Неймовірний кондитерський виріб під назвою зефір вже багато років значиться одним з найбільш затребуваних ласощів. Готується такий десерт на основі ягідно-фруктового пюре, збитого із цукром і білками. Ще в будову цих солодощів входить якась желейна маса. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати зефір з желатином простим способом і в результаті отримати сахаристі кондитерські вироби, ніжні, повітряні та безсумнівно смачні. Такий зефір трохи відрізняється від магазинного, але ні в якому разі не поступається ні по яким якостям. Простий набір інгредієнтів і трошки ваших старань - і зефір з желатином готовий, а вся родина радіє чудовому десерту.
Щоб приготувати зефір в домашніх умовах, вам досить виконати кілька нескладних завдань. Для початку в окрему ємність висипаємо вміст пакетика з желатином, рекомендуємо використовувати саме порошок. Після цього заливаємо його водою. Наливаємо, вода повинна бути тепленькою, але не гарячою, інакше желатин відразу візьметься грудками.
Гарненько розмішуємо разом воду з желатином, поки не утвориться однорідна маса. Відставляємо суміш в сторону нехай желатин розбухає, а самі тим часом ставимо на вогонь сотейник, в який наливаємо води і засипаємо цукор. Перемішуємо все, поки цукор повністю не розчиниться, а потім додамо трохи медового сиропу.
Для цього просто змішаємо воду і пару ложок меду. Тепер весь вміст сотейника добре перемішуємо і залишаємо готуватися далі. Не забуваємо помішувати, щоб цукор не підгорав. Після того, як рідина закипить, продовжуємо готувати її на невеликому вогні, постійно помішуючи ще пару-трійку хвилин, поки суміш не почне густіти. Не потрібно доводити її до стану карамелі, суміш повинна залишатися світлою.
Отже, знімаємо сотейник з вогню, даємо вмісту трохи охолонути, а потім висипаємо його в чашу кухонного комбайна або окрему глибоку ємність. Тепер сюди ж додаємо желатинову суміш і починаємо збивати все міксером. Рекомендуємо не включати більших обертів, нехай краще довше затягнеться процес, зате в цьому випадку суміш для зефіру вийде набагато ніжніше.
Збиваємо кілька хвилин, поки не утвориться пишна, біла суміш з гострими списами. Оптимальний варіант для зефіру - це густа маса, яка тримає форму і не розтікається. При бажанні можете розділити суміш навпіл і в одну додати харчовий барвник будь-якого кольору. Бажано використовувати гелеві барвники, їх набагато легше вводити в суміш.
Отже, тепер наповнюємо кондитерський мішок нашою ніжною кремообразною масою. Деко застилаємо пекарським папером і посипаємо його кукурудзяним крохмалем, який пропускаємо через сито. Тепер відкидаємо майбутні зефіркі на деко і відправляємо в духовку нтомитися при температурі не більше 120 градусів приблизно півгодини.
Також можна обійтися без духовки і поставити зефір в холодильник на добу. У будь-якому випадку у нас виходять неймовірні повітряні і дуже апетитні зефірки. Вони дуже м'які і трохи тягнуться, але при цьому залишаються ніжними. Зефір з желатином - це ідеальний варіант смачного і нескладного десерту, смак якого дарує незабутні враження, і крім всього ще й дуже добре впливає на організм. Справжній кондитерський подарунок, який за допомогою цього простого рецепту, ви зможете приготувати в домашніх умовах.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти