Укр
Рус
Зефір Десерти Російська кухня

Зефір на агарі

( 4.8750 4 516 16 оцінок)
1210 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Зефір на агарі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Це лакомство має французьке коріння і в перекладі з французького так і позначає «легкий, повітряний, невагомий». Дійсно ці ласощі нагадують хмарки, якими з радістю прагнуть поласувати дорослі і діти. Готується зефір з простих продуктів, таких як цукрова пудра, збита з яєчними білками. Як смаковий наповнювач використовують фруктове або ягідне пюре. Але ще для зефіру використовують желе утворюючий інгредієнт. За властивостями вони бувають різні і по-різному впливають на загальний результат десерту. Пропонуємо рецепт зефіру на агарі.

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Персик 400 г.
  • Агар-агар 2 ст.л
  • Цукор 1 1/2 скл.
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Барвник 1 г.
  • Шоколад темний 200 г.
  • Шоколад білий 100 г.
  • Карамель 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спробуйте приготувати цей кондитерський виріб таким способом і самі переконаєтеся, наскільки вдалим буде таке поєднання інгредієнтів і технік. У цьому рецепті ми звернемо вашу увагу не тільки на приготування, але ще і на гарну презентацію зефіру. Але перш за все звичайно ж приготуємо зефірну масу. Для цього насамперед потрібно відокремити яєчні білки від жовтків. Робити це потрібно дуже акуратно, адже якщо хоч трішки жовтка потрапить - білки можуть не збитися належним чином. Також дуже важливо, щоб посуд теж був сухим, інакше ризик зіпсованих білків теж цілком можливий.

Крок - 1
02

Отже, яєчні білки виливаємо в глибоку ємність і ставимо збивати. Якщо ж у вас ручний міксер, тоді залишимо на деякий час, а самі приготуємо наступну складову нашого зефіру.

Крок - 2
03

У сотейник наливаємо персиковий сік, додаємо порошок агар-агар і ставимо на вогонь. Добре перемішуємо вміст до повного розчинення агару і продовжуємо готувати, помішуючи, поки рідина не почне закипати.

Крок - 3
04

Після цього потроху засипаємо цукор, постійно помішуючи вміст. Ми залишаємо ще на пару хвилин готуватися цю суміш, а потім знімаємо її з вогню. У нас виходить красива яскрава субстанція середньої консистенції.

Крок - 4
05

Поки вона трохи остигає, почнемо збивати яєчні білки, поки вони не перетворяться в пишну білу піну. Після цього додаємо до них лимонний сік, при бажанні харчовий барвник і продовжуємо збивати хвилинку, поки маса ще стане трохи густіше, а колір однотонним.

Крок - 5
06

На цьому етапі потихеньку вливаємо нашу солодку агарну суміш, продовжуючи збивати при цьому міксером. Робимо це до тих пір, поки не утвориться красива, пишна і дуже густа однорідна маса. Вона виходить настільки повітряною і ніжною, що нагадує хмарку, зістрибнувшу прямо з неба до нас на стіл.

Крок - 6
07

Тепер застилаємо пергаментним папером і викладаємо спеціальні палички або дерев'яні шпажки. Кладемо їх в шаховому порядку, щоб зефіркі не приставали один до одної.

Крок - 7
08

Нашу кремообразную масу помістимо в кондитерський мішок і з його допомогою відсадимо красиві круглі зефіркі на палички. На другий лист відсадимо такі ж штучки, тільки вже без паличок. У нас виходять ніжні квіточки. Тепер ми можемо відправити зефір в холодильник на ніч або ж на півгодини в духовку томитися на півгодини.

Крок - 8
09

Перед тим, як подавати наш десерт до столу, рекомендуємо розтопити на водяній бані білий і темний шоколад окремо. При бажанні можна додати в шоколад вершки, але в даному рецепті використовується тільки шоколад.

Крок - 9
10

Тепер за допомогою шоколадного прошарку насаджуємо зефіркі без палички на ті, які на паличках, таким чином у нас виходять апетитні зефірні кульки на паличці. Вмочуємо їх до половини в шоколаді, а потім посипаємо карамельною стружкою.

Крок - 10
11

В кінці робимо сіточку з білого шоколаду і залишаємо на кілька хвилин, щоб шоколад схопився. Неймовірно красиві і привабливі зефіринкі готові. Зефір на агарі виходить незвичайним: ніжний і повітряний, просто дивовижний на вигляд і смак. Приготувавши такі ласощі на своїй кухні, ви сміливо поповните ряди вишуканих кондитерів, не кажучи вже про радість, яку подаруєте  домочадцям і гостям таким чудовим десертом.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зефир - покроковий рецепт, фото 1 Зефир 50 3 3 з 5 - детальніше -
Зефир домашний - покроковий рецепт, фото 1 Зефир домашний 65 3 3 з 5 - детальніше -
Зефир в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Зефир в домашних условиях 50 3 3 з 5 - детальніше -
Зефир рецепт простой - покроковий рецепт, фото 1 Зефир рецепт простой 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Жульен - покроковий рецепт, фото 1 Жульен 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ростбиф из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Ростбиф из говядины 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат обжорка с беконом слоями - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка с беконом слоями 40 3 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб из курицы - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб из курицы 45 5 3 з 5 - детальніше -