Ідеальне згущене молоко, приготоване в домашніх умовах - це кращий кулінарний подарунок своїм домочадцям, особливо дітлахам, чудове частування для гостей під час чаювання і просто зручний спосіб приготувати що-небудь дійсно смачненьке. Домашнє згущене молоко виходить нітрохи не гірше магазинного, але точно набагато натуральніше. Крім цього, можна поекспериментувати з консистенцією і приготувати собі додаток до млинців, морозива або фруктів або ж в якості основи для крему або смачної густої начинки. У нашому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати домашнє згущене молоко максимально якісно і просто.
У цьому варіанті приготування ласощі ми використовуємо всього два компонента - молоко і цукор. Результат вас точно порадує, адже згущене молоко виходить красивим на вигляд, ніжним, ароматним і дуже смачним. Отже, щоб приготувати домашнє згущене молоко, вам потрібно всього кілька кроків. По-перше, визначимося з посудом. Краще використовувати глибоку каструлю або сотейник з товстим дном або антипригарним покриттям. Якщо у вас немає таких девайсів, тоді доведеться просто частіше мішати. Друге питання - молоко. Звичайно ж потрібно, щоб воно було свіже, інакше навіть при найменшому прокисанні воно відразу згорнеться в процесі приготування. Переходимо до самого приготування. У сотейник наливаємо молоко кімнатної температури і ставимо його на вогонь.
Поки молоко буде нагріватися, кілька разів перемішуємо його, щоб не підгорало. Для цього найкраще використовувати дерев'яну або силіконову лопатку, на металеву ложку налипатиме цукор. Коли молоко трохи нагріється, додаємо цукор. Гарненько перемішуємо вміст до повного розчинення цукру.
Далі продовжуємо готувати нашу солодкість на повільному вогні, періодично перемішуючи. Вже незабаром ви побачите, як вміст почне густіти і змінюватися в кольорі. Вам знадобиться близько півгодини, щоб вийшло згущене молоко красивого кремового кольору, негусте, але в'язке і ніжне.
Краще не прив'язуватися до часу, а стежити за консистенцією. Оскільки ми не використовуємо інших інгредієнтів, не бійтеся, що переварите згущене молоко. Отже, готову вкусняшку знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути. За цей час воно ще загусне. Зберігати згущене молоко найкраще в скляних баночках з щільною кришкою. Таким чином зовсім за невелику кількість часу у вас виходить дуже смачне домашнє згущене молоко, з яким не порівняється за смаком жодне магазинне. Дивуйте і радуйте своїх близьких смачними результатами своїх кулінарних успіхів за допомогою наших рецептів.
Випадкові рецепти