Укр
Рус
Зрази Другі страви Українська кухня

Зрази з яловичиною

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

1839 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Зрази з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажені у великій кількості масла зрази з пухнастого картопляного пюре з пікантною яловичої начинкою - це просто чудова страва, яка вам необхідна в прохолодний зимовий вечір або до обіду, щоб нагодувати сім'ю. Приготуйте зрази з яловичиною за цим рецептом і порадуйте рідних.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зрази з яловичиною" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири11.8 гр.
  • Вуглеводи14.5 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті краще використовувати стару картоплю, адже вона має більше крохмалю і це сприяє кращому формуванню майбутніх зраз. Але ми скористаємося все ж молодою картоплею, яку ретельно помиємо під проточною водою і, не знімаючи шкірки, розріжемо на невеликі шматочки. Велику каструлю відправте на плиту, налийте в неї воду і покладіть нарізану картоплю.

Крок - 1
02

Далі рясно посоліть вміст каструлі, доведіть до кипіння, потім накрийте ємність кришкою і залиште відварюватися, до повної готовності овоча, приблизно на 25-30 хвилин.

Крок - 2
03

В цей час помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї оливкову або рослинну олію і добре прогрійте. Очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте цибулю. Надішліть подрібнений овоч в сковорідку і обсмажуйте, до легкого його розм'якшення.

Крок - 3
04

Далі звільніть від хвостика і видаліть нутрощі з насінням в болгарському перці. Потім викладіть його на обробну дошку і наріжте дрібними квадратами. Так само подрібніть, можна навіть з кісточками зелений перець чилі. Надішліть нарізані перці в сковорідку до цибулі і обсмажуйте, помішуючи, приблизно 3 хвилини.

Крок - 4
05

Потім покладіть в сковорідку до решти інгредієнтів яловичий фарш (який приготуйте шляхом пропускання яловичої вирізки через м'ясорубку, можна навіть двічі) і продовжуйте смажити, помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.

Крок - 5
06

Далі залийте в сковорідку томатний соус, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, приправте все сухим кмином і кайенським перцем і, знову перемішавши все, протоміть м'ясо ще кілька хвилин і зніміть сковорідку з вогню.

Крок - 6
07

Тим часом відварену і охолоджену картоплю ретельно розімніть за допомогою товкачки до густого пюре, при необхідності трохи присоліть і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 7
08

Потім трохи змоченими руками утворіть невеликий картопляний корж, по його центру викладіть підготовлену начинку і скачайте в невелику кульку, сховавши м'ясну суміш всередині.

Крок - 8
09

Далі помістіть глибокий сотейник на плиту і залийте в нього велику кількість рослинного масла і доведіть до кипіння. Потім підготовлені картопляні викачайте спочатку в невеликій кількості борошна, занурте в заздалегідь збиті курячі яйця і добре обваляйте в панірувальних сухарях. Покладіть картопляні заготовки в паніровці в розігріте масло і обсмажуйте, перевертаючи, до утворення хрусткої золотої кірки на них.

Крок - 9
10

Потім викладіть готові зрази з яловичиною на тарілку і поспішайте порадувати сім'ю ситною і апетитною стравою.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Смажені пиріжки - покроковий рецепт, фото 1 Смажені пиріжки 80 4 4 з 5 - детальніше -
М’ясна начинка для млинців - покроковий рецепт, фото 1 М’ясна начинка для млинців 40 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пряник імбирний - покроковий рецепт, фото 1 Пряник імбирний 50 3 3 з 5 - детальніше -
Куряча ковбаса з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Куряча ковбаса з желатином 45 1 3 з 5 - детальніше -
Спагеті в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті в мультиварці 35 3 3 з 5 - детальніше -