Укр
Рус
Маринад для риби Маринади Норвезька кухня

Засолювання лосося

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

801 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Засолювання лосося - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Норвезька кухня, Корейська кухня, Японська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Засолювання лосося в домашніх умовах - процес нескладний, але вимагає уваги та дотримання деяких правил, які докладно описані в рецепті. В результаті вийде дуже смачний малосольний лосось, який сподобається вам і вашим близьким.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Засолювання лосося" (на 100 грам)

  • Білки17.6 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Філе лосося розділіть на шматочки (у нас їх 2, але можна зробити і більше), ретельно промийте водою та просушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Зробіть суху суміш для засолювання. Для цього з'єднайте в одній ємності сіль, цукор та мелений чорний перець. Змішайте інгредієнти ложкою до однорідності.

Крок - 2
03

Приблизно 1/3 частину сухої суміші, що вийшла, висипте на тарілку. Покладіть зверху шматок лосося шкіркою донизу і присипте його ще 1/3 суміші.

Крок - 3
04

Зверху викладіть ще один шматок лосося теж шкіркою вниз і присипте сумішшю, що залишилася.

Крок - 4
05

Руками рівномірно розподіліть сухі інгредієнти по поверхні шматочків, втираючи в лосося для кращого просолення. Підготовлену таким чином рибу накрийте тарілкою зверху і відправте на добу в холодильник.

Крок - 5
06

Через вказаний час вийміть лосося з холодильника і ретельно промийте шматочки під проточною водою.

Крок - 6
07

Викладіть промиту рибу на паперові рушники та просушіть. Домашній малосольний лосось готовий. Він виходить дуже ніжним та смачним. Як бачите, засолювання лосося своїми руками не становить особливої ​​складності. Таку рибу можна використовувати для бутербродів, суші, салатів, а також просто нарізати шматочками і подавати до столу з овочами та свіжим, хрустким хлібом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Піца на воді - покроковий рецепт, фото 1 Піца на воді 90 3 3 з 5 - детальніше -
Курка з ананасом по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Курка з ананасом по-китайськи 50 2 3 з 5 - детальніше -
Ягідний мус - покроковий рецепт, фото 1 Ягідний мус 20 1 2 з 5 - детальніше -