Укр
Рус

Биточки

Смачний обід для всієї сім'ї - рецепти биточків

Найпростіші і популярні страви завжди з задоволенням з'їдаються як в будні, так і на свята. Саме до цієї категорії відносяться биточки. Круглі котлетки з рубленого або відбитого м'яса, риби та інших продуктів гарні самі по собі, а також прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром або салатом. Це справжні таблетки від голоду, які подобаються дорослим і дітям. Як готувати їх правильно, розповімо в нашій статті.

Читати все...

Биточки з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з яловичини 40 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з індички - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з індички 50 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого фаршу 40 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого філе 35 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з манки - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з манки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Биточки зі свинини 45 3 3 з 5 - детальніше -
Биточки з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з фаршу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Биточки картопляні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рибні биточки - покроковий рецепт, фото 1 Рибні биточки 50 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Биточки
Вид
Категорія страви
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Рівень складності
Смакові якості

Визначення

Спочатку страва з відбитого круглого шматка баранячої вирізки без кісточки прийшла до нас з французької кухні XVIII століття. Тоді вона називалася медальйони. У нас її перейменували в битки. Так як баранина в наших краях практично відсутня, її стали заміняти іншим м'ясом, перемолотим в фарш.

Виникає закономірне питання: чому ж тоді рецепт биточків відрізняється від котлет? В принципі, в домашній кулінарії можна сказати, що особливо нічим. Але якщо говорити про те, як готувати їх правильно, то в першу чергу, формою і технологією теплової обробки.

Форма у котлет овальна, плоска, довгаста, і їх досить просто обсмажити з двох сторін. А у биточків кругла, правильна, об'ємна, і після обсмажування їх прийнято протушкувати на повільному вогні в сотейнику з соусом. Також їх часто плутають з відбивними. Однак останні відрізняються наявністю кісточки. Але іноді все ж битками називають відбиті круглі шматочки м'яса, обсмажені в олії, як це було спочатку у Франції. 

У сучасній кулінарії існують рецепти приготування биточків практично з будь-яких продуктів - не тільки з м'яса і риби, але також з картоплі, капусти, круп (гречаної, рисової, пшоняної, манної, вівсяної). Для цього каші спочатку відварюють, а потім, додаючи деякі сполучні інгредієнти, формують котлетки і смажать їх на сковороді в рослинному маслі.

Як приготувати биточки

Процес готування цієї страви дуже простий, і освоїти його технологію покроково зможе будь-хто, навіть початківець кулінар. Якщо робити їх з рубленого м'яса або риби, то спрощено вона виглядає так.

● Подрібнити м'ясо і овочі для соковитості в сирому вигляді або у вигляді засмажки (цибулю, моркву, капусту, цукіні, гриби ) в м'ясорубці. 

● Додати до фаршу розм'якшений в молоці хліб і яйця для додання масі пластичності.

● Додати інші інгредієнти відповідно до обраного вами рецепту биточків.

● Сформувати круглі котлетки, за бажанням обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити з двох сторін на сковороді в рослинному маслі.

● Приготувати соус на ваш вибір і потомити їх в ньому протягом декількох хвилин.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Биточки з фаршу16.63 19.64 7.82 278.90
Биточки з курячого філе11.43 21.56 11.14 291.44
Биточки зі свинини13.67 21.36 13.14 304.86
Биточки з манки12.17 14.17 18.70 260.33
Биточки картопляні3.35 13.95 2.43 154.71

Дотримуйтеся цієї технології - і отримаєте апетитне, ароматне і ситне частування для великої компанії. А за допомогою наших докладних рецептів з фото приготувати його не складе великих труднощів.

Якщо ж готуєте за рецептом приготування биточків з цільного м'яса, тут важливо правильно його відбити за допомогою кухонного молоточка з двох сторін - бажано робити це через харчову плівку (так чистіше і ймовірність пошкодити ніжне м'ясо менше). Перед тим, як відправити м'ясний шматочок на сковороду, не забудьте обваляти його в борошні або паніровці, а соліть тільки в самому кінці. Так ви збережете соковитість. 

Подавайте биточки з овочевими, круп'яними або картопляними гарнірами і салатами зі свіжих овочів і зелені. Приємного вам апетиту!

;