Рецептів зраз багато. Пропоную економ - рецепт на час посту.
Для початку ретельно помийте в холодній воді печериці. Трохи їх просушіть, а потім на обробній дошці наріжте їх невеликими шматочками, можна навіть з ніжками.
Тепер очистіть від шкірки картоплю і на кухонній дошці наріжте її досить великими часточками. Помістіть невелику каструлю з водою на плиту, укладіть в неї нарізану картоплю і варіть, до повної готовності, приблизно 20-25 хвилин.
Помістіть сковорідку на плиту і засипте в неї раніше нарізані гриби. Обсмажуйте печериці, постійно помішуючи, до випаровування всієї рідини, що виділяється з продукту.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю і часник. Наріжте цибулю дрібними кубиками, а часник вичавіть через чеснокодавку. Помістіть подрібнені інгредієнти теж в сковорідку до грибів і добре все посоліть.
Налийте так само в сковороду олію і смажте, помішуючи, близько 15 хвилин на середньому вогні, до розм'якшення грибів і цибулі. Перекладіть утвориену грибну начинку в миску і відставте в сторону охолодитися.
За цей час картопля вже буде готова. Злийте з каструлі всю воду і за допомогою товкучки розімніть відварений овоч в пюре. Теж залиште на час, до повного охолодження картопляного пюре.
Тепер покладіть остигнулу картопляну масу назад в каструлю, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і перемішайте. Далі поступово засипте в каструлю просіяне борошно і ще раз все ретельно перемішайте, до утворення однорідної густої маси.
Далі притрусіть кухонну поверхню невеликою кількістю борошна. Трохи вмоченими руками в борошні утворіть з картопляної маси своєрідний корж. Покладіть в центр коржа грибну начинку і акуратно закріпіть краї, сформувавши япевний пиріжок. Складіть підготовлені картопляні зрази на присипану борошном поверхню.
Тепер помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть в гаряче масло раніше підготовлені зрази картопляні і обсмажуйте, перевертаючи, до появи золотистої скоринки з обох сторін страви.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти