Укр
Рус
Зефір Десерти Російська кухня

Зефір яблучний

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1402 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Зефір яблучний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ось що найбільше може порадувати ваших діток, так це приготування ніжного, повітряного, ароматного зефіру на власній кухні. Адже ці ласощі, яке люблять і дорослі, і діти, не тільки неймовірно смачні, але і досить прості в приготуванні. Такий повітряний, пишний десерт - відмінне доповнення до домашнього чаювання, та й гостей почастувати не соромно. Домашній зефір приготувати зовсім нескладно, тому я і хочу вам запропонувати відмінний рецепт - зефір яблучний. Спробуйте приготувати один раз і ваша сім'я на цілий тиждень може бути забезпечена смачною домашньою солодкістю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зефір яблучний" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0.3 гр.
  • Вуглеводи43 гр.
  • Калорії182 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зефір, приготований за нашим рецептом, не тільки здивує вас своїм вишуканим смаком, але він ще й безсумнівно корисний. А все тому, що основою цих ласощів є фруктове пюре. Ось з нього ми і почнемо. Візьмемо кілограм кислих, чули, обов'язково кислих, яблук і гарненько вимивши, просушимо за допомогою паперових рушників.

Крок - 1
02

Тепер розрізаємо кожне яблуко навпіл і, використавши мірну десертну ложку, акуратно виймаємо насіння. Потім видаляємо стебло і держак. Для того, щоб без проблем приготувати пюре, яблука необхідно запекти або приготувати іншим зручним для вас способом.

Крок - 2
03

Я пропоную поставити на плиту каструлю з водою, довести до кипіння і опустити в неї друшляк з підготовленими яблуками. Накриваємо яблука кришкою і бланшируємо на пару не більше півгодини до готовності.

Крок - 3
04

Тим часом в окрему посудину вливаємо воду, додаємо лимонний сік і агар, добре змішуємо і залишаємо поки. Готові, бланшировані яблука чистимо від шкірки і виклавши на дрібне сито, протираємо для отримання однорідної маси.

Крок - 4
05

Потім засипаємо в яблучне пюре цукор-пісок, а також ванільний цукор, все змішуємо і залишаємо остигати приблизно на годину.

Крок - 5
06

Тепер каструлю, в якій розчинявся агар, поміщаємо на плиту і нагріваємо майже до кипіння. Потім досипаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Доводимо суміш до 110 градусів, вимикаємо вогонь і трохи охолоджуємо.

Крок - 6
07

Поки остигає сироп, повертаємося знову до яблучного пюре. До яблук додаємо яєчний білок і збиваємо міксером, до тих пір, поки пишна суміш збільшиться в об'ємі в два рази. Після цього вливаємо трохи охолонувшого сиропу з агаром в яблучну суміш і продовжуємо збивати на високій швидкості міксера, поки маса стане просто стоячою і потроїться в обсязі.

Крок - 7
08

Перекладаємо готову масу для зефіру в кондитерський пакет з фігурним наконечником і видавлюємо зефірини на пергаментний папір і залишаємо зефір яблучний висихати при кімнатній температурі протягом доби.

Крок - 8
09

Після закінчення цього часу посипаємо зефір через дрібне ситечко цукровою пудрою і з'єднуємо разом по дві половинки. Викладаємо зефір яблучний в вазу і можна сміливо подавати до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста Карбонара з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з беконом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Штрудель з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з вишнею 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пиріг курник з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг курник з листкового тіста 75 4 3 з 5 - детальніше -
Смажений рис з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Смажений рис з м’ясом 55 4 3 з 5 - детальніше -