Укр
Рус

Красиве і смачне желе - улюблені ласощі ласунів різного віку

Яскравий желейний десерт стане відмінним завершенням свята. Його обожнюють дорослі і діти. Але справжню перевагу домашнього желе в тому, що воно ще й неймовірно корисне. Цього не можна сказати про промислових продуктах швидкого приготування з магазинів. У них міститься безліч хімічних інгредієнтів і вкрай мало натуральних. Тому, якщо ви хочете порадувати своїх рідних і близьких з користю для здоров'я, вивчіть численні рецепти желе на нашому сайті. Адже цей чудовий десерт родом з дитинства можна легко приготувати з овочів, фруктів, ягід, соків, молока, сметани та інших доступних продуктів. 

Читати все...

Желе в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Желе в домашніх умовах 45 3 2 з 5 - детальніше -
Желе з агару - покроковий рецепт, фото 1 Желе з агару 50 3 3 з 5 - детальніше -
Желе з йогурту - покроковий рецепт, фото 1 Желе з йогурту 55 4 3 з 5 - детальніше -
Желе з молока - покроковий рецепт, фото 1 Желе з молока 60 2 3 з 5 - детальніше -
Желе з сметани - покроковий рецепт, фото 1 Желе з сметани 60 3 3 з 5 - детальніше -
Желе із соку - покроковий рецепт, фото 1 Желе із соку 50 3 3 з 5 - детальніше -
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Желе з гарбуза 60 3 3 з 5 - детальніше -
Желе з фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Желе з фруктами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Желе шарами - покроковий рецепт, фото 1 Желе шарами 80 3 3 з 5 - детальніше -
Полуничне желе - покроковий рецепт, фото 1 Полуничне желе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Десерти×Желе
Вид
Категорія страви
Спосіб приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Походження

Історія появи солодкої страви, звичайно, пов'язана з його головним інгредієнтом - желатином, який в свою чергу є продуктом переробки білка колагену (сполучної тканини тварин). Однак в деяких рецептах желе використовують желюючі речовини, одержувані з рослин: пектин (з шкірки цитрусових, яблук, буряка), агар-агар (з червоних океанських водоростей).

Сухий желатин придумав і запатентував американський інженер Пітер Купер. Однак він не був кулінаром, тому вважав, що люди будуть просто заливати цю суху суміш окропом і їсти. Гурманів ж не приваблювала перспектива поглинати практично несмачні ласощі.

Минуло 50 років - і увагу на желатин звернув інший спритний американець. Перл Б. Уейт випускав ліки і тому добре розбирався у фруктових барвниках і ароматизаторах. Він додав їх до желюючої суміші - і отримав перший рецепт приготування желе.

Але очікуваного буму нове частування чомусь не викликало. Тоді підприємець продав патент іншому підприємцю на прізвище Вудворт. Той, в свою чергу, після кількох невдач застосував «важку артилерію» - рекламні плакати із зображеннями знаменитих актрис з желейним десертом в руках. Малювали їх знамениті художники, а назвали товар «Джелл-О». Такі старання подіяли - і за 1902 рік на продажі желатину Вудворт заробив $ 250 тис. 

Справжню популярність фруктово-ягідні рецепти приготування желе отримали в США в 1950-роки з появою нових видів ароматизаторів, барвників і смакових добавок. З американської кухні слава про цей десерт поширилася по всьому світу. І сьогодні хороші господині і кухаря готують його виключно з натуральних рослинних продуктів, надаючи красиву форму і забезпечуючи ефектну подачу.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Полуничне желе1.59 0.00 25.94 117.91
Желе шарами
Желе з гарбуза2.48 4.78 10.53 98.17
Желе із соку14.28 0.00 27.25 171.64
Желе з агару3.46 7.32 40.96 244.12

Як приготувати желе покроково

Цей десерт - настільки проста страва, що зіпсувати її практично неможливо. Тому з нею впорається навіть новачок. Головні етапи такі: 

● підготовка желатину - його необхідно залити водою, слідуючи інструкціям на упаковці і залишити на кілька хвилин набухати;

●приготування рідкої основи - це може бути натуральний сік (краще всього використовувати апельсиновий або вишневий), молочно-ягідні суміші;

● з'єднання рідини і желуючої речовини, доведення суміші до кипіння;

● розливання майбутнього желе по формах після його охолодження. 

Не помилитися в кількості і порядку закладці інгредієнтів допоможуть наші докладні рецепти желе з фото.

Зробити десерт не тільки смачним, але і красивим допоможе ефектна подача. Можна прикрасити його ягодами, листочками м'яти або меліси, шматочками фруктів, посипати тертим шоколадом або полити розтопленим. Приємного апетиту!

;