Укр
Рус
Зефір Десерти Російська кухня

Зефір у шоколаді

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

1394 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Зефір у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Зефір, приготований своїми руками, набагато смачніше і ніжніше магазинного. Приготуйте зефір в шоколаді, прикрашений подрібненими льодяниками і ви не пошкодуєте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Зефір у шоколаді" (на 100 грам)

  • Білки2.2 гр.
  • Жири2.7 гр.
  • Вуглеводи66.3 гр.
  • Калорії298 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть невелику каструльку, висипте в неї цукровий пісок, сіль, половину води і кленовий сироп. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Розмішуйте цукор поки він повністю не розчиниться. Коли рідина почне пінитися, зніміть каструлю з плити і дайте трохи охолонути.

Крок - 1
02

У чашу кухонного комбайна, можна також скористатися і міксером, висипте желатин, другу половину води, перемішайте. Переконайтеся, що желатин повністю насичений водою. Дайте йому трохи часу постояти, нехай трохи розм'якшиться.

Крок - 2
03

Увімкніть міксер на невелику швидкість. Тонкою цівкою починайте вливати в чашу з желатином приготований цукровий сироп, поступово збільшуючи швидкість до високого. Потім додайте ванілін. Збивайте, поки маса не почне набувати вигляду дуже густої і пишною консистенції.

Крок - 3
04

Підготуйте форму для зефіру. Краще взяти квадратну форму 22 * ​​22 сантиметри. Злегка змастіть її оливковою олією і присипте невеликою частиною цукрової пудри. Вилийте збиту масу в форму. Розрівняйте її рівномірно по всьому периметру форми.

Крок - 4
05

Залиште форму при кімнатній температурі не менше ніж на 4 години, але не більше ніж на 12. Коли поверхня зефіру не буде липкою, його можна буде витягати з форми.

Крок - 5
06

Посипте обробну дошку або робочу поверхню цукровою пудрою. Акуратно витягніть зефір з форми, відокремлюючи края за допомогою лопатки або ножа, викладіть його на дошку. Розріжте зефір спочатку по довжині на смуги шириною близько 3 сантиметрів, після кожного розрізу присипайте його цукровою пудрою, щоб смуги не злипалися між собою.

Крок - 6
07

Потім смуги розділіть на квадрати, також розміром в 3 сантиметри. Утворені квадрати, обваляйте в цукровій пудрі. У кожен з них застроміть або пластикову, або дерев'яну паличку.

Крок - 7
08

Помістіть шоколад в глибоку невелику ємність. Розтопіть його в мікрохвильовці або на паровій бані. Дайте трохи охолонути, він не повинен бути сильно гарячим. Занурте кожну зефіринку в розтоплений шоколад. Потримайте на вазі і дайте стекти зайвому.

Крок - 8
09

Потім занурте в подрібнені льодяники. Складіть готовий зефір на пергамент, дайте час, щоб застиг шоколад. Подавайте до чаю і насолоджуйтеся.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо з червоної квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з червоної квасолі 85 6 3 з 5 - детальніше -
Мастика з цукрової пудри - покроковий рецепт, фото 1 Мастика з цукрової пудри 50 1 3 з 5 - детальніше -
Булгур з креветками і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Булгур з креветками і овочами 45 2 3 з 5 - детальніше -
Кільця кальмарів у клярі - покроковий рецепт, фото 1 Кільця кальмарів у клярі 35 3 2 з 5 - детальніше -