Укр
Рус
Тісто Випічка Східна кухня

Здобне дріжджове тісто на сухих дріжджах

( 4.8438 4 532 32 оцінки)

3765 - переглядів
90 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Здобне дріжджове тісто на сухих дріжджах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Грузинська кухня, Узбецька кухня, Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Деякі види тіста дуже вологі, як це тісто для випічки, а деякі навіть більше вологіше. Було б майже неможливо розім'яти його традиційним способом, не отримуючи справжнього липкого безладу, так що ось як можна це зробити.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Здобне дріжджове тісто на сухих дріжджах" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи45.7 гр.
  • Калорії212 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку змішайте борошно, воду і сухі дріжджі в однорідне липке тісто. Помістіть в контейнер для харчових продуктів з кришкою і залиште на ніч на стільниці. На наступний день розмір тіста збільшиться в три рази, а консистенція буде повітряною.

Крок - 1
02

Для фінального тіста змішайте і розподіліть борошно і сіль у великій мисці. Зробіть поглиблення в центрі борошна за допомогою однієї руки. Сюди будуть додані сухі дріжджі.

Крок - 2
03

Щоб відокремити тісто (підготовлене раніше в контейнері) від стінок, додайте воду по краю ємності. Це дозволить маслу відійти від стінок контейнера і буде легше йому вислизнути. Вилийте рідке тісто з контейнера в миску з борошном.

Крок - 3
04

За допомогою вінчика для тіста або гумової лопатки почніть змішувати сухі інгредієнти з вологими до тих пір, поки вони не стануть однорідними і не утворять більш густе тісто.

Крок - 4
05

Інший спосіб розмішати тісто - використовувати свою долоню, нагадуючу ложку. Проведіть рукою за годинниковою стрілкою під тестом - це змусить його повернутися і випустити повітря. На цьому етапі тісто буде виглядати кошлатим і далеко не гладким. При розтягуванні воно може порватися, тому що хорошого розвитку клейковини ще не буде. Тісто буде повністю готове, як тільки сухі інгредієнти добре змішаються. Далі просто накрийте тісто вологою тканиною і дайте йому постояти близько 15 хвилин.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу тісто як і раніше буде мати кошлатий вигляд, але як тільки воно буде розтягнуто, стане очевидно, що структура клейковини почалася. Один із способів обробити тісто - використовувати метод розтягування і складання. Перекладіть тісто на чисту робочу поверхню і місіть обома руками близько 5 хвилин. Тепер тісто стане більш гладкої консистенції. Накрийте і дайте постояти ще 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

Ненадовго замісіть тісто, потім знову помістіть його в миску, накрийте вологою тканиною і дайте йому постояти протягом години. Це бродіння в масі. Через годину тісто можна перекласти на чисту робочу поверхню і сформувати в кульки, кожну вагою близько 200 грам. Викладіть кульки з тіста в листи і накрийте кришкою, можете помістити в холодильник. На наступний день вийміть листи з холодильника, дайте тістовим кулькам нагрітися до кімнатної температури, перш ніж розтягувати їх для майбутньої випічки.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Перепічки - покроковий рецепт, фото 1 Перепічки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе на шпажках з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на шпажках з сиром 35 3 2 з 5 - детальніше -
Глазур для пряників - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для пряників 45 1 3 з 5 - детальніше -