Укр
Рус
Зрази Другі страви Українська кухня

Зрази картопляні

( 4.8750 4 532 32 оцінки)

3463 - переглядів
80 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Зрази картопляні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Рецептів зраз багато. Пропоную економ - рецепт на час посту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зрази картопляні" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи15 гр.
  • Калорії97 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно помийте в холодній воді печериці. Трохи їх просушіть, а потім на обробній дошці наріжте їх невеликими шматочками, можна навіть з ніжками.  

Крок - 1
02

Тепер очистіть від шкірки картоплю і на кухонній дошці наріжте її досить великими часточками. Помістіть невелику каструлю з водою на плиту, укладіть в неї нарізану картоплю і варіть, до повної готовності, приблизно 20-25 хвилин.

Крок - 2
03

Помістіть сковорідку на плиту і засипте в неї раніше нарізані гриби. Обсмажуйте печериці, постійно помішуючи, до випаровування всієї рідини, що виділяється з продукту.

Крок - 3
04

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і часник. Наріжте цибулю дрібними кубиками, а часник вичавіть через чеснокодавку. Помістіть подрібнені інгредієнти теж в сковорідку до грибів і добре все посоліть.

Крок - 4
05

Налийте так само в сковороду олію і смажте, помішуючи, близько 15 хвилин на середньому вогні, до розм'якшення грибів і цибулі. Перекладіть утвориену грибну начинку в миску і відставте в сторону охолодитися.

Крок - 5
06

За цей час картопля вже буде готова. Злийте з каструлі всю воду і за допомогою товкучки розімніть відварений овоч в пюре. Теж залиште на час, до повного охолодження картопляного пюре.

Крок - 6
07

Тепер покладіть остигнулу картопляну масу назад в каструлю, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і перемішайте. Далі поступово засипте в каструлю просіяне борошно і ще раз все ретельно перемішайте, до утворення однорідної густої маси.

Крок - 7
08

Далі притрусіть кухонну поверхню невеликою кількістю борошна. Трохи вмоченими руками в борошні утворіть з картопляної маси своєрідний корж. Покладіть в центр коржа грибну начинку і акуратно закріпіть краї, сформувавши япевний пиріжок. Складіть підготовлені картопляні зрази на присипану борошном поверхню.

Крок - 8
09

Тепер помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть в гаряче масло раніше підготовлені зрази картопляні і обсмажуйте, перевертаючи, до появи золотистої скоринки з обох сторін страви.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Салат Принц - покроковий рецепт, фото 1 Салат Принц 25 4 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею в духовці 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -
Оселедець в майонезну соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в майонезну соусі 60 4 2 з 5 - детальніше -
Млинці тонкі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці тонкі 55 3 3 з 5 - детальніше -