Запіканка з вермішелі і курки - це смачна, ситна і поживна страва на обід, гаряча вечеря або святковий стіл. Смажена курка, шпинат з часником і розплавлений сир створюють неймовірний аромат і відмінний смак. Приготуйте і переконайтеся в цьому самі.
Перед тим, як приготувати запіканку з вермішелі і курки, необхідно підготувати деякі інгредієнти. В першу чергу потрібно зварити макаронні вироби. Найкраще для цієї запіканки використовувати вермішель. Так само можна вибрати абсолютно будь-які макаронні вироби: метелики, ріжки, спіральки, черепашки та інші. Візьміть каструлю, налийте в неї холодну воду і поставте на вогонь. Додайте трохи солі. Коли вода закипить, киньте потрібну кількість макаронних виробів, перемішайте ложкою і залиште варитися на маленькому вогні.
Коли макаронні вироби будуть готові, процідіть їх через друшляк, щоб стекла зайва рідина. Відставте на час в сторону.
Тепер візьміть сковорідку, поставте на вогонь, налийте в неї зовсім небагато рослинного масла, висипте заморожений шпинат. Коли зелень трохи нагріється, перемішайте її. Нехай томиться на маленькому вогні.
Тим часом, почистіть від лушпиння часник і пропустіть його через чеснокодавку прямо в сковорідку зі шпинатом. Додайте так само мелений мускатний горіх, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Ретельно перемішайте і залиште готуватися ще на кілька хвилин.
Куряче філе помийте під холодною водою. На кухонній дошці гострим ножем поріжте невеликими смужками. Надішліть м'ясо в миску, додайте курячу приправу і ретельно перемішайте.
Візьміть ще одну сковорідку, налийте олію і розігрійте її на середньому вогні. Надішліть в розігріту сковорідку приправлені шматочки курки. Періодично помішуючи, смажте м'ясо до золотистої скоринки.
Коли всі складові частини підготовлені, приступайте безпосередньо до формування самої запіканки. Для цього вам знадобиться форма для запікання. Можна використовувати будь-яку, наприклад, скляну або силіконову. На дно форми рівним шаром викладіть зварені раніше макаронні вироби. Зверху рівномірно розподіліть протушений з часником шпинат.
На шпинат по всьому периметру форми викладіть шматочки підрум'яненої курки. А зверху рівномірно посипте натертим на крупній тертці сиром.
Поставте форму з запіканкою в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Подавайте в теплому вигляді, порізавши на порційні шматки. При бажанні можна прикрасити зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти