Смажені у великій кількості масла зрази з пухнастого картопляного пюре з пікантною яловичої начинкою - це просто чудова страва, яка вам необхідна в прохолодний зимовий вечір або до обіду, щоб нагодувати сім'ю. Приготуйте зрази з яловичиною за цим рецептом і порадуйте рідних.
У цьому рецепті краще використовувати стару картоплю, адже вона має більше крохмалю і це сприяє кращому формуванню майбутніх зраз. Але ми скористаємося все ж молодою картоплею, яку ретельно помиємо під проточною водою і, не знімаючи шкірки, розріжемо на невеликі шматочки. Велику каструлю відправте на плиту, налийте в неї воду і покладіть нарізану картоплю.
Далі рясно посоліть вміст каструлі, доведіть до кипіння, потім накрийте ємність кришкою і залиште відварюватися, до повної готовності овоча, приблизно на 25-30 хвилин.
В цей час помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї оливкову або рослинну олію і добре прогрійте. Очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте цибулю. Надішліть подрібнений овоч в сковорідку і обсмажуйте, до легкого його розм'якшення.
Далі звільніть від хвостика і видаліть нутрощі з насінням в болгарському перці. Потім викладіть його на обробну дошку і наріжте дрібними квадратами. Так само подрібніть, можна навіть з кісточками зелений перець чилі. Надішліть нарізані перці в сковорідку до цибулі і обсмажуйте, помішуючи, приблизно 3 хвилини.
Потім покладіть в сковорідку до решти інгредієнтів яловичий фарш (який приготуйте шляхом пропускання яловичої вирізки через м'ясорубку, можна навіть двічі) і продовжуйте смажити, помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.
Далі залийте в сковорідку томатний соус, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, приправте все сухим кмином і кайенським перцем і, знову перемішавши все, протоміть м'ясо ще кілька хвилин і зніміть сковорідку з вогню.
Тим часом відварену і охолоджену картоплю ретельно розімніть за допомогою товкачки до густого пюре, при необхідності трохи присоліть і приперчіть чорним меленим перцем.
Потім трохи змоченими руками утворіть невеликий картопляний корж, по його центру викладіть підготовлену начинку і скачайте в невелику кульку, сховавши м'ясну суміш всередині.
Далі помістіть глибокий сотейник на плиту і залийте в нього велику кількість рослинного масла і доведіть до кипіння. Потім підготовлені картопляні викачайте спочатку в невеликій кількості борошна, занурте в заздалегідь збиті курячі яйця і добре обваляйте в панірувальних сухарях. Покладіть картопляні заготовки в паніровці в розігріте масло і обсмажуйте, перевертаючи, до утворення хрусткої золотої кірки на них.
Потім викладіть готові зрази з яловичиною на тарілку і поспішайте порадувати сім'ю ситною і апетитною стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти