Укр
Рус

Галушки

Галушки - ідеальна їжа на швидку руку

Ситна страва з відвареного прісного тіста користується великою популярністю в багатьох країнах Східної Європи. Традиційно галушки вважаються класикою української національної кухні. Тут їх готують споконвіку і подають з вершковим маслом, сметаною, смаженою цибулею, топленим салом зі шкварками. У Білорусії, Польщі, Словаччині маленькі галушки (один з варіантів галушок) додають в супи на м'ясному бульйоні для густоти і більшої ситності. Схожі страви (але з іншими назвами) зустрічаються у італійців, а також в північнокавказьких кулінарних традиціях. В Інгушетії і Чечні рецепти приготування галушок відрізняються видом борошна (використовується кукурудзяне або пшеничне) і подаються з шматочками відвареного або запеченого м'яса. Як готувати цю просту і смачну їжу на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Галушки - покроковий рецепт, фото 1 Галушки 40 5 3 з 5 - детальніше -
Галушки з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з сиру 50 3 3 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -
Галушки з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з картоплею 45 4 3 з 5 - детальніше -
Галушки з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Галушки з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з фаршем 85 4 4 з 5 - детальніше -
Чеченські галушки - покроковий рецепт, фото 1 Чеченські галушки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Галушки
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Національні кухні
Спосіб приготування
Рівень складності
Швидкість приготування

Види і варіації

Господині роблять галушки різними способами. Замішане на воді тісто розкочують в пласт невеликої товщини (до 1,5 см), потім нарізають на смуги, а далі ділять на шматочки будь-яким зручним способом. У традиційному рецепті галушок від смужок просто відщипують пальцями невеликі частинки і кидають в киплячий бульйон або підсолену воду. Так виходять, як кажуть в народі, «щіпанкі» і «рванкі». Можна акуратно нарізати тісто ножем або кухонними ножицями на рівні грудочки, щоб надати страві більш естетичний вигляд.

Приготувати галушки можна не тільки з борошна і води, але і з інших інгредієнтів. Відмінним десертом стануть солодкі шматочки з сиру або тертих яблук, а як гарнір до риби, курки або тушкованої свинини підійдуть картопляні, гарбузові або борошняні варіації з бринзою. Вони прекрасно замінюють макаронні вироби або каші і можуть вживатися з підливою, засмажкою і соусами. 

Рецептів супів з галушками теж величезна кількість. Їх додають в борщі, грибні і курячі бульйони, до фрикадельок і квасолі. Шматочки з тіста закладають в каструлю на завершальному етапі варіння, тоді вони не втратять форму і не «розповзуться».

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Галушки6.03 33.46 49.26 525.83
Галушки з картоплею8.27 7.95 67.21 373.73
Галушки з фаршем8.70 11.81 15.18 206.55
Галушки по-полтавськи2.44 4.68 29.93 175.85
Чеченські галушки5.78 2.84 38.48 206.78

Поради та рекомендації професіоналів

Щоб частування вийшло ідеальним, скористайтеся підказками досвідчених кулінарів: 

● Якщо в тісто додати дрібку соди, галушки вийдуть пишніше, а якщо воду замінити топленим маслом або молоком - будуть м'якше і ніжніше. 

● Щоб в процесі варіння шматочки тіста не злиплися і не розм'якли, після нарізки на порційні частини залиште їх на обробній дошці « відпочити »і« подв ялитися ». Через 20-30 хвилин можна кидати в окріп.

● Колір тіста можна змінити. Додана в процесі вимішування томатна паста зробить галушки червоними, пюре зі шпинату, базилік або петрушка - зеленими, морквяний сік - помаранчевими.

● Для супів ідеальний варіант - ніжні галушки з рідкого тіста на основі борошна, яйця, води і солі (консистенція густої сметани ). Його набирають невеликою ложечкою і порційно вводять в киплячу юшку за 10-15 хвилин до готовності. Як тільки шматочки спливуть, можна знімати каструлю з вогню.

Тепер ви знаєте як приготувати галушки правильно. Вибирайте рецепт з покроковим описом і фото і пригощайте близьких смачною гарячою стравою. Приємного апетиту!

;