Багато з нас просто в захваті від ніжних повітряних тістечок з кремом, а також смачних еклерів або мініатюрних профитролей. Але навряд чи всі знають, що варто навчитися робити заварне тісто і всю цю смакоту можна легко готувати самостійно на власній кухні. Звичайно ж, для цього потрібно обов'язково знати хоча б один з рецептів заварного тістечка, який, до речі, ми вам хочемо і запропонувати. Це абсолютно не складно тому навіть якщо у вас зовсім немає кулінарного досвіду, тобто, новачок на кухні, ви з легкістю зможете його приготувати.
Загалом, якщо ви зважилися порадувати своїх домочадців домашніми еклерами або тістечками, наш рецепт в приготуванні заварного тіста вам допоможе легко здійснити ваші плани. Для того, щоб почати заварювати тісто, потрібно влити в каструлю чашку води і помістити її на плиту.
Помістити в воду грудку вершкового масла і додати дрібку кошерної солі.
Тепер кинути туди ж цукор, а коли розтопиться в воді масло, засипати в киплячу масу просіяне борошно. Вогонь вимкнути і швидкими рухами дерев'яною лопаткою змішати тісто. Потім знову включити плиту і на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи, заварити тісто.
Відставити каструлю з заварним тістом на згорнутий рушник. Тепер вбити туди яйце і добре перемішати. Потім додати ще одне і знову змішати.
Вимішувати кулінарною лопаткою до тих пір, поки тісто стане гладким і еластичним. На деко влити трохи рослинного масла і розтерти по всій поверхні серветкою або шматком марлі.
Після цього взяти кондитерський мішок з круглим наконечником і помістити в нього трохи заварного тіста.
На змащене маслом деко видавити тісто у вигляді довгастих і круглих фігурок. Змочити у воді палець і сформувати кінчики тіста, щоб готовий виріб був ідеально круглої форми.
Помістити деко з виробами на 30 хвилин в духовку, розігріту до 190 градусів. По закінченню 15 хвилин дверцята духовки злегка відкрити і вставити в отвір ложку, щоб духовка трохи прочинилися. Через чверть години дістати деко з готовими тістечками дістати з духовки і охолодити.
Остигнули вироби можна розрізати навпіл або ж за допомогою кондитерського шприца наповнити будь-яким кремом або наповнювачем на свій смак. Тістечка або еклери з заварного тіста, приготовані за нашим рецептом, стануть відмінним доповненням до чаювання не тільки для вашої родини, а й для гостей. Повірте, така смакота назавжди оселиться у вашому домі.
Випадкові рецепти