Укр
Рус

Брускета з чорного хліба - покроковий рецепт, фото 1 Брускета з чорного хліба 25 1 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з ікрою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з ікрою 35 3 2 з 5 - детальніше -
Смачний салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Смачний салат з креветками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Воловани з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з креветками 45 3 3 з 5 - детальніше -
Воловани з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з мідіями 60 4 3 з 5 - детальніше -
Воловани з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з морепродуктами 40 2 3 з 5 - детальніше -
Воловани з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з сьомгою 60 1 3 з 5 - детальніше -
Воловани з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з тунцем 45 3 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з креветками 50 4 3 з 5 - детальніше -
Гарячій бутерброд - покроковий рецепт, фото 1 Гарячій бутерброд 45 1 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат із креветок - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат із креветок 60 4 3 з 5 - детальніше -
Жульєн з мідій - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з мідій 50 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска з лаваша з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з лаваша з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска на шпажках з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Закуска на шпажках з креветками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з молоки - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з молоки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Іспанська паелья - покроковий рецепт, фото 1 Іспанська паелья 80 6 4 з 5 - детальніше -
Канапе з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з мідіями 40 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з печінкою тріски 40 5 2 з 5 - детальніше -
Карпаччо з тигрових креветок - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з тигрових креветок 35 2 3 з 5 - детальніше -
Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Крабовий салат з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Крабовий салат з сиром 45 3 3 з 5 - детальніше -
Крабовий листковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Крабовий листковий салат 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лаваш з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш з тунцем 40 2 2 з 5 - детальніше -
Лазанья з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з морепродуктами 60 6 3 з 5 - детальніше -
Локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з креветками 50 5 3 з 5 - детальніше -
Локшина удон з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон з морепродуктами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Морепродукти
Інгредієнти
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей

Риба і морепродукти - багатство смаків і рецептів

Ця сторінка нашого сайту здивує вас різноманітністю страв і рецептів з риби і морепродуктів. Смажена, запечена в духовці, в'ялена, солона риба, салати з кальмарами, креветками, сьомгою, рибні котлети і супи, - все це і багато іншого ви зможете приготувати для себе, своїх друзів і близьких. Крім того, що рибні страви дуже смачні і поживні, вони ще й неймовірно корисні. Так що вам точно варто урізноманітнити ними своє меню.

Як підготувати рибу і морепродукти

Майже всі люблять їсти рибу, але далеко не всі знають, як її правильно чистити і готувати. Тому зупинимося на цьому питанні докладніше. Для більшості рецептів рибних страв варто віддати перевагу свіжій рибі - смак і користь такого продукту вище. Якщо такої можливості немає, то підійде і заморожена. Головне - правильно її розморозити. Крупні види добре розморозяться у воді кімнатної температури, в яку варто додати сіль з розрахунку 10 г на 1 л, щоб риба зберегла всі корисні властивості. Якщо ви збираєтеся приготувати за рецептом рибу середнього розміру, то щоб вона зберегла соковитість і цінні мікроелементи, залиште її відтавати при кімнатній температурі.

Якщо за рецептом риба повинна бути цілою, а не порізаною на шматочки, потрібно знати правила її очищення від нутрощів. Спочатку потрібно вздовж черевця зробити надріз від голови до плавця, а потім обережно, щоб не лопнув жовчний міхур, вийняти нутрощі. Якщо все ж міхур лопнув, то потрібно промити рибу і посипати це місце сіллю.

Є особливості підготовки і у морепродуктів. Так, кальмари спочатку розморожують, а потім на кілька хвилин поміщають в гарячу воду, щоб легко зняти з них шкірку. Мідії залишають відтавати в холодній воді, іноді змінюючи її, щоб очистити їх від піску.

Рецепти з риби і морепродуктів: що приготувати

На нашому сайті представлено безліч різноманітних страв з таких видів риби: лосось, тріска, короп, товстолобик, карась, сардина, хек, скумбрія, форель, а також рецепти з морепродуктів.

● Основні страви: тушкована риба з овочами, запечена у вині в духовці, котлети, стейки в соусі, шашлик, фарширована щука, суші.

● Закуски і снеки: нагетси, тарталетки, рулети з лаваша з лососем, воловани з сьомгою, форшмак, в'ялена риба.

● Перші страви: вуха, місо-суп, пікантний суп з мідіями.

● Салати: "Шуба", "Мімоза", "Принц", з кальмарами, креветками, крабовими паличками, рибними консервами.

Вибирайте страви з риби і морепродуктів на свій смак і готуйте їх в будні та святкові дні для себе і своїх близьких з любов'ю і задоволенням разом з Recept.ua.