Укр
Рус

Маршмеллоу - десерт повітряний, як хмара

Ніжний жувальний зефір маршмеллоу - улюблені ласощі багатьох дітей і дорослих. За смаком і зовнішнім виглядом це щось середнє між пастилою і суфле. Причому повітряна солодка «губка» - не тільки чудовий десерт, але відмінна прикраса для фруктових салатів, морозива, тортів і тістечок. Чим же так чудово це творіння кондитерів і як приготувати маршмеллоу на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Апельсиновий маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий маршмеллоу 45 3 3 з 5 - детальніше -
Полуничний маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний маршмеллоу 40 2 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу в домашніх умовах 50 2 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу мордочки - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу мордочки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу на білках - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу на білках 45 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу з какао - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу з какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Простий рецепт маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Простий рецепт маршмеллоу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Десерти×Маршмеллоу
Вид
Категорія страви
Кухонна техніка

Визначення та особливості страви

Появою цієї солодощі ми зобов'язані древнім аптекарям. Виявляється, в перекладі з англійської мови marsh mallow означає «мальва болотна» - назва лікарської рослини, відомої нам як алтей і широко застосовується для лікування захворювань горла. Білу желеподібну масу, одержувану з його коренів, змішували з медом і перетворювали в лікарську тягучу цукерку.

В даний час в рецептах приготування маршмеллоу як загусник використовують желатин, а як підсолоджувач - глюкозний сироп. Серед інших основних інгредієнтів - крохмаль, лимонна кислота, вода, цукрова пудра. Всі компоненти в гарячому вигляді ретельно збиваються міксером на високих швидкостях до отримання стійкої пишної піни. Потім суміш викладають на фольгу або пергамент для охолодження. Застиглу масу нарізають на кубики і пересипають цукровою пудрою з крохмалем, щоб шматочки не злипалися між собою.

Маршмеллоу можна вживати як самостійний десерт, підсмажувати на багатті, кидати в чашку з гарячим какао або шоколадом, розплавляти в мікрохвильовці на печиві або тості. 

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Маршмеллоу з какао8.71 2.19 83.68 390.35
Маршмеллоу на глюкозному сиропі0.00 0.00 95.60 386.46
Апельсиновий маршмеллоу0.00 0.00 94.02 373.95
Простий рецепт маршмеллоу4.70 3.57 65.74 314.05
Маршмеллоу в домашніх умовах0.00 0.00 71.99 284.19

Поради та рекомендації по приготуванню

Щоб солодкість вийшла чудово смачною, скористайтеся підказками професійних кухарів-кондитерів:

● За рецептом страву починають готувати з варіння інвертного сиропу. При кип'ятінні цукор розпадається на фруктозу і глюкозу, які надають кондитерським виробам підвищену гігроскопічність. Тому помадки і маршмеллоу, приготовані на інвертному сиропі, не засахаровуються.

● Желатин, який грає роль згущувача, попередньо замочують у воді кімнатної температури і залишають набухати.

● Поєднавши сироп з цукром і водою, доводимо суміш до кипіння на невеликому вогні, при цьому повільно і безперервно помішуючи. Якщо цього не зробити - вміст каструлі пригорить.

● Збитий міксером желатин вводіть в гарячу масу тонкою цівкою, а потім на високих оборотах збивайте не менше 10 хвилин, поки вміст каструлі не стане білим, об'ємним і тягучим.

● Для ароматизації можна використовувати кондитерську фруктову есенцію, а для отримання кольору - харчовий барвник. Ці компоненти вводять в самому кінці збивання.

● Пергаментний папір, на якій буде остигати маршмеллоу, обов'язково змащують олією. В іншому випадку відокремити від неї застиглу солодкість буде дуже непросто.

● Для застигання маси потрібно від 3 до 6 годин. Щоб нарізані кубики не злипалися, пересипте їх сумішшю цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю.

Тепер ви знаєте як приготувати справжній кулінарний шедевр. Вибирайте рецепт маршмеллоу з фото і покроковим описом процесу приготування і пригощайте домочадців і гостей цієї повітряною солодкістю. Приємного апетиту!

;