Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Заварне тісто

( 4.9412 4 534 34 оцінки)

3955 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Заварне тісто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Рецепт заварного тіста на сьогоднішній день є самим надійним - зі співвідношення інгредієнтів і методу, ця класна французька класика скоро не стане проблемою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Заварне тісто" (на 100 грам)

  • Білки6.4 гр.
  • Жири17.8 гр.
  • Вуглеводи16.9 гр.
  • Калорії264 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте молоко високої жирності в невелику каструлю, додайте вершкове масло (яке попередньо можете розтопити) і засипте сіль. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і добре розігрійте на середньому вогні.

Крок - 1
02

Коли вершкове масло повністю розтопиться, додайте в каструлю, заздалегідь просіяне борошно відразу і збийте дерев'яною ложкою або кухонним вінчиком, поки що утворююча суміш не збереться і не вийде пухке тісто.

Крок - 2
03

Готуйте тісто, постійно помішуючи на слабкому вогні протягом 2 хвилин або поки воно не почне збиратися в один клубок. Зніміть каструлю з вогню і дайте тісту трохи охолонути. Потім додайте в каструлю курячі яйця (попередньо збиті в окремій ємності) і перемішайте дерев'яною ложкою, поки яєчна маса повністю не включиться і утворююча суміш не стане схожа на густу пасту.

Крок - 3
04

Викладіть підготовлене заварне тісто в кондитерський мішок з великим круглим наконечником. З такого тіста можна приготувати всіляку повітряну випічку, яка буде смачною навіть без начинки і наповнення.

Крок - 4
05

Ми хочемо запропонувати вам відразу ж приготувати чудові і смачні еклери з цього легкого тіста. Розкладіть заварне тісто, за допомогою кондитерського мішка на невелике деко, застелене пергаментним папером, в формі невеликих круглих заготовок. Потім вологим пальцем злегка натисніть на вершину кожної заготовки з тіста.

Крок - 5
06

Потім, обережно намочуючи пальці холодною водою, збризніть краплі води навколо аркуша паперу покладених заготовок з тіста. Це створить пар в духовці і допоможе майбутній випічці піднятися.

Крок - 6
07

Випікайте еклери в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом 20 хвилин або поки вони не підрум'яняться, потім вимкніть духовку і дайте їм постояти ще близько 10 хвилин. Витягніть деко з духовки і дайте еклерам охолонути до кімнатної температури, перш ніж подавати до столу. Помістіть готову випічку в герметичний посуд і зберігайте в холодильнику до 3 днів. Такі еклери з заварного тіста обов язково порадують ваших діточок.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лаваш - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш 140 1 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу 80 1 3 з 5 - детальніше -