Укр
Рус

Буріто

Буріто - покроковий рецепт, фото 1 Буріто 80 5 3 з 5 - детальніше -
Буріто з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з яловичиною 40 2 2 з 5 - детальніше -
Буріто з кукурудзою - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з кукурудзою 25 6 2 з 5 - детальніше -
Буріто з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з фаршем 45 6 3 з 5 - детальніше -
Буріто з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з квасолею 50 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Буріто
Вид
Категорія страви
Інгредієнти
До свята
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Швидкість приготування
Температура подачі

Вибух смаку: готуємо соковите і ситне буріто на домашній кухні

Ця найпопулярніша у мексиканців закуска з кожним роком розширює свою географію і вже завоювала серця багатьох наших співвітчизників. З'єднання соковитих і ситних інгредієнтів, що бадьорить гострота і передчуття гастрономічного задоволення приводять їх в ресторани мексиканської кухні. Ми ж пропонуємо вам приготувати смачний буріто вдома, скориставшись нашими рецептами і порадами.

Визначення та історія

Ця закуска належить техасько-мексиканській кухні, яка належить до південно-заходу США. Її відмінною рисою є поєднання доступних для американців продуктів з кулінарними традиціями Мексики. Перевага даного частування в тому, що при його приготуванні необов'язково дотримуватися строгих інгредієнтів і можна проявляти фантазію. До того ж воно допомагає швидко вгамувати голод.

Рецепт буріто досить простий і доступний: в м'який корж з пшеничного або кукурудзяного борошна під назвою тортилья викладається багатокомпонентна начинка на вибір кулінара. Викладені на корж продукти поливаються гострим соусом, і усе це загортається. У підсумку виходить циліндр з відкритою зверху начинкою, до складу якої часто входять підсмажене м'ясо, рис, бобові, сир, авокадо, зелень, помідори та інші овочі.

Буріто з іспанської перекладається, як «ослик». Така назва пояснюється легендою про великого мексиканського торговця Хуані Мендосі. Він проживав на кордоні Мексики і американського Техасу і мав прізвисько Ослик. Свої продукти (м'ясо, салат, овочі) він возив не в глиняному посуді, як було прийнято в ті часи, а завертав їх в коржики з тіста з метою економії. Місцеві жителі вважають, що тортильї - це не пакувальний матеріал, а частина страви. Так і з'явився перший рецепт приготування буріто.

Інгредієнти

Для приготування смачної закуски важливо, щоб продукти, що входять до її складу, були свіжими, якісними і правильно приготованими. Основними складовими якісного буріто є наступні компоненти. 

● Тортилья - основа, яку краще готувати самостійно. Випікається корж товщиною не більше 2 мм і діаметром близько 20 см на сковороді (в оригіналі глиняній). До її складу, крім пшеничного або кукурудзяного борошна, традиційно входять: вершкове масло або інший жир, сіль і вода.

● Начинка - головна складова рецепту буріто, що формує його смак. Варіацій з'єднання різних інгредієнтів тут безліч. Класичними поєднаннями можна вважати квасолю, цибулю і козячий сир; куряче м'ясо, помідори і зелень; смажений м'ясний фарш, овочі, кукурудзу, авокадо і оливки.

● Соуси - без цього компонента також неможливо уявити справжній буріто. Їх додавати можна на власний смак, але найпопулярнішим є гострий сальса з томатів, перцю чилі, а також інших овочів і спецій в залежності від рецепту. Можна додавати сметанний соус або мексиканський гуакамоле.

Як приготувати буріто покроково

Для того, щоб ваша закуска вийшла божественно смачною, не бійтеся додавати в начинку улюблені інгредієнти і дотримуватися послідовності приготування.

1. Насамперед приготуйте соус - це можна зробити навіть заздалегідь, поставивши його в холодильник.

2. Далі займіться тортилею. Якщо час готування у вас обмежений, то можна купити коржі в супермаркеті або використовувати лаваш. Хоча в ідеалі це робити небажано, тому як основа повинна бути пластичною, м'якою і міцною. Ці властивості не завжди властиві лавашу.

3. Тепер настала черга підготовки продуктів для начинки. М'ясо для цієї страви найкраще смажити на грилі або запекти в духовці. Квасолю потрібно заздалегідь відварити і змішати з томатною пастою або використовувати консервовану. Зелень посікти, сир натерти на тертці. Сирі овочі та зелень нарізати невеликими шматочками. 

4. Коли всі складові рецепту буріто готові, викладаємо начинку на корж, щедро поливаємо соусом і акуратно згортаємо. 

Коли техасько-мексиканська закуска готова, нижню частину оберніть папером або фольгою, щоб зручно було їсти, і подавайте до столу. Цей чудовий перекус і повноцінне основне частування сподобається вашим домашнім і гостям настільки, що готуйтеся приготувати його знову. А наші рецепти буріто з фото допоможуть вам це зробити швидко і легко!