Найцікавіший, марудний і, мабуть, цікавий і захопливий час для господинь - це звичайно ж, гаряча пора заготовок на зиму. Домашня консервація - це особливий розділ в кулінарії, якому приділяють величезну увагу по всьому світу. Сьогодні ми познайомимо вас з прекрасним рецептом засолювання огірків без оцту. Такий варіант приготування огірків - справжня знахідка на кухні, коли можна приготувати справжній кулінарний шедевр, використавши при цьому найпростіші інгредієнти.
Способів засолювання огірків існує так багато, що очі розбігаються, який же варіант вибрати, адже кожна господиня додає щось своє, якусь родзинку. У нашому рецепті є також парочка нюансів, які стануть в нагоді вам в створенні смачних солінь. Почнемо з головного продукту. Огірочки найкраще брати середнього розміру, тверді, перевага віддається огірочкам з пухирцями. Також важливо, щоб вони були без гіркоти, молоденькі.
В якості посуду, як правило, використовуються скляні банки або ж каструлі, адже вони ширші. Ми пропонуємо вам взяти керамічний посуд, в ній огірочки виходять особливо смачними. Отже, огірки гарненько миємо, також миємо кріп. Рекомендуємо використовувати як зелень, так і суцвіття.
Далі займемося розсолом. Розсіл - це основна складова будь-якого засолювання, і до його приготування господині ставляться з особливою увагою. Отже, в каструлю наливаємо звичайну холодну воду, на основі якої і будемо готувати розсіл. Далі чистимо часник і кидаємо зубчики в каструлю. Тепер додаємо сіль, краще використовувати кошерну.
Також додаємо чайну ложку цільного коріандру, потім чорного перцю горошком, потім лавровий лист. Після цього перемішуємо вміст і відправляємо каструлю на вогонь. Помішуючи, щоб сіль швидше розчинилася, нагріваємо розсіл до кімнатної температури, а потім знімаємо з вогню.
Тепер беремо нашу ємність, в якій будемо солити огірки, на дно викладаємо кріп, потім відправляємо огірочки. Пару гілочок кропу можна залишити наверх.
Після цього заливаємо приготованим розсолом. Щоб огірочки повністю покривалися рідиною, зверху рекомендуємо покласти невелику піалочку, в яку налити розсіл.
Тепер накриваємо кришкою наші майбутні вкусняшки і відправляємо ємність в темне прохолодне місце на 5 днів, або краще на тиждень.
Рекомендуємо заглядати на наше творіння кожен день, щоб стежити за процесом, знімати при необхідності утворенуцвіль. Ще один важливий момент - огірки повинні бути повністю покриті розсолом, тому при необхідності його потрібно доливати. Після завершення процесу ферментації огірки поміняють колір на світло-зелений. Аромат у готовогї страви просто зведе вас з розуму, а смак подарує неймовірне враження.
Під час бродіння в огірках виділяється натуральна кислота, тому страва не тільки смачна, але ще і корисна. Готові огірочки виходять хрусткими, з насиченим смаком. Тепер можна перекласти їх в баночку і відправити в холодильник, щоб ці соління якомога довше зберігалися, а ви мали можливість насолоджуватися ними. Такий простий спосіб засолювання огірків без оцту не вимагає особливих зусиль, але результат неодмінно порадує вас і ваших домочадців.
Випадкові рецепти