Укр
Рус

Маршмеллоу

Маршмеллоу - десерт повітряний, як хмара

Ніжний жувальний зефір маршмеллоу - улюблені ласощі багатьох дітей і дорослих. За смаком і зовнішнім виглядом це щось середнє між пастилою і суфле. Причому повітряна солодка «губка» - не тільки чудовий десерт, але відмінна прикраса для фруктових салатів, морозива, тортів і тістечок. Чим же так чудово це творіння кондитерів і як приготувати маршмеллоу на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Апельсиновий маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий маршмеллоу 45 3 3 з 5 - детальніше -
Полуничний маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний маршмеллоу 40 2 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу 80 1 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу в домашніх умовах 50 2 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу мордочки - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу мордочки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу на білках - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу на білках 45 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу з какао - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу з какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Простий рецепт маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Простий рецепт маршмеллоу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Десерти×Маршмеллоу
Вид
Категорія страви
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування

Визначення та особливості страви

Появою цієї солодощі ми зобов'язані древнім аптекарям. Виявляється, в перекладі з англійської мови marsh mallow означає «мальва болотна» - назва лікарської рослини, відомої нам як алтей і широко застосовується для лікування захворювань горла. Білу желеподібну масу, одержувану з його коренів, змішували з медом і перетворювали в лікарську тягучу цукерку.

В даний час в рецептах приготування маршмеллоу як загусник використовують желатин, а як підсолоджувач - глюкозний сироп. Серед інших основних інгредієнтів - крохмаль, лимонна кислота, вода, цукрова пудра. Всі компоненти в гарячому вигляді ретельно збиваються міксером на високих швидкостях до отримання стійкої пишної піни. Потім суміш викладають на фольгу або пергамент для охолодження. Застиглу масу нарізають на кубики і пересипають цукровою пудрою з крохмалем, щоб шматочки не злипалися між собою.

Маршмеллоу можна вживати як самостійний десерт, підсмажувати на багатті, кидати в чашку з гарячим какао або шоколадом, розплавляти в мікрохвильовці на печиві або тості. 

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Маршмеллоу з какао8.71 2.19 83.68 390.35
Маршмеллоу на глюкозному сиропі0.00 0.00 95.60 386.46
Апельсиновий маршмеллоу0.00 0.00 94.02 373.95
Простий рецепт маршмеллоу4.70 3.57 65.74 314.05
Маршмеллоу3.07 0.11 71.17 301.25

Поради та рекомендації по приготуванню

Щоб солодкість вийшла чудово смачною, скористайтеся підказками професійних кухарів-кондитерів:

● За рецептом страву починають готувати з варіння інвертного сиропу. При кип'ятінні цукор розпадається на фруктозу і глюкозу, які надають кондитерським виробам підвищену гігроскопічність. Тому помадки і маршмеллоу, приготовані на інвертному сиропі, не засахаровуються.

● Желатин, який грає роль згущувача, попередньо замочують у воді кімнатної температури і залишають набухати.

● Поєднавши сироп з цукром і водою, доводимо суміш до кипіння на невеликому вогні, при цьому повільно і безперервно помішуючи. Якщо цього не зробити - вміст каструлі пригорить.

● Збитий міксером желатин вводіть в гарячу масу тонкою цівкою, а потім на високих оборотах збивайте не менше 10 хвилин, поки вміст каструлі не стане білим, об'ємним і тягучим.

● Для ароматизації можна використовувати кондитерську фруктову есенцію, а для отримання кольору - харчовий барвник. Ці компоненти вводять в самому кінці збивання.

● Пергаментний папір, на якій буде остигати маршмеллоу, обов'язково змащують олією. В іншому випадку відокремити від неї застиглу солодкість буде дуже непросто.

● Для застигання маси потрібно від 3 до 6 годин. Щоб нарізані кубики не злипалися, пересипте їх сумішшю цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю.

Тепер ви знаєте як приготувати справжній кулінарний шедевр. Вибирайте рецепт маршмеллоу з фото і покроковим описом процесу приготування і пригощайте домочадців і гостей цієї повітряною солодкістю. Приємного апетиту!