Засолювання лосося в домашніх умовах - процес нескладний, але вимагає уваги та дотримання деяких правил, які докладно описані в рецепті. В результаті вийде дуже смачний малосольний лосось, який сподобається вам і вашим близьким.
Філе лосося розділіть на шматочки (у нас їх 2, але можна зробити і більше), ретельно промийте водою та просушіть паперовими рушниками.
Зробіть суху суміш для засолювання. Для цього з'єднайте в одній ємності сіль, цукор та мелений чорний перець. Змішайте інгредієнти ложкою до однорідності.
Приблизно 1/3 частину сухої суміші, що вийшла, висипте на тарілку. Покладіть зверху шматок лосося шкіркою донизу і присипте його ще 1/3 суміші.
Зверху викладіть ще один шматок лосося теж шкіркою вниз і присипте сумішшю, що залишилася.
Руками рівномірно розподіліть сухі інгредієнти по поверхні шматочків, втираючи в лосося для кращого просолення. Підготовлену таким чином рибу накрийте тарілкою зверху і відправте на добу в холодильник.
Через вказаний час вийміть лосося з холодильника і ретельно промийте шматочки під проточною водою.
Викладіть промиту рибу на паперові рушники та просушіть. Домашній малосольний лосось готовий. Він виходить дуже ніжним та смачним. Як бачите, засолювання лосося своїми руками не становить особливої складності. Таку рибу можна використовувати для бутербродів, суші, салатів, а також просто нарізати шматочками і подавати до столу з овочами та свіжим, хрустким хлібом.
Випадкові рецепти