Заварні еклери - знаменитий французький десерт, популярний у всьому світі. Це тістечка із заварного тіста з заварним кремом. Випікання цього типу готується нескладно, але потрібно знати деякі секрети, якими ми поділимося в рецепті. Пропонуємо зробити ванільні еклери з шоколадною глазур'ю. Тістечка вийдуть повітряними, легкими та неймовірно смачними.
Спочатку приготуйте заварний крем для еклерів. Для цього влийте в каструлю молоко, всипте цукор та кукурудзяний крохмаль, додайте яєчні жовтки та ваніль. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком.
Коли суміш стане однорідною, поставте її на плиту та увімкніть середній вогонь. Постійно мішаючи вінчиком, щоб не утворювались грудочки, доведіть вміст каструлі до кипіння.
Після загусання крему зніміть його з плити, перекладіть у миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і остудіть.
Займіться заварним тістом. Поставте сотейник на вогонь, влийте воду та відправте туди вершкове масло. Всипте сіль і, помішуючи, дочекайтеся, щоб олія повністю розійшлася.
Після цього зніміть сотейник з вогню і всипте попередньо борошно, що просієте.
Поверніть сотейник на плиту і добре вимішайте вміст, щоб не було грудочок.
Коли тісто почне вільно відставати від стінок, покладіть його в чашу міксера і остудіть приблизно до 50 градусів.
Встановіть насадку для рідкого тіста (зазвичай вона нагадує букву А) і почніть вимішування, поступово додаючи яйця. Можна відправляти їх у чашу по одному або відразу все розбити в миску, а потім потроху вливати в тісто.
Воно має вийти повітряним, м'яким та еластичним. Викладіть його в кулінарний мішок із зіркоподібною насадкою.
Застеліть решітчастий лист пергаментом і відсадіть туди тісто у вигляді смужок довжиною близько 13 см кожна. Можна надати еклерам будь-якої форми за вашим бажанням.
Змастіть заготовки зверху яєчними білками і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу на 30 хвилин. У процесі випікання в жодному разі не відкривайте духовку, інакше еклери опадуть, і виправити це буде неможливо!
Готову випічку вийміть із духовки та остудіть. Коли тістечка охолонуть, розріжте їх ножем уздовж навпіл.
Холодні жирні вершки збийте міксером до стійких піків. Якщо не хочете возитися з вершками, можете замінити їх розм'якшеним вершковим маслом.
Охолоджений заварний крем перебийте міксером, а потім, продовжуючи вимішування, потроху додавайте збиті вершки. Щоб надати крему апетитного жовтого кольору, можете покласти в нього трохи шафрану, але це необов'язково.
Надішліть крем в кулінарний мішок і відсадіть на нижні половинки еклерів. Накрийте їх верхніми половинками.
Для приготування глазурі розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі молочний шоколад і додайте в нього трохи рослинної олії для еластичності.
Шоколадною глазур'ю, що вийшла, покрийте верхівки тістечок. Можна обійтися без глазурі, просто присипавши випічку цукровою пудрою. Заварні еклери готові. Дайте їм пару годин настоятися і подавайте з гарячою кавою або чаєм. Тістечка дуже ніжні, ароматні та смачні. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти