Кесаділья - швидка, ароматна і ситна сирна закуска, що користується великою популярністю в Мексиці і Сполучених Штатах. Щоб її спробувати, не потрібно вирушати в далеку подорож або шукати найближчий ресторан мексиканської кухні. Створити частування для домочадців і гостей можна власноруч в домашніх умовах. У чому особливості цієї страви, і як приготувати кесаділью правильно, ми вам зараз розповімо.
Ця закуска чимось нагадує звичну багатьом східну шаурму, італійську піцу або гарячий бутерброд для ланчу. Готується вона зі спеціального прісного пшеничного коржа - тортильї, на яку кладуть начинку. Рецептів приготування кесадільі багато, і, на відміну від інших страв мексиканської кухні, вона не пекучо-гостра. Їсти її можна як самостійну закуску чи подавати до супів, салатів, других страв.
Відрізняються рецепти компонентами, які вибирають в залежності від гастрономічних уподобань їдця або фантазії кухаря. Головний інгредієнт у всіх варіаціях залишається незмінним - це тертий сир (гауда, моцарелла, чеддер і інші ніжні сорти), і на ньому економити не можна. Розправляючись під впливом температури, він ніжно обволікає і скріплює між собою шматочки курки, кукурудзу і овочі, тож вони не випадають з коржа, коли ви їсте. Серед інших поширених наповнювачів - гриби, квасоля, індичка, паприка.
Назва | Білки, в 100 г | Жири, в 100 г | Вуглеводи, в 100 г | Ккал, в 100 г |
Кесаділья по-грецьки | 19.10 | 25.20 | 1.03 | 318.82 |
Кесаділья | 9.70 | 19.42 | 5.72 | 246.17 |
Кесаділья з куркою | 21.42 | 15.29 | 0.71 | 238.68 |
Кесаділья мексиканська | 23.82 | 16.96 | 0.98 | 232.60 |
Кесаділья з гуакамоле і печеним перцем | 17.94 | 13.13 | 3.69 | 217.66 |
Якщо під рукою не виявилося тортильи, можна використовувати вірменський лаваш. Кесаділью готують з одного коржу, який складають навпіл, або з двох, між якими викладають начинку. Крім традиційної м'ясної варіації можна приготувати вегетаріанську закуску. Для неї годяться різні ананаси, авокадо, сезонні овочі, бобові, сир тофу і свіжа зелень.
Етапи приготування кесадільі наступні:
1. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній трохи вершкового масла.
2. Покладіть на сковороду тортилью.
3. Посипте тертим сиром.
4. Викладіть начинку.
5. Посипте сиром, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.
6. Зверху накрийте другим коржем, злегка примніть рукою.
7. Обсмажте кесаділью з двох сторін до рум'яної скоринки.
Вийде смачний, хрусткий своєрідний бутерброд з соковитою начинкою. Наріжте його на порційні шматки і подавайте до столу. В якості соусу підійде суміш з оливкової олії, майонезу і гірчиці, сметана із зеленню, класичний кетчуп, тартар, аджика і будь-які інші соуси.
Щоб пригостити друзів справжньою мексиканською закускою, скористайтеся підказками професійних кухарів.
● Якщо ви готуєте м'ясну кесаділью, куряче, індиче філе або м'ясний фарш необхідно попередньо обсмажити. Також роблять і з овочами (перцем, цибулею, томатами).
● Страву можна готувати в духовці. Підготуйте корж, покладіть начинку і відправте на 5 хвилин в розігріту до 180-200 градусів духовку, щоб розплавився сир. Деко попередньо посипають борошном, тоді тортилья не пристане.
● Якщо в якості основи використовується вірменський лаваш, викладайте начинку безпосередньо перед обсмажуванням, інакше коржик розмокне і розповзеться.
● Дуже ароматною вийде кесаділья, якщо в начинку додати коріандр, а для пікантності трохи перцю чилі.
Тепер ви знаєте всі тонкощі приготування цієї заморської страви. Вибирайте на нашому сайті рецепт кесадільі з діловими фото і покроковим описом процесу та запрошуйте гостей на дегустацію мексиканської кухні. Приємного апетиту!