Всі ми знаємо, що пироги і тістечка з заварного тіста - це просто смакота, а ось пельмені або вареники з заварною скоринкою може здатися справою неймовірною. Проте, насправді це не так вже й дивно - ідеальне заварне тісто на пельмені і вареники. До речі, з нього легше ліпити вироби та надавати їм потрібну форму, та й саме тісто набагато м'якше і міцніше звичайного, до того ж, не прилипає до рук і робочої поверхні.
Варто познайомитися з нашим рецептом, та ще й спробувати приготувати самостійно заварне тісто на пельмені і вареники швидко і ефективно. До речі, з такого тіста можна сміливо готувати домашню локшину. Чому тісто називається заварним? Зовсім не тому, що воно якимось чином вариться. Вся справа в тому, що в процесі замішування тіста використовується не холодна вода, а окріп, тому процес заварювання тіста починається ще до приготування пельменів або вареників. Ну що, приступимо? Давайте візьмемо пакет з борошном і висиплемо її на стіл або велику дошку.
Спорудимо з борошна гірку, а потім виконаємо в ній поглиблення у вигляді виїмки. Після цього засиплемо туди потрібну кількість солі.
Далі вбиваємо в борошно куряче яйце і ще відокремлюємо туди ж яєчні жовтки. Тепер беремо великий кинджал і починаємо змішувати борошно з яйцями. Робимо це саме ножем, а не руками, змішуючи стинаючіми рухами.
Після цього починаємо поливати борошно поступово окропом, при цьому не перестаючи працювати ножем. І вже тоді, коли почне зліплюватись тісто, починаємо вимішувати його руками.
Після того, як в процесі замішування, сформується гурток еластичного тіста, поміщаємо його в пластиковий контейнер, накриваємо фольгою і відставляємо трохи відпочити.
Тим часом готуємо м'ясний фарш, який нам знадобиться для вареників. Готове тісто викладаємо з контейнера на стіл і розгортаємо в тонкий пласт. Потім видавлюємо за допомогою склянки кружечки однакового розміру і починаємо ліпити вареники.
З нашого заварного тіста вони дуже легко ліпляться і не розвалюються під час варіння. Втім, і при зберіганні такі вареники або пельмені не черствіють та й варяться, як правило, менше, ніж звичайно. Приготувавши один раз вареники з заварного тіста, ви вже не захочете проміняти це тісто на жодне інше.
Випадкові рецепти