Відварені макарони - звичний багатьом гарнір. Таку просту в приготуванні і при цьому смачну страву можна поєднувати з будь-якими соусами, м'ясними стравами, морепродуктами та іншими смаколиками. Італійський спосіб приготування пасти значно відрізняється від того, який використовують багато наших господинь. Як приготувати макарони правильно і в чому особливості варіння цього напівфабрикату, ми вам зараз розповімо.
Макарони - трубчасті вироби з висушеного тіста, які знайдуться на кожній домашній кухні. Багато знавців кулінарії схиляються до того, що це кулінарне творіння зародилося в сонячній Італії. На такі висновки наштовхує назва, адже в перекладі з сицилійського діалекту maccaruni означає «оброблене тісто». Для виготовлення макаронів використовується різна борошно. Їх роблять з твердих сортів пшениці (більший вміст клейковини і менше крохмалю), м'якої склоподібної пшениці і борошна для хліба.
Також макарони розрізняються за способом приготування. В основному це залежить від рецепта і кулінарних уподобань тієї чи іншої країни. Наприклад, італійці готують цю страву до ступеня al dente, що перекладається «на зубок», а у більшості наших кухарів такі макарони можуть вважатися недовареними. Також в італійській кулінарній традиції відварені макарони ніколи не промивають під холодною водою і не присмачують вершковим маслом, а відразу подають до столу, поливаючи ароматною оливковою олією або соусом.
У світовій кулінарії величезна кількість страв, де цей борошняний виріб виступає головним інгредієнтом. Серед найбільш популярних і поширених рецептів приготування макаронів:
● макаронник;
● макарони по-флотськи;
● каннеллони (товсті фаршировані макарони) з сиром і шпинатом;
● спагетті зі спаржею та шинкою;
● спагетті з соусом болоньєзе;
● спагетті з креветками;
● паста запечена з моцарелою;
● паста - тальятелле з грибами і інші кулінарні шедеври.
Назва | Білки, в 100 г | Жири, в 100 г | Вуглеводи, в 100 г | Ккал, в 100 г |
Макарони з плавленим сиром | 8.08 | 9.40 | 19.99 | 206.65 |
Макарони в томатній пасті | 8.38 | 9.57 | 56.62 | 358.66 |
Макарони в мікрохвильовці | 8.51 | 13.06 | 57.87 | 396.51 |
Макарони з сиром в духовці | 10.85 | 13.07 | 19.26 | 247.57 |
Макарони з ковбасою | 8.06 | 12.00 | 16.13 | 215.61 |
Хочете здивувати гостей кулінарним шедевром, скористайтеся підказками досвідчених кухарів. Метри кулінарії відкриють секрети, як варити макарони, щоб отримати від їжі дану гастрономічну насолоду.
1. Для варіння беріть стільки води, скільки вказано в рецепті. У процесі приготування напівфабрикат виділяє крохмаль, і якщо рідини в каструлі недостатньо, ризикуєте перетворити гарнір у великій злиплий ком.
2. Якщо ви варите довгі спагетті, посуд для приготування повинна бути високою.
3. Соліть воду після закипання. Кількість солі визначається на смак. Так як макарони не промиваєте, намагайтеся не перестаратися з посолом.
4. Деякі господині додають у воду трохи олії, щоб макаронні вироби не злипалися. Робити цього не варто. Страва вийде надмірно жирною і позбавленою смаку. Щоб напівфабрикати не склеїлися між собою, необхідно кілька хвилин перемішувати їх після занурення в окріп.
5. Макаронні вироби вважаються готовими, якщо при надкусуванні вони м'які зверху і пружні в середині, тобто всередині злегка недоварені.
6. Ніколи не промивайте макарони. Ви змиваєте крохмаль, який необхідний для кращого вбирання соусів.
Тепер ви знаєте, як слід готувати кулінарний винахід італійських кухарів. Вибирайте рецепт з покроковим описом процесу приготування і детальними фото і експериментуйте зі смаками. Приємного апетиту!