Картопляні зрази - смачна і економна страва для повсякденного меню. Нагадують пиріжки, але виходять набагато ніжніше. Абсолютно не складні в приготуванні.
Для того, щоб приготувати зрази, необхідно підготувати начинку для них. Займіться цим в першу чергу. Візьміть невелику цибулину, очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте цибулю дрібними кубиками. У сковорідку налийте трохи олії і поставте на вогонь. Киньте в розігріте масло подрібнену цибулю.
Періодично помішуючи лопаткою, трохи підсмажте подрібнену цибулю на середньому вогні. Далі вам знадобиться м'ясний фарш. Можна використовувати курячий, свинячий або яловичий, який ви більше любите. Киньте готовий фарш в сковорідку до цибулі. Розрівняйте його лопаткою і залиште готуватися на невеликому вогні.
Тим часом займіться грибами. Печериці очистіть і помістіть на кухонну дошку. Наріжте їх спочатку пластинками, а потім - дрібними кубиками.
Надішліть подрібнені шампіньйони в сковорідку до решти інгредієнтів. Додайте солі і приправте чорним меленим перцем. Все ретельно перемішайте. Залиште готуватися на невеликому вогні.
Безпосередньо для зраз вам знадобиться картопля. Очистіть її від шкірки, помийте під краном і наріжте на великі кубики. Підготовлену картоплю відправте в чисту каструлю, трохи посоліть і залийте водою.
Варіть картоплю під кришкою на невеликому вогні до готовності. Злийте воду. Готові картопляні шматочки придушіть за допомогою товкачки до стану пюре. Додайте шматочок вершкового масла і трохи солі, перемішайте.
Також в картопляне пюре киньте просіяне борошно і куряче яйце. Всі інгредієнти ретельно перемішайте за допомогою ложки. Кількість борошна регулюйте виходячи з консистенції отриманого картопляного тіста.
Кухонну дошку посипте борошном і киньте ложку картопляного тіста. Сформуйте плоский круглий коржик. В середину помістіть маленьку ложку начинки.
За допомогою двох рук акуратно зліпіть краї тіста і сформуйте круглий плоский пиріжок. Таким чином сформуйте всі зрази.
Тепер вам знову знадобиться чиста сковорідка. Налийте в неї рослинне масло і поставте на вогонь. Коли олія нагріється, відправте в неї картопляні зрази. Смажте їх з обох сторін до рум'яності.
Зайвий жир промокніть за допомогою паперового рушника. Подавайте зрази з грибами на стіл в теплому вигляді. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти