Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Заварне тісто на пельмені і вареники

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

1654 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Заварне тісто на пельмені і вареники - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Всі ми знаємо, що пироги і тістечка з заварного тіста - це просто смакота, а ось пельмені або вареники з заварною скоринкою може здатися справою неймовірною. Проте, насправді це не так вже й дивно - ідеальне заварне тісто на пельмені і вареники. До речі, з нього легше ліпити вироби та надавати їм потрібну форму, та й саме тісто набагато м'якше і міцніше звичайного, до того ж, не прилипає до рук і робочої поверхні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Заварне тісто на пельмені і вареники" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи43 гр.
  • Калорії244 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Варто познайомитися з нашим рецептом, та ще й спробувати приготувати самостійно заварне тісто на пельмені і вареники швидко і ефективно. До речі, з такого тіста можна сміливо готувати домашню локшину. Чому тісто називається заварним? Зовсім не тому, що воно якимось чином вариться. Вся справа в тому, що в процесі замішування тіста використовується не холодна вода, а окріп, тому процес заварювання тіста починається ще до приготування пельменів або вареників. Ну що, приступимо? Давайте візьмемо пакет з борошном і висиплемо її на стіл або велику дошку.

Крок - 1
02

Спорудимо з борошна гірку, а потім виконаємо в ній поглиблення у вигляді виїмки. Після цього засиплемо туди потрібну кількість солі.

Крок - 2
03

Далі вбиваємо в борошно куряче яйце і ще відокремлюємо туди ж яєчні жовтки. Тепер беремо великий кинджал і починаємо змішувати борошно з яйцями. Робимо це саме ножем, а не руками, змішуючи стинаючіми рухами.

Крок - 3
04

Після цього починаємо поливати борошно поступово окропом, при цьому не перестаючи працювати ножем. І вже тоді, коли почне зліплюватись тісто, починаємо вимішувати його руками.

Крок - 4
05

Після того, як в процесі замішування, сформується гурток еластичного тіста, поміщаємо його в пластиковий контейнер, накриваємо фольгою і відставляємо трохи відпочити.

Крок - 5
06

Тим часом готуємо м'ясний фарш, який нам знадобиться для вареників. Готове тісто викладаємо з контейнера на стіл і розгортаємо в тонкий пласт. Потім видавлюємо за допомогою склянки кружечки однакового розміру і починаємо ліпити вареники.

Крок - 6
07

З нашого заварного тіста вони дуже легко ліпляться і не розвалюються під час варіння. Втім, і при зберіганні такі вареники або пельмені не черствіють та й варяться, як правило, менше, ніж звичайно. Приготувавши один раз вареники з заварного тіста, ви вже не захочете проміняти це тісто на жодне інше.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Палички - покроковий рецепт, фото 1 Палички 30 2 2 з 5 - детальніше -
Пудинг з манки - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг з манки 45 2 3 з 5 - детальніше -
Кекс з бананом - покроковий рецепт, фото 1 Кекс з бананом 65 3 3 з 5 - детальніше -