Укр
Рус

Эскалопи

Ескалоп - кулінарний шедевр для справжніх гурманів: тонкощі приготування

Страва з красивою назвою прийшла на наші столи з вишуканої французької кухні і заслужила безумовну любов любителів соковитого, ніжного і смачного м'яса. При цьому вона отримала таку популярність, що ескалоп почали називати навіть звичайні відбивні. Чим відрізняється цей вид від інших схожих з ним і як правильно його готувати, читайте в нашій статті.

Читати все...

Ескалоп в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з індички - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з індички 45 2 2 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курячого філе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курки - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп зі свинини 60 2 2 з 5 - детальніше -
Ескалоп зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп зі свинини в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з телятини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп курячий - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп курячий 40 4 2 з 5 - детальніше -
Ескалоп з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з грибами 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Эскалоп
Вид
Категорія страви
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Рівень складності
Смакові якості
Сезон

Кулінарне визначення

Escalope в дослівному перекладі з французької мови звучить, як «горіхова шкаралупа» - мабуть, таку назву він отримав через зовнішній вигляд і тверду рум'яну скоринку. Під впливом високої температури м'ясо стискається, і тріщинки на ньому нагадують поверхню волоського горіха.

Коли і за яких обставин з'явилася страва, невідомо. Зате відомий перший рецепт ескалопа. Для його приготування використовувався шматок свинини, який добре відбивали, солили і натирали меленим перцем, а потім обсмажували в розпеченому маслі. Ось і весь секрет. Особливість в тому, що справжній ескалоп в класичному виконанні не панірують, не маринують і не додають в нього ніяких незвичайних спецій і сторонніх інгредієнтів. Це чисте м'ясо, яке чудово само по собі, а також відмінно комбінується з різними овочевими гарнірами, свіжою зеленню і ароматними пряними соусами. 

Як приготувати ескалоп покроково

1. Перший крок в готуванні цієї страви - вибір головного інгредієнта. Ідеально підійде поперекова корейка або стегнова частина свинини, телятини або баранини. Також іноді використовують філе птиці (курку, індичку). Продукт повинен бути свіжим, не піддаватися заморожуванню, без жиру і сала. 

2. Наступний важливий етап - нарізка. У всіх рецептах приготування ескалопа рекомендують нарізати його поперек волокон, щоб не позбавити м'якості при обсмажуванні. Товщина шматка, якщо ви віддали перевагу птиці, повинна становити не більше 2,5-3 см, якщо ж червоне, більш жорстке м'ясо - не більше 1,5 см. Середній розмір в діаметрі - 10 см, форма - наближена до круглої або овальна. Занадто великими їх не роблять, щоб добре прожарити з усіх боків в олії.

3. Тепер, якщо слідувати класичним рецептам ескалопа, шматочок потрібно відбити кухонним молотком. Якщо у вас шматок шириною 1,5 см, то після відбивання цей показник повинен скоротитися втричі - до 0,5 см. Робити це потрібно акуратно, найкраще через целофановий пакет або харчову плівку, щоб не пошкодити ніжні м'ясні волокна. 

4. Залишилося поперчити майбутній ескалоп і викласти його на розпечену сковороду з оливковим або вершковим маслом. Солити ж краще після того, як з'явиться скоринка, щоб сіль не сприяла витіканню соку. 

5. Обсмажуйте недовго на розпеченій сковороді при середньому вогні - близько 4-5 хвилин з кожного боку. При цьому не намагайтеся вміщати відразу всі шматки за раз. Вони почнуть виділяти сік, і ви ризикуєте одержати не смажене, а тушковане м'ясо, яке вже не можна буде назвати ескалоп. Також ви можете при бажанні скористатися духовкою замість плити. Тоді час його приготування збільшиться.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Ескалоп з курячого філе15.84 11.45 20.75 254.96
Ескалоп з телятини15.33 14.93 22.45 289.57
Ескалоп в духовці13.73 29.20 1.47 330.14
Ескалоп з грибами2.57 12.19 3.52 146.05
Ескалоп курячий16.87 9.31 1.17 166.12

Секрети смачних ескалопів

1. Щоб м'ясні шматочки вийшли круглими, красивими і не стяглися під впливом високої температури, на етапі нарізки зробіть по краю невеликі і неглибокі надрізи.

2. Для того щоб отримати ескалоп з хрусткою скоринкою, після того, як помиєте м'ясо, не забудьте його добре обсушити - швидше за все це зробити за допомогою паперових рушників.

3. До добре розігрітої оливкової олії додайте для аромату в сковороду зубчики часнику - отримаєте неймовірний смак з ароматом провансу.

4. Під час обсмажування, щоб м'ясо добре проготувалося, злегка натискайте на нього дерев'яною лопаткою.

5. Подавайте котлети прямо з печі - про запас їх не готують: вони гарні тільки свіжими.

Завдяки нашим покроковим рецептами з фото приготувати кулінарні шедеври високої кухні не складе ніяких труднощів. Насолоджуйтесь смачною домашньою їжею в компанії найближчих і гостей. Смачного!

;