Укр
Рус

Гриби в духовці

Гриби в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Гриби в духовці 30 4 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Гриби в духовці
Вид
Категорія страви

Гриби в духовці: просто, швидко і смачно

Ароматні і смачні гриби в духовці - улюблена страва багатьох господинь. Готувати їх неймовірно просто, а поєднувати можна з будь-якими продуктами - м'ясом, картоплею, овочами, сиром, куркою, кашами та т. д. Запікають дари лісів в горщиках, сотейнику і на деку. Рецептів приготування грибів в духовці багато, тому легко вибрати варіант як для повсякденного столу, так і для урочистого заходу. У чому особливості такої їжі, які гриби можна запікати і як правильно це робити, ми вам зараз розповімо.

Особливості і користь

Гриби - унікальний продукт, багатий білками і іншими необхідними нашому організму речовинами. Завдяки унікальному складу, вживаючи їх в їжу ми отримуємо майже всі вітаміни групи В (B1, B2, B3, B6, B9), вітаміни А, D, Е і РР, ненасичені жирні кислоти, мікроелементи (цинк, мідь, фосфор, марганець і т. д.), більше 18 амінокислот, серед яких найбільш цінні аргінін, тіамін, глютамин і інші. Так, медичні дослідження довели користь печериць при лікуванні цукрового діабету, захворювань серця і атеросклерозу. 

Як приготувати гриби в духовці

Запікати в духовці можна різні види грибів, але особливою любов'ю у кулінарів користуються боровики (білі), гливи і печериці. Серед найбільш популярних рецептів грибів в духовці - курка з грибами, фаршировані печериці, жюльєн, картопля з сирно-грибним соусом. Такі кулінарні шедеври часто подають в ресторанах, а господині прикрашають ними святковий домашній стіл. У списку основних інгредієнтів - куряче філе, цибуля, вершки, сир для додання страві красивої золотистої скоринки.

Штучно вирощені гливи і печериці не вимагають спеціальної підготовки. Досить їх помити і нарізати невеликими шматочками, якщо це потрібно за рецептом, а можна запікати і цілком. Лісові гриби рекомендується попередньо відварити або обсмажити, так як вони відрізняються більш грубими волокнами і готуються довше. Далі необхідно з'єднати компоненти в спеціальному посуді для приготування (краще використовувати стеклокерамічний і глиняний) або просто викласти гриби на деко і відправити в духовку.

Поради та рекомендації

Щоб приготувати справжній кулінарний шедевр і порадувати домочадців і гостей апетитним грибним делікатесом, скористайтеся підказками професійних кухарів. Нехитрі секрети допоможуть створити надзвичайно смачне частування.

● Краще запікати свіжі гриби, страви з них виходять привабливими на вид. Якщо під рукою не виявилося такого продукту, тоді використовуйте заморожені або мариновані.

● Вибираючи печериці, звертайте увагу на нижню частину капелюшки. Вона повинна бути світлою. Темний колір говорить про те, що гриби довго лежать на прилавку.

● Після миття перед подальшим приготуванням гриби слід просушити на кухонному рушнику.

● Печериці нарізають безпосередньо перед відправкою в духовку, інакше вони темніють.

● Щоб капелюшок в процесі запікання не морщився, покладіть в нього маленький шматочок вершкового масла.

● Якщо ви вирішили фарширувати капелюшки, вибирайте великі гриби. Для запікання з картоплею або для приготування жульєну краще будуть більш дрібні.

● Не перетримуйте страву в духовці. Для печериць досить 15-30 хвилин в залежності від рецепту.

Тепер ви знаєте, як готувати гриби в духовці. Вибирайте на нашому сайті рецепт з детальними фото і покроковим описом процесу та експериментуйте на кухні. Приємного апетиту!