Рецепт заварного тіста на сьогоднішній день є самим надійним - зі співвідношення інгредієнтів і методу, ця класна французька класика скоро не стане проблемою.
Залийте молоко високої жирності в невелику каструлю, додайте вершкове масло (яке попередньо можете розтопити) і засипте сіль. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і добре розігрійте на середньому вогні.
Коли вершкове масло повністю розтопиться, додайте в каструлю, заздалегідь просіяне борошно відразу і збийте дерев'яною ложкою або кухонним вінчиком, поки що утворююча суміш не збереться і не вийде пухке тісто.
Готуйте тісто, постійно помішуючи на слабкому вогні протягом 2 хвилин або поки воно не почне збиратися в один клубок. Зніміть каструлю з вогню і дайте тісту трохи охолонути. Потім додайте в каструлю курячі яйця (попередньо збиті в окремій ємності) і перемішайте дерев'яною ложкою, поки яєчна маса повністю не включиться і утворююча суміш не стане схожа на густу пасту.
Викладіть підготовлене заварне тісто в кондитерський мішок з великим круглим наконечником. З такого тіста можна приготувати всіляку повітряну випічку, яка буде смачною навіть без начинки і наповнення.
Ми хочемо запропонувати вам відразу ж приготувати чудові і смачні еклери з цього легкого тіста. Розкладіть заварне тісто, за допомогою кондитерського мішка на невелике деко, застелене пергаментним папером, в формі невеликих круглих заготовок. Потім вологим пальцем злегка натисніть на вершину кожної заготовки з тіста.
Потім, обережно намочуючи пальці холодною водою, збризніть краплі води навколо аркуша паперу покладених заготовок з тіста. Це створить пар в духовці і допоможе майбутній випічці піднятися.
Випікайте еклери в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом 20 хвилин або поки вони не підрум'яняться, потім вимкніть духовку і дайте їм постояти ще близько 10 хвилин. Витягніть деко з духовки і дайте еклерам охолонути до кімнатної температури, перш ніж подавати до столу. Помістіть готову випічку в герметичний посуд і зберігайте в холодильнику до 3 днів. Такі еклери з заварного тіста обов язково порадують ваших діточок.
Випадкові рецепти