Укр
Рус
Засолка огірків Консервування Російська кухня

Засолка огірків без оцту

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

1278 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Засолка огірків без оцту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Найцікавіший, марудний і, мабуть, цікавий і захопливий час для господинь - це звичайно ж, гаряча пора заготовок на зиму. Домашня консервація - це особливий розділ в кулінарії, якому приділяють величезну увагу по всьому світу. Сьогодні ми познайомимо вас з прекрасним рецептом засолювання огірків без оцту. Такий варіант приготування огірків - справжня знахідка на кухні, коли можна приготувати справжній кулінарний шедевр, використавши при цьому найпростіші інгредієнти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Засолка огірків без оцту" (на 100 грам)

  • Білки0.2 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії10 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Способів засолювання огірків існує так багато, що очі розбігаються, який же варіант вибрати, адже кожна господиня додає щось своє, якусь родзинку. У нашому рецепті є також парочка нюансів, які стануть в нагоді вам в створенні смачних солінь. Почнемо з головного продукту. Огірочки найкраще брати середнього розміру, тверді, перевага віддається огірочкам з пухирцями. Також важливо, щоб вони були без гіркоти, молоденькі.

Крок - 1
02

В якості посуду, як правило, використовуються скляні банки або ж каструлі, адже вони ширші. Ми пропонуємо вам взяти керамічний посуд, в ній огірочки виходять особливо смачними. Отже, огірки гарненько миємо, також миємо кріп. Рекомендуємо використовувати як зелень, так і суцвіття.

Крок - 2
03

Далі займемося розсолом. Розсіл - це основна складова будь-якого засолювання, і до його приготування господині ставляться з особливою увагою. Отже, в каструлю наливаємо звичайну холодну воду, на основі якої і будемо готувати розсіл. Далі чистимо часник і кидаємо зубчики в каструлю. Тепер додаємо сіль, краще використовувати кошерну.

Крок - 3
04

Також додаємо чайну ложку цільного коріандру, потім чорного перцю горошком, потім лавровий лист. Після цього перемішуємо вміст і відправляємо каструлю на вогонь. Помішуючи, щоб сіль швидше розчинилася, нагріваємо розсіл до кімнатної температури, а потім знімаємо з вогню.

Крок - 4
05

Тепер беремо нашу ємність, в якій будемо солити огірки, на дно викладаємо кріп, потім відправляємо огірочки. Пару гілочок кропу можна залишити наверх.

Крок - 5
06

Після цього заливаємо приготованим розсолом. Щоб огірочки повністю покривалися рідиною, зверху рекомендуємо покласти невелику піалочку, в яку налити розсіл.

Крок - 6
07

Тепер накриваємо кришкою наші майбутні вкусняшки і відправляємо ємність в темне прохолодне місце на 5 днів, або краще на тиждень.

Крок - 7
08

Рекомендуємо заглядати на наше творіння кожен день, щоб стежити за процесом, знімати при необхідності утворенуцвіль. Ще один важливий момент - огірки повинні бути повністю покриті розсолом, тому при необхідності його потрібно доливати. Після завершення процесу ферментації огірки поміняють колір на світло-зелений. Аромат у готовогї страви просто зведе вас з розуму, а смак подарує неймовірне враження.

Крок - 8
09

Під час бродіння в огірках виділяється натуральна кислота, тому страва не тільки смачна, але ще і корисна. Готові огірочки виходять хрусткими, з насиченим смаком. Тепер можна перекласти їх в баночку і відправити в холодильник, щоб ці соління якомога довше зберігалися, а ви мали можливість насолоджуватися ними. Такий простий спосіб засолювання огірків без оцту не вимагає особливих зусиль, але результат неодмінно порадує вас і ваших домочадців.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Канапе з червоною рибою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з червоною рибою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з квасолею по-грецьки - покроковий рецепт, фото 1 Салат з квасолею по-грецьки 50 4 3 з 5 - детальніше -