Укр
Рус

Люля-кебаб

Люля-кебаб - рум'яні м'ясні ковбаски зі східної казки

Люля-кебаб - соковитий, ніжний і апетитний шашлик з м'ясного фаршу, вельми популярний і поширений у багатьох народів. Готувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Рецепт люля-кебабу настільки простий, що впорається з цим завданням навіть кухар-початківець. У чому особливості страви і як створити її на власній кухні, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з баранини 60 5 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з яловичини 35 5 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з курки - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки 45 5 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки на сковороді 50 5 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на багатті 50 2 2 з 5 - детальніше -
 Люля кебаб на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на сковороді 60 6 4 з 5 - детальніше -
Люля-кебаб з яловичини в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Люля-кебаб з яловичини в беконі 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Люля-кебаб
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Спосіб приготування
Рівень складності
Швидкість приготування
Сезон

Визначення та особливості

Якому народові належить цей кулінарний винахід, сказати важко. Люля-кебаб готують на Кавказі, в Туреччині, на Середньому Сході і навіть на Балканах. Без рум'яних котлет з фаршу баранини, яловичини або курки, смажених на дерев'яних шпажках, не обходиться жодне святкове застілля або пікнік. У деяких країнах зустрічаються рецепти приготування люля-кебабу з кролика, індички, свинини або телятини. Назва страви складається з двох слів, які переводяться на російську як (lula - трубка і kabāb - смажене м'ясо). На відміну від звичних нам з дитинства котлет, в фарш для приготування люля-кебабу не додають хліб і яйця. Секрет того, що котлета не розпадається при смаженні, криється в тривалому і ретельному вимішування (не менше 10 хвилин), при якому з м'яса виділяється білок, який робить фарш в'язким і щільним. 

Як приготувати люля-кебаб правильно

Зазвичай котлети на шпажках готують з баранини з додаванням сала курдючного (для жирності і в'язкості) і достатньої кількості цибулі (для соковитості ). У традиційному рецепті зі спецій використовуються тільки часник, мелений чорний перець і рубана кінза, які надають неповторний аромат готовим м'ясним ковбаскам. Ви можете експериментувати зі смаками і використовувати будь-які інші ароматні суміші для м'яса.

М'ясо пропускають через м'ясорубку з крупними гратами або дрібно шаткують ножем. Коли фарш ретельно перемішаний, його 2-3 години охолоджують в холодильнику, а потім формують ковбаски і нанизують на дерев'яні шпажки. Смажать люля-кебаб на тліючому вугіллі, час від часу перевертаючи ковбаски-котлетки.

Поради та рекомендації

Щоб кулінарне творіння вдалося на славу, скористайтеся нехитрими секретами професійних кухарів.

● Щоб цибуля віддала м'ясу всі соки, подрібніть її блендером і додайте у фарш в самий останній момент. Якщо це зробити раніше, фарш вийде водянистим, і ковбаски не будуть тримати форму.

● Якщо ви готуєте частування з баранини і використовуєте курдючний жир, обов'язково перед ліпленням поставте фарш в холодильник до тих пір, поки жир не застигне. В іншому випадку він буде танути в руках, не даючи зліпити ковбаски.

● Ліпити люля-кебаб потрібно мокрими руками, щільно притискаючи м'ясо до дерев'яної шпажки. Якщо всередині котлети з'явиться порожнеча, вона може в процесі смаження розвалитися.

● Дерев'яні шампури перед використанням необхідно обов'язково замочити у воді.

● На грилі ковбаски витримують близько 15 хвилин і не менше 4 разів перевертають, щоб усі боки рівномірно підрум янились і присмажились. 

● У домашніх умовах приготувати це кулінарне вишукування можна не тільки на відкритому вогні, а й в духовці або на сковороді. Частування вийде таким же смачним і ароматним.

● Подають готову страву з маринованою цибулею, свіжою зеленню, лавашем і томатним соусом.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Кебаб16.33 18.95 1.16 247.06
Люля кебаб на сковороді13.15 20.55 1.38 249.19
Люля кебаб з курки на сковороді13.94 13.03 5.78 203.88
Люля кебаб з яловичини10.04 13.49 3.85 184.54
Люля кебаб з курки12.91 15.73 7.15 225.30

Тепер ви знаєте, як смажити соковитий люля-кебаб. Вибирайте на сайті рецепт з покроковим описом процесу приготування і детальними фото і запрошуйте друзів на справжній ароматний шашлик по-східному. Приємного апетиту!

;