Зрази м'ясні - легкі битки з різновидною начинкою всередині. Зрази з індички завжди безпрограшний варіант. Лакомство виходить соковитим і ніжним. Практично дієтичні битки, які обов'язково підійдуть і дітворі. Тим паче готувати їх дуже легко.
В першу чергу підготуйте основу страви - фарш. Його ви можете придбати в будь-якому магазині або ж приготувати самому, перекрутивши філе індички через м'ясорубку. Отже, готовий фарш з індички помістіть в глибоку миску.
Далі очистіть від лушпиння червону або ріпчасту цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Надішліть подрібнену цибулю в миску до фаршу.
Тепер промийте під проточною водою, а потім дрібно наріжте зелень коріандру. Наріжте тонкими кільцями зелений перець чилі (можна навіть з кісточками). Їх теж відправте в миску.
Далі приправте вміст миски сухим орегано і паприкою, приперчіть червоним меленим перцем і рясно присоліть. Потім за допомогою ложки ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси.
Потім залийте м'ясну суміш невеликою кількістю свіжовичавленого лимонного соку і ще раз все гарненько змішайте. Залиште приправлений фарш трохи просочитися, можна навіть помістити на час в холодильник.
Далі, змастивши руки рослинною або оливковою олією, сформуйте з фаршу, відщипуючи м'ясо невеликими порціями, так звані котлетки (злегка приплюснуті).
Тепер підготуйте спеціальний кляр для обсмажування майбутніх зраз. Для цього в одну миску засипте борошно, в другу помістіть панірувальні сухарі, ну а в третій збийте до однорідної рідкої маси курячі яйця.
Далі кожну м'ясну котлетку вивалюємо в борошні, потім умочуємо в яйці і добре просочуємо панірувальними сухарями.
Потім поміщаємо глибокий сотейник на плиту, наливаємо в нього багато рослинного масла (так, щоб майбутні зрази практично варилися в ньому) і доводимо до кипіння.
Тепер відправляємо підготовлені м'ясні котлети в киплячу олію і обсмажуємо, перевертаючи з боку на бік, близько 4 хвилин, до появи хрусткої золотистої скоринки. Потім викладіть обсмажені зрази з індички на паперовий рушник, щоб усунути зайвий жир.
Готову страву покладіть на тарілку, прикрасьте нашаткованою зеленню коріандру і подавайте з улюбленим соусом до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти