Укр
Рус

Курка

Готуємо курку

Курка - найпоширеніша свійська птиця, яку вирощують в різних куточках нашої планети. Широка доступність курятини зробила страви з неї доступними, популярними і поширеними в кухнях народів різних країн світу. Частування, приготовані з курки, підходять як для повсякденних обідів, так і для урочистих святкових столів. У чому користь і особливості курячого м'яса і як приготувати курку правильно в домашніх умовах, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка запечена в фользі 100 4 3 з 5 - детальніше -
Куряча радість - покроковий рецепт, фото 1 Куряча радість 50 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе в сирі - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе в сирі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе по-китайськи 50 4 3 з 5 - детальніше -
Курка в банці - покроковий рецепт, фото 1 Курка в банці 150 6 3 з 5 - детальніше -
Курка в духовці з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка в духовці з картоплею 75 4 3 з 5 - детальніше -
Курка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Курка в мультиварці 80 5 2 з 5 - детальніше -
Курка в соєвому соусі з медом - покроковий рецепт, фото 1 Курка в соєвому соусі з медом 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курка в соусі теріякі - покроковий рецепт, фото 1 Курка в соусі теріякі 55 4 3 з 5 - детальніше -
Курка з ананасами і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Курка з ананасами і сиром 50 2 3 з 5 - детальніше -
Курка з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Курка з грибами 150 5 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Курка
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Рівень складності
Швидкість приготування
Сезон

Корисні властивості

Куряче м'ясо відрізняється приємним смаком, швидко і легко готується, добре засвоюється нашим організмом і містить багато поживних речовин, необхідних людині. У курці мало жиру, тому вона може використовуватися в дієтичних рецептах, а також для дитячого харчування (починаючи з 2-річного віку). М'ясо багате на вітаміни А, С і Е, групи В (В1, В2, В2, В3, В5, В6, В9), калієм, сіркою, натрієм, цинком, фосфором і іншими мінералами, триптофан, лізин, аргінін та іншими незамінними амінокислотами. Регулярне вживання такого м'яса (норма - 80 г в день) допоможе нормалізувати обмін речовин і роботу репродуктивної системи, поліпшити кровообіг, стан волосся і нігтів, відновити сили після хвороби або фізичних навантажень.

Особливості приготування

Курятина вважається низькокалорійним продуктом (частина філе - 113 ккал, стегнова частина - 180 ккал, м'якоть без шкірки - 241 ккал) . Енергетична цінність готового продукту безпосередньо залежить від рецепта приготування курки. З курятини готують перші і другі страви, салати, закуски, пироги і котлети. Для бульйонів використовують такі частини тушки: крила, ніжки і каркас. Для салатів і запікання ідеально підходить знежирена грудка. Також з курки можна приготувати заливне (холодець) - кулінарне творіння багате колагеном - незамінним білком для кісток, суглобів і м'язової тканини. Щоб зменшити калорійність страви, перед тушкуванням або приготуванням бульйонів і супів рекомендується видалити з курки шкіру разом з підшкірним жиром.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Курка цілком у духовці9.11 42.98 5.57 455.22
Курка з ананасами і сиром6.09 36.93 2.99 375.54
Курячі грудки з сиром і помідорами в духовці11.29 31.94 3.58 351.42
Куряча грудка з грибами у вершковому соусі1.45 32.09 2.92 324.84
Курка з ананасами і сиром в духовці по-французьки17.73 24.65 0.88 300.36

Поради та рекомендації

Щоб кулінарне творіння з курячого м'яса вдалося на славу, скористайтеся підказками досвідчених кухарів.

1. Приготований бульйон збереже насичений аромат курки, якщо в нього не додавати приправи і пряні трави.

2. Використовуючи заморожений продукт, розморожувати його перед приготуванням в холодильнику або при кімнатній температурі. Ніколи не заливайте тушку водою, щоб розморозити, інакше м'ясо втратить смак.

3. Стара курка стане м'якою, якщо її попередньо відварити, а потім протушкувати.

4. Філе буде особливо ніжним, якщо його замаринувати на 6 годин, а краще на добу. Для цього ідеально підійде розсіл від помідорів і огірків.

5. Не знімайте при запіканні шкірку. Вона утримує вологу, і м'ясо виходить соковитим. Видалити її можна перед подачею страви до столу.

6. Запікати велику тушку краще в глибокому чавунному або керамічному посуді (утятниці або деку з високими бортиками). Так м'ясо рівномірно пропечеться з усіх боків.

7. Отримати гарну золотисту скориночку допоможе мед. За 10 хвилин до закінчення запікання змастіть їм шкірку і трохи додайте вогонь.

8. З курячих стегон вийде смачний шашлик, а крильця, підрум'янені на відкритому вогні, стануть відмінною закускою до пива.

Тепер ви знаєте, як приготувати ідеальний обід. Вибирайте рецепт курки з покроковим описом процесу готування і деталізованими фото і пригощайте гостей справжнім кулінарним шедевром. Приємного апетиту!

;