Укр
Рус
Засолка огірків Консервування Російська кухня

Засолка огірків в банку

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

740 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Засолка огірків в банку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Варто тільки на грядках з'явитися першим огірочками, кожна господиня вже замислює про їх запаси на зиму. І тут вони згадують одну з улюблених кулінарних занять - засолювання огірків на зиму. Більшість господинь впевнені, що вони самостійно впораються з цим завданням, краще знаючи що і як робити. Хоча раніше, як правило, хрусткі соління були доступні тим, у кого в погребі стояла велика бочка. Але, сучасні способи цього процесу дозволяють заготовити улюблені ласощі нітрохи не гірше від традиційних бочкових. Сьогодні без зусиль можна знайти будь-який рецепт консервування, кожен з яких має свої плюси. Якщо ви хочете заощадити свій час і заготовити на зиму огірочки для своєї сім'ї, ми вам запропонуємо найпростіший рецепт - засолювання огірків в банку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Засолка огірків в банку" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії13 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Солити огірки в банках набагато зручніше ніж, наприклад, в бочці, адже не потрібно спеціально обладнати приміщення для зберігання, а смак огірочків нітрохи не гірше. Якщо ви ще жодного разу в своєму житті не займалися соліннями огірків, вам може здатися, що це заняття простіше простого. Даремно так думати, адже ця хрустка смакота вимагає таланту та ще й знання деяких хитрощів. Головна запорука успіху - якісні огірки і кристально чиста вода. Звичайно, краще брати плоди невеликого розміру і молоденькі, які на смак трохи солодкуваті, а всередині без порожнечі.

Крок - 1
02

І ще відмінний смак огірків безпосередньо залежить від вибору води. Якщо немає можливості використовувати джерельну воду, то краще все ж скористатися бутильованою водою. Так, ще непогано б замочити попередньо огірки як мінімум на 2-3 години, це потрібно для пружності і міцності соління.

Крок - 2
03

Можна, звичайно, маринувати огірочки, але в цьому випадку використовується оцет, інша справа - засолювання огірків в банку, яка абсолютно виключає цей інгредієнт. Отже, беремо огірочки приблизно однакового розміру, попередньо замочені у воді, промиваємо в чистій воді і щільно укладаємо в чисту банку.

Крок - 3
04

Потім заливаємо холодною водою. Можна, звичайно і гарячою, але це вже буде розсіл.

Крок - 4
05

З урахуванням того, що огірки не мають яскраво вираженого смаку і аромату, їх потрібно солити разом зі спеціями. Тому, додаємо в банку з огірками кмин і перець горошок.

Крок - 5
06

Зверху укладаємо сушений перець чилі і засипаємо сіль, краще спеціальну для маринування, вона швидше розчиняється в воді.

Крок - 6
07

Тепер закручуємо банку кришкою і перевертаємо на кілька секунд догори дном, після чого знову перевертаємо і поміщаємо в темне місце. Для засолювання таких огірочків досить 7 днів і можна насолоджуватися смачною хрусткою закускою.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з помідорів 15 3 1 з 5 - детальніше -
Пахлава - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава 50 4 4 з 5 - детальніше -
Азербайджанські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанські хінкалі 65 5 4 з 5 - детальніше -
Варення з абрикосів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з абрикосів 95 1 3 з 5 - детальніше -