Укр
Рус
Засолка огірків Консервування Російська кухня

Засолка огірків на зиму

( 4.8000 4 55 5 оцінок)
677 - переглядів
95 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Засолка огірків на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

У наш час свіжі овочі на прилавках магазинів практично круглий рік. Але от не завжди огірки з теплиці мають справжній смак і аромат. Ось саме з цієї причини більшість господинь все ж вважають за краще консервацію. Ну, консервувати можна по-різному, і напевно у кожної господині, що займається заготовками на зиму, є свої улюблені і особливі рецепти. Але вчитися ніколи не пізно. Можливо, той хто ніколи не пробував займатися соліннями, думає, що засолити огірки - заняття простіше простого. Але, насправді засолювання огірків на зиму вимагає і талант і незвичайне чуття, тому деякі правила і хитрощі доведеться вивчити.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Засолка огірків на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.2 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії29 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головною запорукою успіху в засолюванні є вибір хороших огірків, а також кришталево чиста вода. Огірки бажано брати невеликого розміру, адже в молоденьких маленьких огірочках смак навіть трохи солодкуватий. До того ж, всередині звичайно вони не порожні, тому висока ймовірність того, що будуть хрустіти. Ще не маловажно, щоб шкірка огірків була з пухирцями, не дуже темна, а на смак овоч не повинен бути гірким.

Крок - 1
02

З огірками розібралися, тепер перейдемо до води. Здавалося б, яка різниця де брати воду, але все ж хочеться відзначити, що вода повинна бути очищеною або ще краще, джерельною. Солити огірки будемо прямо в банках, тому перш за все готуємо заливку. У каструлю вливаємо чисту воду і ставимо на плиту. Туди ж засипаємо цукор і сіль, добре розмішуємо. Потім доливаємо оцет і знову змішуємо.

Крок - 2
03

Тепер кидаємо в каструлю лавровий лист і перець горошок., А також засипаємо зерна гірчиці. Ретельно розмішуємо, щоб розчинився цукор і сіль, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.

Крок - 3
04

Самі займемося огірочками. У чисті скляні банки невеликої ємності кладемо по гілочці кропу.

Крок - 4
05

Моркву чистимо, миємо й нарізаємо кружечками. Розкладаємо в банки по кілька кружалець, ще кидаємо по зубчику часнику.

Крок - 5
06

Після цього укладаємо щільно в банку огірки, спочатку ті, що побільше, а зверху маленькі.

Крок - 6
07

Виловлюємо з розсолу лаврове листя і горошини перцю, розкладаємо в банки.

Крок - 7
08

Після цього заливаємо огірки в банках заливкою і кидаємо білу гірчицю. Після цього банки закриваємо кришками і закручуємо.

Крок - 8
09

У велику каструлю з водою кладемо рушник і ставимо в гарячу воду банки з огірками. Кип'ятимо протягом 15 хвилин.

Крок - 9
10

Потім банки дістаємо з води і ставимо для охолодження. Засолка огірків на зиму - трохи клопітка справа, але зате до сімейної вечері або святкового столу завжди ідеально підійде така заготовка.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овочеве рагу в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве рагу в мультиварці 90 5 3 з 5 - детальніше -
Легке печиво - покроковий рецепт, фото 1 Легке печиво 45 3 2 з 5 - детальніше -
Тропічний смузі - покроковий рецепт, фото 1 Тропічний смузі 35 1 2 з 5 - детальніше -