Укр
Рус
Салати овочеві Салати Російська кухня

Зимовий салат олів’є

( 4.8462 4 513 13 оцінок)

1666 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Зимовий салат олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Зимовий салат - страва, яка в давні часи мала назву Олів'є. Але все ж в реальності салат Олів'є трохи складніший в приготуванні і примхливіший до інгредієнтів. Тут представлений Зимовий салат олів'є, який є якоюсь серединою двох схожих страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зимовий салат олів’є" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири2.3 гр.
  • Вуглеводи11.3 гр.
  • Калорії78 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю і морквину очистіть. Промийте під проточною водою. Картоплю наріжте невеликими кубиками, приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно зварилися. Перекладіть в окрему ємність з холодною водою.

Крок - 1
02

Морквину також нарізайте пропорційними картоплі кубиками. Покладіть в окрему миску.

Крок - 2
03

Візьміть свіжий ананас. Зріжте з нього гострим ножем листя і низ. Розмістіть ананас на обробній дошці вертикально і акуратно зріжте ножем шкірку тонким шаром, рухаючись від верху до низу, залишаючи якомога більше м'якоті. Потім видаліть оченята і зріжте м'якоть ананаса з його серцевини, вона не придатна до вживання. Наріжте м'якоть на кубики. Покладіть окремо.

Крок - 3
04

Наступним компонентом салату буде спаржева квасоля. Сполосніть її під проточною водою, промокніть зайву вологу паперовим рушником. Наріжте стручкову квасолю невеликими шматочками.

Крок - 4
05

Поставте на плиту каструлю з водою і закип'ятіть її. У киплячу воду опустіть нарізану моркву, це прискорить процес варіння. Варіть хвилин 15, періодично перемішуючи, щоб вона не прилипла до дна каструлі. Готову моркву вийміть шумівкою.

Крок - 5
06

У цю ж воду висипте нарізану спаржу. Варіть хвилини 2. Потім вийміть, нехай остигає.

Крок - 6
07

Тепер опустіть в киплячу воду зелений горошок, якщо він був заморожений, попередньо необхідно розморозити його. Готуйте 3 хвилини. Вийміть шумівкою, залиште остигати.

Крок - 7
08

Також відваріть нарізану картоплю. Опустіть її в киплячу воду, варіть приблизно 7-10 хвилин або до готовності. Щоб перевірити на готовність, вийміть один кубик і спробуйте його. Дістаньте картоплю шумівкою і перекладіть в миску. Дайте охолонути.

Крок - 8
09

Зварені і остиглі овочі перекладіть в глибоку миску, щоб вам зручно було змішувати салат. Додайте до них свіжий ананас. Приправте інгредієнти чорним меленим перцем і додайте солі за смаком.

Крок - 9
10

Тепер покладіть майонез і все перемішайте. Подавайте «Зимовий салат олів'є», виклавши на дно тарілки листя салату, а на них покладіть олів'є. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Котлети з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з брокколі 30 3 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов зі свинини 50 3 3 з 5 - детальніше -