Укр
Рус

Глазур

Смачна прикраса домашньої випічки - глазур

Трохи в світі гастрономічного задоволення існує солодощів, які обходяться без солодкої, блискучоюї глазурі. Це справжня кондитерська знахідка. Нею покривають торти, пряники, пампушки, тістечка, паски, кекси і печиво. Завдяки такому покриттю випічка не тільки набуває ефектний, апетитний вигляд і оригінальний смак, але також довше зберігає м'якість і свіжість. При цьому не існує одного єдино вірного рецепту глазурі - кожен кондитер може вибрати для себе кілька улюблених видів. У нашій статті ми розповімо вам, які це види, як правильно їх готувати і для чого використовувати.

Читати все...

Глазур для кексів - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для кексів 45 1 3 з 5 - детальніше -
Глазур для паски - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для паски 35 1 2 з 5 - детальніше -
Глазур для пряників - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для пряників 45 1 3 з 5 - детальніше -
Глазур для торта з какао - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для торта з какао 55 1 2 з 5 - детальніше -
Глазур для еклерів - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для еклерів 35 1 2 з 5 - детальніше -
Глазур дзеркальна - покроковий рецепт, фото 1 Глазур дзеркальна 50 1 3 з 5 - детальніше -
Глазур з какао - покроковий рецепт, фото 1 Глазур з какао 45 1 2 з 5 - детальніше -
Глазур цукрова - покроковий рецепт, фото 1 Глазур цукрова 35 1 3 з 5 - детальніше -
Глазур шоколадна - покроковий рецепт, фото 1 Глазур шоколадна 30 1 2 з 5 - детальніше -
Дзеркальна шоколадна глазур - покроковий рецепт, фото 1 Дзеркальна шоколадна глазур 55 2 3 з 5 - детальніше -
Цукрова глазур - покроковий рецепт, фото 1 Цукрова глазур 20 1 3 з 5 - детальніше -
Шоколадна глазур на воді - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадна глазур на воді 35 1 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Десерти×Глазур
Вид
Категорія страви
Швидкість приготування

Види і консистенція

Для початку зазначимо, що яку б глазур ви не зволіли, в її основі завжди лежить цукор або його замінники. Значить, всі її види можна вважати цукровими. Найпростіший класичний спосіб приготування передбачає наявність цього солодкого інгредієнта в поєднанні з водою, лимонним соком або кондитерським жиром (в домашній кухні - вершковим або какао-маслом).

У залежності від продуктів, що входять в рецепт приготування глазурі, виділяють такі різновиди:

● білкова - покриття з яєчних білків, цукрової пудри і соку лимона;

● шоколадна - до складу входить білий, чорний або молочний шоколад, також може готуватися з какао з додаванням молока (вершків) ;

● дзеркальна - названа так завдяки ідеально рівної, блискучої, глянсової поверхні, популярний останнім часом рецепт глазурі для тортів і кексів готується з желатину, згущеного молока, шоколаду та інших складових з додаванням фарбників;

● лимонна і апельсинова - до олії і цукру додають лимонну (апельсинову) цедру і сік; 

● помадка - уварений до стану пластичної маси цукровий сироп, швидко охолоджений до 35-40 градусів.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Глазур для паски6.50 13.64 70.60 436.04
Глазур для кексів5.89 12.36 73.98 426.11
Глазур для торта з какао2.63 18.20 54.05 382.85
Глазур з какао9.56 21.18 35.68 375.77
Глазур цукрова0.02 0.00 97.29 372.29

Не варто обмежуватися тільки цими рецептами приготування глазурі. Сучасні кондитери додають все нові інгредієнти, експериментуючи з кольором і смаком. А ось з консистенцією все досить стабільно. Вона повинна нагадувати сметану, не бути занадто густою або рідкою. Тоді покриття буде добре наноситися, не буде стікати і швидко застигне.

Як приготувати глазур покроково

Для того, щоб ваші кондитерські вироби вийшли ідеальними, користуйтеся готовими покроковіими інструкціями нашого сайту і дотримуйтеся правил.

1. Цукрову пудру найкраще зробити в домашніх умовах, ніж купити готову. Причому молоти в кавомолці потрібно ретельно. Продукт буде дрібним і сухим, тому його легше буде просіяти через сито.

2. Якщо ваш кондитерський виріб досить солодкий, то варто додати в покриття лимонного соку, щоб врівноважити підсумковий смак. Також цей інгредієнт відмінно вписується в білкову глазур, надаючи їй більш густу і щільну структуру. 

3. Покриваючи торт, важливо, щоб поверхня його була ідеально рівною. Кондитери часто користуються таким прийомом: змащують корж тонким шаром джему і вже після цього покривають десерт глазур'ю.

4. Шоколад потрібно топити на водяній бані, постійно помішуючи. Краще брати звичайний, а не пористий.

Якщо це досить рідка глазур для кексів або пасок, то покривати їх зручно за допомогою пензлика. Якщо ж ви робите гарне покриття для імбирних пряників і печива, варто використовувати кондитерський шприц. Готуйте смачні солодощі для вашої родини і друзів, використовуючи наші покрокові рецептами глазурі з фото. Порадуйте себе і близьких!