Укр
Рус
Тістечка Десерти Французька кухня

Заварне тістечко

( 4.8438 1 532 32 оцінки)

3433 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Заварне тістечко - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Багато з нас просто в захваті від ніжних повітряних тістечок з кремом, а також смачних еклерів або мініатюрних профитролей. Але навряд чи всі знають, що варто навчитися робити заварне тісто і всю цю смакоту можна легко готувати самостійно на власній кухні. Звичайно ж, для цього потрібно обов'язково знати хоча б один з рецептів заварного тістечка, який, до речі, ми вам хочемо і запропонувати. Це абсолютно не складно тому навіть якщо у вас зовсім немає кулінарного досвіду, тобто, новачок на кухні, ви з легкістю зможете його приготувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Заварне тістечко" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири16.8 гр.
  • Вуглеводи24.9 гр.
  • Калорії276 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Загалом, якщо ви зважилися порадувати своїх домочадців домашніми еклерами або тістечками, наш рецепт в приготуванні заварного тіста вам допоможе легко здійснити ваші плани. Для того, щоб почати заварювати тісто, потрібно влити в каструлю чашку води і помістити її на плиту.

Крок - 1
02

Помістити в воду грудку вершкового масла і додати дрібку кошерної солі.

Крок - 2
03

Тепер кинути туди ж цукор, а коли розтопиться в воді масло, засипати в киплячу масу просіяне борошно. Вогонь вимкнути і швидкими рухами дерев'яною лопаткою змішати тісто. Потім знову включити плиту і на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи, заварити тісто.

Крок - 3
04

Відставити каструлю з заварним тістом на згорнутий рушник. Тепер вбити туди яйце і добре перемішати. Потім додати ще одне і знову змішати.

Крок - 4
05

Вимішувати кулінарною лопаткою до тих пір, поки тісто стане гладким і еластичним. На деко влити трохи рослинного масла і розтерти по всій поверхні серветкою або шматком марлі.

Крок - 5
06

Після цього взяти кондитерський мішок з круглим наконечником і помістити в нього трохи заварного тіста.

Крок - 6
07

На змащене маслом деко видавити тісто у вигляді довгастих і круглих фігурок. Змочити у воді палець і сформувати кінчики тіста, щоб готовий виріб був ідеально круглої форми.

Крок - 7
08

Помістити деко з виробами на 30 хвилин в духовку, розігріту до 190 градусів. По закінченню 15 хвилин дверцята духовки злегка відкрити і вставити в отвір ложку, щоб духовка трохи прочинилися. Через чверть години дістати деко з готовими тістечками дістати з духовки і охолодити.

Крок - 8
09

Остигнули вироби можна розрізати навпіл або ж за допомогою кондитерського шприца наповнити будь-яким кремом або наповнювачем на свій смак. Тістечка або еклери з заварного тіста, приготовані за нашим рецептом, стануть відмінним доповненням до чаювання не тільки для вашої родини, а й для гостей. Повірте, така смакота назавжди оселиться у вашому домі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Бутерброди з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброди з бринзою 20 3 1 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні з ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні з ананасом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Фондю простий - покроковий рецепт, фото 1 Фондю простий 45 3 3 з 5 - детальніше -