Укр
Рус
Зрази Другі страви Вірменська кухня

Зрази картопляні з грибами

( 4.8462 4 513 13 оцінок)

992 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Зрази картопляні з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Картопляні зрази - смачна і економна страва для повсякденного меню. Нагадують пиріжки, але виходять набагато ніжніше. Абсолютно не складні в приготуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зрази картопляні з грибами" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи17.9 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати зрази, необхідно підготувати начинку для них. Займіться цим в першу чергу. Візьміть невелику цибулину, очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте цибулю дрібними кубиками. У сковорідку налийте трохи олії і поставте на вогонь. Киньте в розігріте масло подрібнену цибулю.

Крок - 1
02

Періодично помішуючи лопаткою, трохи підсмажте подрібнену цибулю на середньому вогні. Далі вам знадобиться м'ясний фарш. Можна використовувати курячий, свинячий або яловичий, який ви більше любите. Киньте готовий фарш в сковорідку до цибулі. Розрівняйте його лопаткою і залиште готуватися на невеликому вогні.

Крок - 2
03

Тим часом займіться грибами. Печериці очистіть і помістіть на кухонну дошку. Наріжте їх спочатку пластинками, а потім - дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Надішліть подрібнені шампіньйони в сковорідку до решти інгредієнтів. Додайте солі і приправте чорним меленим перцем. Все ретельно перемішайте. Залиште готуватися на невеликому вогні.

Крок - 4
05

Безпосередньо для зраз вам знадобиться картопля. Очистіть її від шкірки, помийте під краном і наріжте на великі кубики. Підготовлену картоплю відправте в чисту каструлю, трохи посоліть і залийте водою.

Крок - 5
06

Варіть картоплю під кришкою на невеликому вогні до готовності. Злийте воду. Готові картопляні шматочки придушіть за допомогою товкачки до стану пюре. Додайте шматочок вершкового масла і трохи солі, перемішайте.

Крок - 6
07

Також в картопляне пюре киньте просіяне борошно і куряче яйце. Всі інгредієнти ретельно перемішайте за допомогою ложки. Кількість борошна регулюйте виходячи з консистенції отриманого картопляного тіста.

Крок - 7
08

Кухонну дошку посипте борошном і киньте ложку картопляного тіста. Сформуйте плоский круглий коржик. В середину помістіть маленьку ложку начинки.

Крок - 8
09

За допомогою двох рук акуратно зліпіть краї тіста і сформуйте круглий плоский пиріжок. Таким чином сформуйте всі зрази.

Крок - 9
10

Тепер вам знову знадобиться чиста сковорідка. Налийте в неї рослинне масло і поставте на вогонь. Коли олія нагріється, відправте в неї картопляні зрази. Смажте їх з обох сторін до рум'яності.

Крок - 10
11

Зайвий жир промокніть за допомогою паперового рушника. Подавайте зрази з грибами на стіл в теплому вигляді. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -
Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1 Піца Домашня 50 3 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шаурма з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з куркою 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат «Їжачок» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Їжачок» 25 3 2 з 5 - детальніше -
Чорничний пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Чорничний пиріг 70 4 3 з 5 - детальніше -