Укр
Рус
Зрази Другі страви Українська кухня

Зрази картопляні з цибулею і яйцем

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

2717 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Зрази картопляні з цибулею і яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Картопляні зрази з цибулею і яйцем - оригінальна пропозиція для швидкої і смачної вечері. Додавання сиру надає страві неповторний смак і змушує миттєво зникати з тарілок. Прекрасно поєднуються зрази з соусом і салатом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зрази картопляні з цибулею і яйцем" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи19.9 гр.
  • Калорії150 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть картоплю. Вимийте під холодною водою. Наріжте невеликими шматочками і помістіть в глибоку каструлю. Залийте водою так, щоб вона повністю покривала картопляні шматочки і додайте сіль за смаком.

Крок - 1
02

Варіть картоплю до повної готовності, перевіривши її виделкою або зубочисткою. Відварені шматочки відкиньте на друшляк і дайте їм час охолонути.

Крок - 2
03

Поки картопля остигає, підготуйте цибулю. Ріпчасті цибулини великого розміру очистіть від лушпиння. Наріжте гострим ножем на дрібні кубики.

Крок - 3
04

Зелень петрушки сполосніть під струменем води. Обтрусіть від крапель води або промокніть рушником. Використовуйте тільки листочки, обірвавши їх з товстих стебел. Дрібно наріжте.

Крок - 4
05

Розігрійте на середньому вогні сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. Потім висипте в неї нарізану цибулю і час від часу помішуючи, готуйте, поки він не стане м'яким і трохи підрум'яниться.

Крок - 5
06

Поверніться до картоплі. Перекладіть її в глибоку миску. Подрібніть шматочки товкачем до стану пюре або використовуйте спеціальний прес для картоплі, тоді картопля вийде більш пухкої структури.

Крок - 6
07

До картоплі покладіть підсмажену ріпчасту цибулю, яка зробить тісто більш ароматним і соковитим, вбийте курячі яйця, додайте просіяне борошно.

Крок - 7
08

Також покладіть в миску нарізану зелень петрушки і натріть твердий сир. Приправте всі інгредієнти сіллю і чорним меленим перцем за своїм смаком.

Крок - 8
09

Ретельно перемішайте компоненти руками або виделкою. У плоску тарілку висипте панірувальні сухарі.

Крок - 9
10

З отриманого тіста сформуйте невеликі котлетки. Запаніруйте котлетки в сухарях. Розігрійте пательню з рослинним маслом. У киплячу олію акуратно, щоб не обпектись, покладіть зрази картопляні. Обсмажуйте зрази з обох сторін до появи хрусткої рум'яної скоринки.

Крок - 10
11

Готові зрази картопляні з цибулею і яйцем викладіть на паперовий рушник. Потім подавайте зрази  у гарячому вигляді з соусом або свіжим салатом. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пиріг з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з капустою 50 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп з фрикадельками та локшиною - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками та локшиною 40 5 2 з 5 - детальніше -
Шурпа на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа на багатті 80 6 4 з 5 - детальніше -
Чахохбілі з індички - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі з індички 60 4 3 з 5 - детальніше -
Стейк з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з яловичини 85 2 3 з 5 - детальніше -