Зимовий салат - страва, яка в давні часи мала назву Олів'є. Але все ж в реальності салат Олів'є трохи складніший в приготуванні і примхливіший до інгредієнтів. Тут представлений Зимовий салат олів'є, який є якоюсь серединою двох схожих страв.
Картоплю і морквину очистіть. Промийте під проточною водою. Картоплю наріжте невеликими кубиками, приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно зварилися. Перекладіть в окрему ємність з холодною водою.
Морквину також нарізайте пропорційними картоплі кубиками. Покладіть в окрему миску.
Візьміть свіжий ананас. Зріжте з нього гострим ножем листя і низ. Розмістіть ананас на обробній дошці вертикально і акуратно зріжте ножем шкірку тонким шаром, рухаючись від верху до низу, залишаючи якомога більше м'якоті. Потім видаліть оченята і зріжте м'якоть ананаса з його серцевини, вона не придатна до вживання. Наріжте м'якоть на кубики. Покладіть окремо.
Наступним компонентом салату буде спаржева квасоля. Сполосніть її під проточною водою, промокніть зайву вологу паперовим рушником. Наріжте стручкову квасолю невеликими шматочками.
Поставте на плиту каструлю з водою і закип'ятіть її. У киплячу воду опустіть нарізану моркву, це прискорить процес варіння. Варіть хвилин 15, періодично перемішуючи, щоб вона не прилипла до дна каструлі. Готову моркву вийміть шумівкою.
У цю ж воду висипте нарізану спаржу. Варіть хвилини 2. Потім вийміть, нехай остигає.
Тепер опустіть в киплячу воду зелений горошок, якщо він був заморожений, попередньо необхідно розморозити його. Готуйте 3 хвилини. Вийміть шумівкою, залиште остигати.
Також відваріть нарізану картоплю. Опустіть її в киплячу воду, варіть приблизно 7-10 хвилин або до готовності. Щоб перевірити на готовність, вийміть один кубик і спробуйте його. Дістаньте картоплю шумівкою і перекладіть в миску. Дайте охолонути.
Зварені і остиглі овочі перекладіть в глибоку миску, щоб вам зручно було змішувати салат. Додайте до них свіжий ананас. Приправте інгредієнти чорним меленим перцем і додайте солі за смаком.
Тепер покладіть майонез і все перемішайте. Подавайте «Зимовий салат олів'є», виклавши на дно тарілки листя салату, а на них покладіть олів'є. Смачного.
Випадкові рецепти