Укр
Рус
Згущене молоко Десерти Українська кухня

Згущене молоко

( 4.6452 4 531 31 оцінка)

3155 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ідеальне згущене молоко, приготоване в домашніх умовах - це кращий кулінарний подарунок своїм домочадцям, особливо дітлахам, чудове частування для гостей під час чаювання і просто зручний спосіб приготувати що-небудь дійсно смачненьке. Домашнє згущене молоко виходить нітрохи не гірше магазинного, але точно набагато натуральніше. Крім цього, можна поекспериментувати з консистенцією і приготувати собі додаток до млинців, морозива або фруктів або ж в якості основи для крему або смачної густої начинки. У нашому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати домашнє згущене молоко максимально якісно і просто.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Згущене молоко" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири2 гр.
  • Вуглеводи35.7 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому варіанті приготування ласощі ми використовуємо всього два компонента - молоко і цукор. Результат вас точно порадує, адже згущене молоко виходить красивим на вигляд, ніжним, ароматним і дуже смачним. Отже, щоб приготувати домашнє згущене молоко, вам потрібно всього кілька кроків. По-перше, визначимося з посудом. Краще використовувати глибоку каструлю або сотейник з товстим дном або антипригарним покриттям. Якщо у вас немає таких девайсів, тоді доведеться просто частіше мішати. Друге питання - молоко. Звичайно ж потрібно, щоб воно було свіже, інакше навіть при найменшому прокисанні воно відразу згорнеться в процесі приготування. Переходимо до самого приготування. У сотейник наливаємо молоко кімнатної температури і ставимо його на вогонь.

Крок - 1
02

Поки молоко буде нагріватися, кілька разів перемішуємо його, щоб не підгорало. Для цього найкраще використовувати дерев'яну або силіконову лопатку, на металеву ложку налипатиме цукор. Коли молоко трохи нагріється, додаємо цукор. Гарненько перемішуємо вміст до повного розчинення цукру.

Крок - 2
03

Далі продовжуємо готувати нашу солодкість на повільному вогні, періодично перемішуючи. Вже незабаром ви побачите, як вміст почне густіти і змінюватися в кольорі. Вам знадобиться близько півгодини, щоб вийшло згущене молоко красивого кремового кольору, негусте, але в'язке і ніжне.

Крок - 3
04

Краще не прив'язуватися до часу, а стежити за консистенцією. Оскільки ми не використовуємо інших інгредієнтів, не бійтеся, що переварите згущене молоко. Отже, готову вкусняшку знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути. За цей час воно ще загусне. Зберігати згущене молоко найкраще в скляних баночках з щільною кришкою. Таким чином зовсім за невелику кількість часу у вас виходить дуже смачне домашнє згущене молоко, з яким не порівняється за смаком жодне магазинне. Дивуйте і радуйте своїх близьких смачними результатами своїх кулінарних успіхів за допомогою наших рецептів.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Пляцок Горіхове тріо - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пляцок Горіхове тріо 150 7 4 з 5 - детальніше -
Малиново манний пудинг - покроковий рецепт, фото 1 Малиново манний пудинг 60 4 3 з 5 - детальніше -
Вірменські голубці - покроковий рецепт, фото 1 Вірменські голубці 90 6 3 з 5 - детальніше -