Укр
Рус

Макарони

Макарони: італійські «трубки з тіста» на вашому столі 

Відварені макарони - звичний багатьом гарнір. Таку просту в приготуванні і при цьому смачну страву можна поєднувати з будь-якими соусами, м'ясними стравами, морепродуктами та іншими смаколиками. Італійський спосіб приготування пасти значно відрізняється від того, який використовують багато наших господинь. Як приготувати макарони правильно і в чому особливості варіння цього напівфабрикату, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Макарони-гнізда - покроковий рецепт, фото 1 Макарони-гнізда 55 3 3 з 5 - детальніше -
Вермішель смажена на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель смажена на сковороді 55 4 3 з 5 - детальніше -
Гнізда з макаронів з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Гнізда з макаронів з фаршем 40 4 3 з 5 - детальніше -
Гнізда з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Гнізда з фаршем на сковороді 45 4 3 з 5 - детальніше -
Смажені макарони з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Смажені макарони з сиром 55 3 2 з 5 - детальніше -
Італійські макарони - покроковий рецепт, фото 1 Італійські макарони 40 3 3 з 5 - детальніше -
Каннеллоні з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Каннеллоні з куркою 50 3 3 з 5 - детальніше -
Каннеллоні з м’ясним фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Каннеллоні з м’ясним фаршем 55 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Макарони болоньєзе 40 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в мікрохвильовці 55 6 3 з 5 - детальніше -
Макарони в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в вершковому соусі 55 6 3 з 5 - детальніше -
Макарони в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Макарони в томатній пасті - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в томатній пасті 30 4 2 з 5 - детальніше -
Макарони гнізда - покроковий рецепт, фото 1 Макарони гнізда 50 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Макарони карбонара 50 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Макарони на сковороді 35 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони по китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по китайськи 40 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Макарони по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по-китайськи 40 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони по-флотськи з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по-флотськи з сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони під соусом болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Макарони під соусом болоньєзе 45 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з баклажанами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з беконом 50 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Макарони
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Рівень складності
Швидкість приготування
Температура подачі

Визначення та особливості

Макарони - трубчасті вироби з висушеного тіста, які знайдуться на кожній домашній кухні. Багато знавців кулінарії схиляються до того, що це кулінарне творіння зародилося в сонячній Італії. На такі висновки наштовхує назва, адже в перекладі з сицилійського діалекту maccaruni означає «оброблене тісто». Для виготовлення макаронів використовується різна борошно. Їх роблять з твердих сортів пшениці (більший вміст клейковини і менше крохмалю), м'якої склоподібної пшениці і борошна для хліба.

Також макарони розрізняються за способом приготування. В основному це залежить від рецепта і кулінарних уподобань тієї чи іншої країни. Наприклад, італійці готують цю страву до ступеня al dente, що перекладається «на зубок», а у більшості наших кухарів такі макарони можуть вважатися недовареними. Також в італійській кулінарній традиції відварені макарони ніколи не промивають під холодною водою і не присмачують вершковим маслом, а відразу подають до столу, поливаючи ароматною оливковою олією або соусом.

Що приготувати з макаронів

У світовій кулінарії величезна кількість страв, де цей борошняний виріб виступає головним інгредієнтом. Серед найбільш популярних і поширених рецептів приготування макаронів:

● макаронник;

● макарони по-флотськи;

● каннеллони (товсті фаршировані макарони) з сиром і шпинатом;

● спагетті зі спаржею та шинкою; 

● спагетті з соусом болоньєзе;

● спагетті з креветками;

● паста запечена з моцарелою;

● паста - тальятелле з грибами і інші кулінарні шедеври.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Макарони з плавленим сиром8.08 9.40 19.99 206.65
Макарони в мікрохвильовці8.51 13.06 57.87 396.51
Макарони в томатній пасті8.38 9.57 56.62 358.66
Макарони по флотськи10.41 14.16 16.42 251.71
Макарони з ковбасою8.06 12.00 16.13 215.61

Поради та рекомендації

Хочете здивувати гостей кулінарним шедевром, скористайтеся підказками досвідчених кухарів. Метри кулінарії відкриють секрети, як варити макарони, щоб отримати від їжі дану гастрономічну насолоду. 

1. Для варіння беріть стільки води, скільки вказано в рецепті. У процесі приготування напівфабрикат виділяє крохмаль, і якщо рідини в каструлі недостатньо, ризикуєте перетворити гарнір у великій злиплий ком.

2. Якщо ви варите довгі спагетті, посуд для приготування повинна бути високою.

3. Соліть воду після закипання. Кількість солі визначається на смак. Так як макарони не промиваєте, намагайтеся не перестаратися з посолом.

4. Деякі господині додають у воду трохи олії, щоб макаронні вироби не злипалися. Робити цього не варто. Страва вийде надмірно жирною і позбавленою смаку. Щоб напівфабрикати не склеїлися між собою, необхідно кілька хвилин перемішувати їх після занурення в окріп. 

5. Макаронні вироби вважаються готовими, якщо при надкусуванні вони м'які зверху і пружні в середині, тобто всередині злегка недоварені.

6. Ніколи не промивайте макарони. Ви змиваєте крохмаль, який необхідний для кращого вбирання соусів.

Тепер ви знаєте, як слід готувати кулінарний винахід італійських кухарів. Вибирайте рецепт з покроковим описом процесу приготування і детальними фото і експериментуйте зі смаками. Приємного апетиту!