Укр
Рус
Зефір Десерти Французька кухня

Зефір

( 4.7727 4 522 22 оцінки)

2876 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Зефір - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Для багатьох найкращим десертом до чаю є не що інше, як зефір - повітряне кондитерське диво, яке займає дуже гідне місце серед широкого розмаїття десертів в сучасному світі. Незважаючи на те, що асортимент зефіру на прилавках магазинів досить великий, смачніше та й корисніше за все - домашній. Тому, якщо у вашому будинку більшість ласунів люблять цю солодкість і вам доводиться часто її купувати, ви просто зобов'язані спробувати приготувати власними руками смачний і ніжний домашній зефір. Приготування такого десерту - процес нескладний, а ласощі виходять смачними, легкими і корисними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зефір" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи48.7 гр.
  • Калорії201 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Взагалі-то видів зефіру чимало, але я впевнений, ні для кого не секрет, що основою зефіру є яблучне пюре. Якщо ви зважилися спробувати зайнятися приготуванням смачного десерту, хочу зауважити, що для основи добре підійде антонівка, хоча можна використовувати і інші сорти яблук, які добре запікаються. Так, і ще, процес готування не вимагає ніяких особливих пристосувань, ну, хіба що, кондитерського мішечка. Як ми вже говорили, головне в нашому десерті - яблука. Як правило, їх запікають, але цілком допустимо приготувати яблучне пюре іншим способом. Перш за все беремо яблука, миємо й чистимо шкірку.

Крок - 1
02

Після цього розрізаємо, видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо кубиками. Нарізані яблука складаємо в каструлю з антипригарним дном і заливаємо 50 мл холодної води. Постійно помішуючи, варимо яблука на середньому вогні до стану пюре.

Крок - 2
03

Потім викладаємо пюре в густе ситечко і протираємо в чисту каструлю.

Крок - 3
04

Тепер засипаємо третю частину цукру, перемішуємо і додаємо подрібнену зелень м'яти. Добре перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо, періодично помішуючи, на слабкому вогні до бурштинового кольору.

Крок - 4
05

Після цього перекладаємо яблучне пюре в глибоку посудину, додаємо туди яєчний білок і добре збиваємо в густу піну.

Крок - 5
06

У сотейник засипаємо цукор, що залишився, доливаємо 25 мл води, а також агар-агар. Доводимо до кипіння і кип'ятимо до повного розчинення цукру і агар-агар.

Крок - 6
07

Потім переливаємо цю суміш в яблучне пюре і знову збиваємо міксером в пишну піну.

Крок - 7
08

Викладаємо приготовлену суміш в кондитерський мішечок з фігурним наконечником і видавлюємо на лист пергаменту у вигляді квіточки. Ми залишаємо на 12 годин.

Крок - 8
09

По закінченню цього часу беремо приготовані половинки, склеюємо по дві і вмочуємо в цукрову пудру. Викладаємо готовий зефір на блюдо або піднос, прикрашаємо листочками свіжої м'яти.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гриби фаршировані сиром - покроковий рецепт, фото 1 Гриби фаршировані сиром 35 3 3 з 5 - детальніше -
Салат "Оселедець під шубою" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Оселедець під шубою" 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сангрія на білому вині - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія на білому вині 30 1 2 з 5 - детальніше -