, рибою та іншими морепродуктами (креветками, кальмарами і т. д.), Овочами, фруктами, пряною зеленню і лимонним соком, вишуканим білим вином. Щоб зберегти вітаміни і мікроелементи, необхідно знати, як правильно готувати мідії. Тоді страва вийде не тільки смачною, але і корисною.

Свіжокуплені мідії готуються в той же день, коли ви їх придбали. Ретельно промийте їх під проточною водою від забруднень і відправте в киплячу підсолену воду на 5-7 хвилин, не більше.

Заморожений продукт у вакуумній упаковці вже готовий до вживання. Розморозьте страву при кімнатній температурі, збризніть лимонним соком, додайте прянощів і полийте оливковою олією. Якщо ви придбали свіжі заморожені мідії, варіть їх близько 10 хвилин, опустивши в киплячу воду (можна без попередньої розморозки).

Молюски в раковинах готують наступним чином. Раковини ретельно перебирають, в обов'язковому порядку виключаючи тріснуті та надколоті, інші ретельно промивають, заливають холодною водою і доводять до кипіння. Потім воду з каструлі зливають, вливають свіжу і варять до тих пір, поки стулки черепашки не розкриються (приблизно 8-10 хвилин). Молюски готові до вживання.

Поради та рекомендації

Щоб смачно приготувати мідії, скористайтеся підказками досвідчених кулінарів. 

1. Ніколи не купуйте раковини, від яких йде неприємний запах. Можете отруїтися.

2. Чим більше черепашка, тим більше і соковитіше буде молюск. У дрібних - м'яса з горошину.

3. Не переварюйте морепродукт, інакше він стане жорстким і несмачним.

4. Ідеальні спеції для маринування мідій - чебрець, коріандр, бадьян, базилік, імбир, шафран.

5. Вживайте або використовуйте молюсків відразу. Страву не рекомендується довго зберігати і повторно розігрівати.

Тепер ви знаєте, як готувати морські делікатеси. Вибирайте рецепт мідій з покроковим описом процесу приготування і детальними фото і запрошуйте сім'ю до столу на чудовий обід. Приємного апетиту!

;