Заварний торт - це листковий пиріг, схожий на мільфей з ванільним кремом і збитими вершками, популярний в деяких країнах Центральної Європи. Дуже легко зробити і дуже смачно, це обов'язково потрібно спробувати.
Для початку викладіть два прямокутних листа листкового (можна купити готове) тіста на застелений пергаментним папером деко. Надколіть прямокутники листкового тіста виделкою, відправте в попередньо розігріту духовку і випікайте протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
У глибоку миску залийте попередньо ізольовані яєчні жовтки, залийте молоко і добре перемішайте. Далі засипте в утворену суміш просіяне борошно, цукор, залийте екстракт ванілі і додайте ванільний цукор. Ретельно все перемішайте, до однорідної рідкої маси.
У невеликій антипригарной каструлі нагрійте молоко з водою на середньому вогні. Додайте так само в каструлю ванільний цукор і трохи рому. Доведіть вміст до кипіння і зніміть з вогню.
Додайте раніше підготовлену яєчну суміш в каструлю з гарячою молочною масою, розмішайте, потім варіть на середньому вогні близько 15 хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.
Далі в невеликій мисці збийте яєчні білки, поступово додаючи цукрову пудру, поки не утворяться жорсткі піки. Додайте підготовлені яєчні білки повільно і поступово в раніше приготовлену теплу суміш.
Помістіть перший лист запеченого листкового тіста на обробну дошку, обережно залийте гарячою кремовою сумішшю і поставте в холодильник приблизно на 15 хвилин.
Збийте вершки з невеликою кількістю цукрової пудри за допомогою міксера, до однорідної густої і повітряної маси. Вийміть торт з холодильника і зверху вилийте тонкий шар збитих вершків.
Далі помістіть другий прямокутник листкового тіста зверху вершків і посипте рясно цукровою пудрою. Потім знову помістіть заварний торт в холодильник. Розріжте торт на квадрати і подавайте до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти