Укр
Рус

Кролик

Готуємо страви з кролика

Кролятина - смачне дієтичне м'ясо, яке підходить навіть для дитячого харчування. Завдяки легкій засвоюваності білка (до 90%) і високою поживністю воно цінується в кухнях різних народів. Щоб покуштувати цей делікатес, не обов'язково вирушати в ресторан і шукати в меню страви з кролика. Приготувати частування для домочадців і гостей можна на власній кухні. Як це правильно зробити і в чому особливості кролятини, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Кролик в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Кролик в винному соусі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Кролик
Вид
Категорія страви

Особливості та корисні властивості

Як стверджують дієтологи, м'ясо кролика в рази корисніше яловичини, телятини, баранини і свинини, так як в ньому практично відсутній жир , а за рахунок особливої ​​структури м'язових волокон білок відмінно засвоюється нашим організмом. Кролятина багата амінокислотами, мікроелементами (залізом, селеном, магнієм, кальцієм, фосфором і іншими), вітамінами групи В, лецитином. А кролячий жир, який в невеликій кількості міститься на тушці, - джерело цінної арахідонової кислоти. Завдяки такому складу і властивостей, страви з кролика рекомендується включати в меню дітей і літніх людей, а також страждаючих на алергію і захворюваннями шлунково-кишкового тракту. При цьому варто враховувати, що поживність безпосередньо залежить від віку тварини. Як правило, найціннішими в дієтології вважаються тушки 3-4 місячних кроликів.

Як приготувати кролика

Делікатеси з кролятини дуже смачні і апетитні, але щоб вони вийшли такими, м'ясо необхідно правильно підготувати до приготування. Досвідчені кулінари рекомендують обов'язково маринувати або вимочувати тушку перед приготуванням протягом 2-3 годин. Пояснюється це тим, що навіть вирощені в домашніх умовах тварини мають специфічний запах дичини, а це може бути не кожному до смаку.

У залежності від рецепту приготування кролика, для маринаду і вимочування використовують: сироватку, молоко, винний або фруктовий оцет, соєвий соус , кефір, лимонний сік, куди додають часник, лавровий лист, пряні трави і спеції.

Після вимочування тушку необхідно правильно обробити. Справа в тому, що задня частина кролика більш жирна і використовується для запікання і смаження, а передня ідеально підходить для тушкування і приготування бульйонів і супів. Якщо кролятина виявилася занадто жирною, зрізаний жирок можна використовувати для смаження або запікання м'яса в духовці.

Поради та рекомендації

Щоб створити на домашній кухні справжній кулінарний шедевр з кролика, скористайтеся підказками професійних кухарів.

1. Готова страва вийде ніжною, якщо чорне й біле м'ясо маринувати окремо. Для темно-рожевої задньої частини підійде суміш оливкового масла і часнику, а для грудки, яка більш суха, - маринад на основі кисломолочних продуктів або оцту.

2. Маринований кролик готується не довше 30 хвилин. За цей час м'ясо прожариться і не втратить соковитості.

3. Запікати кролятину найкраще в сметані під «шапкою» з овочів або грибів.

4. Щоб під час смаження на м'ясі з'явилася гарна рум'яна кірочка, тушку необхідно попередньо обсушити паперовим рушником.

5. Якщо ви смажите кролика, не пробивайте шматочки виделкою або шпажкою для визначення ступеня готовності. Сік почне витікати, і м'ясо вийде сухим.

6. Не викидайте тельбухи кролика. З печінки можна приготувати смачний паштет, а легені, серце і нирки обсмажити з цибулею і часником.

Тепер ви знаєте, як готувати кролятину. Вибирайте рецепт кролика з покроковим описом процесу приготування і детальними фото і пригощайте гостей соковитим і ніжним м'ясом. Приємного апетиту!

;