Укр
Рус

Лангети

Лангет - м'ясний французький «язичок» на російський манер

Лангет - відбитий і обсмажений шматок яловичої вирізки. В радянські часи це кулінарне вишукування вважалося ресторанною стравою і було частим частуванням на застіллях і святах. Сьогодні, щоб спробувати апетитну яловичину, не обов'язково вирушати в кафе або на банкет. Приготувати смачну м'ясну відбивну можна власноруч на домашній кухні. У чому особливості даного кулінарного творіння і як посмажити лангет правильно, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Лангет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з яловичини 75 4 3 з 5 - детальніше -
Лангет з курки - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з курки 75 2 3 з 5 - детальніше -
Лангет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з печінки 60 4 3 з 5 - детальніше -
Лангет з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з телятини 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Лангет
Вид
Категорія страви
Рівень складності
Сезон

Визначення та особливості

З огляду на назву, яке з французької мови перекладається як «язичок» (фр.languette), появою цієї кулінарної вишуканості ми зобов'язані французьким кухарям. Згідно з рецептом лангету, для приготування використовується ніжна телятина або молода яловичина, яку нарізають на пласти, злегка відбивають і обсмажують на олії.

Як готувати

Якщо ви новачок на кухні і не знаєте, як приготувати лангет, скористайтеся підказками досвідчених кулінарів, і у вас вийде справжній кулінарний шедевр. 

1. Для початку необхідно правильно вибрати м'ясо. Щоб лангети були соковитими і м'якими, використовуйте свіжу яловичу вирізку - саму ніжну частину туші.

2. М'ясо ретельно промийте, очистіть від плівок і наріжте поперек волокон пластами товщиною не більше 1,5 см.

3. Тепер кожен шматок відбийте з двох сторін і посолити за смаком.

4. Далі паніруйте відбивні і по черзі обсмажуйте на розпеченій сковороді (не більше 10-15 хвилин), кілька разів перевертаючи з одного боку, на інший, щоб добитися рівномірної золотистої скоринки.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Лангет з яловичини12.07 15.27 1.09 195.82
Лангет з курки1.04 77.44 4.71 728.26
Лангет з печінки12.07 8.64 10.76 172.49
Лангет з яловичини в сметанному соусі12.59 12.91 1.10 176.72
Лангет з телятини17.64 7.03 1.88 148.23

Панірування в пшеничній муці, в яку для аромату додають мелений чорний перець, допомагає зберегти соки всередині м'ясного шматка. Неймовірно смачними вийдуть лангети, якщо після борошняног панірування кожен «язичок» вмочити в льєзон (суміш зі збитих яєць і сметани), а потім в панірувальні сухарі.

5. Готове м'ясо перекладіть на тарілку, а в сковороду влийте трохи червоного вина, додайте пару гілочок чебрецю і чебрецю.

6. Випаруйте алкоголь, безперервно помішуючи.

7. Коли суміш загусне, видаліть трави і відправте в сковороду шматочок вершкового масла.

8. Отриманим соусом полийте лангет і можете подавати до столу.

Поради та рекомендації

Щоб страва вдалася на славу, допоможуть нехитрі секрети професійних кухарів.

● Нарізати вирізку необхідно так, щоб отримані м'ясні пластини нагадували язик. Саме форма відрізняє лангет від звичайної відбивної.

● Смажити «язички» рекомендується на розпеченій сковороді без кришки.

● Викладайте лангети в жаровню по-окремо, так як велика кількість м'яса зменшує нагрівання посуду, а зниження температури позначається на смаку готового кулінарного творіння. 

● Перевірити ступінь прожарювання допоможе вилка або зубочистка. Проколіть м'ясний шматок і подивіться на колір соку: сукровиця вказує, що м'ясо необхідно досмажити, прозорий сік свідчить про те, що лангет готовий.

● Сучасні варіації допускають приготування лангету з курки, індички або свинини. Також можна готувати страву не тільки на сковороді, а й в духовці.

● Якщо яловичина не дуже молода, замаринуйте м'ясо на кілька годин (а краще на ніч) в будь-якому маринаді на ваш смак .

● Лангет відмінно поєднується з різними гарнірами: картопляним пюре, кашами, тушкованими овочами.

Тепер ви знаєте, як готувати соковиті м'ясні відбивні. Вибирайте рецепт приготування лангету з детальними фото і покроковим описом і експериментуйте на кухні. Приємного апетиту!

;