Швидка і дуже смачна запіканка з курячої грудки з капустою і помідорами. За бажанням, можна урізноманітнити склад, і додати інші овочі.
У глибоку миску вбийте яйце. Додайте паприку, чорний мелений перець, часниковий порошок і сіль. Переміксуйте суміш до однорідного стану за допомогою вінчика.
Курячі грудки ретельно вимийте під проточною водою. Видаліть шкірку і плівку. Наріжте слайсами товщиною близько 1 см. Викладіть курячі шматочки в миску з сумішшю спецій. Перемішайте, щоб маринад рівномірно розподілився по поверхні м'яса. Дайте грудкам настоятися.
Для приготування запіканки, віддавайте перевагу молодій білокачанній капусті. Можна замінити її на пекінську. Якщо використовуєте зимовий овоч, попередньо відваріть капусту до напівготовності. Качан наріжте на кілька плоских поздовжніх частин.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкової або оливкової олії. Викладіть капусту на дно рівномірним шаром і полийте маринадом для курки. На капустяні слайси викладіть грудки.
Помідори ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Наріжте томати тонкими слайсами і викладіть на курку. Надішліть страву в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте протягом 20 хвилин.
Пармезан натріть на дрібній тертці. Можна використовувати інший твердий сир за смаком. Посипте запіканку сиром і відправте в духовку на 15 хвилин. Продовжуйте готувати при тій же температурі.
Наріжте страву на шматочки і викладіть на блюдо. Прикрасьте оливками і свіжою зеленню. Подавайте запіканку гарячою. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти