Укр
Рус

Курка

Готуємо курку

Курка - найпоширеніша свійська птиця, яку вирощують в різних куточках нашої планети. Широка доступність курятини зробила страви з неї доступними, популярними і поширеними в кухнях народів різних країн світу. Частування, приготовані з курки, підходять як для повсякденних обідів, так і для урочистих святкових столів. У чому користь і особливості курячого м'яса і як приготувати курку правильно в домашніх умовах, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Курка по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Курка по-грузинськи 75 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого фаршу 40 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого філе 35 2 3 з 5 - детальніше -
Бозбаш з курки - покроковий рецепт, фото 1 Бозбаш з курки 65 6 3 з 5 - детальніше -
 Швидкий шашлик на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Швидкий шашлик на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Галушки з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Печеня в горщиках з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в горщиках з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Печеня з курки в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з курки в мультиварці 55 6 3 з 5 - детальніше -
Печеня з курки в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з курки в сковороді 50 4 3 з 5 - детальніше -
Печеня з курки з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з курки з картоплею 80 4 3 з 5 - детальніше -
Печеня з курки зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з курки зі шпинатом 80 4 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з кабачків і курки - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з кабачків і курки 60 4 3 з 5 - детальніше -
Сальтисон з курки - покроковий рецепт, фото 1 Сальтисон з курки 65 1 3 з 5 - детальніше -
Зрази курячі - покроковий рецепт, фото 1 Зрази курячі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Каррі з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Каррі з куркою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з курячого фаршу 40 3 3 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Котлети по-київськи з філе курки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по-київськи з філе курки 115 1 3 з 5 - детальніше -
Крокети в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Крокети в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Крильця курячі запечені - покроковий рецепт, фото 1 Крильця курячі запечені 75 3 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка запечена в фользі 100 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Курка
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Рівень складності
Швидкість приготування
Сезон

Корисні властивості

Куряче м'ясо відрізняється приємним смаком, швидко і легко готується, добре засвоюється нашим організмом і містить багато поживних речовин, необхідних людині. У курці мало жиру, тому вона може використовуватися в дієтичних рецептах, а також для дитячого харчування (починаючи з 2-річного віку). М'ясо багате на вітаміни А, С і Е, групи В (В1, В2, В2, В3, В5, В6, В9), калієм, сіркою, натрієм, цинком, фосфором і іншими мінералами, триптофан, лізин, аргінін та іншими незамінними амінокислотами. Регулярне вживання такого м'яса (норма - 80 г в день) допоможе нормалізувати обмін речовин і роботу репродуктивної системи, поліпшити кровообіг, стан волосся і нігтів, відновити сили після хвороби або фізичних навантажень.

Особливості приготування

Курятина вважається низькокалорійним продуктом (частина філе - 113 ккал, стегнова частина - 180 ккал, м'якоть без шкірки - 241 ккал) . Енергетична цінність готового продукту безпосередньо залежить від рецепта приготування курки. З курятини готують перші і другі страви, салати, закуски, пироги і котлети. Для бульйонів використовують такі частини тушки: крила, ніжки і каркас. Для салатів і запікання ідеально підходить знежирена грудка. Також з курки можна приготувати заливне (холодець) - кулінарне творіння багате колагеном - незамінним білком для кісток, суглобів і м'язової тканини. Щоб зменшити калорійність страви, перед тушкуванням або приготуванням бульйонів і супів рекомендується видалити з курки шкіру разом з підшкірним жиром.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Бозбаш з курки0.39 96.23 1.87 880.48
Котлети по-київськи з філе курки1.51 80.96 12.30 790.28
Лангет з курки1.04 77.44 4.71 728.26
Курка в банці1.07 73.38 3.75 689.02
Котлети по - Київськи4.79 52.32 28.49 606.03

Поради та рекомендації

Щоб кулінарне творіння з курячого м'яса вдалося на славу, скористайтеся підказками досвідчених кухарів.

1. Приготований бульйон збереже насичений аромат курки, якщо в нього не додавати приправи і пряні трави.

2. Використовуючи заморожений продукт, розморожувати його перед приготуванням в холодильнику або при кімнатній температурі. Ніколи не заливайте тушку водою, щоб розморозити, інакше м'ясо втратить смак.

3. Стара курка стане м'якою, якщо її попередньо відварити, а потім протушкувати.

4. Філе буде особливо ніжним, якщо його замаринувати на 6 годин, а краще на добу. Для цього ідеально підійде розсіл від помідорів і огірків.

5. Не знімайте при запіканні шкірку. Вона утримує вологу, і м'ясо виходить соковитим. Видалити її можна перед подачею страви до столу.

6. Запікати велику тушку краще в глибокому чавунному або керамічному посуді (утятниці або деку з високими бортиками). Так м'ясо рівномірно пропечеться з усіх боків.

7. Отримати гарну золотисту скориночку допоможе мед. За 10 хвилин до закінчення запікання змастіть їм шкірку і трохи додайте вогонь.

8. З курячих стегон вийде смачний шашлик, а крильця, підрум'янені на відкритому вогні, стануть відмінною закускою до пива.

Тепер ви знаєте, як приготувати ідеальний обід. Вибирайте рецепт курки з покроковим описом процесу готування і деталізованими фото і пригощайте гостей справжнім кулінарним шедевром. Приємного апетиту!

?>