Укр
Рус
Запіканки Другі страви В’єтнамська кухня

Запіканки з цвітної капусти

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1027 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Запіканки з цвітної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: В’єтнамська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запіканки з цвітної капусти зазвичай виходять апетитними, поживними і дивно смачними. Пропонуємо два фантастичних рецепта овочевих запіканок на основі кольорової капусти з сметанно-майонезним соусом і тертим сиром. Це настільки смачно, що неможливо відірватися, поки не з'їси все до останнього шматочка!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканки з цвітної капусти" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи2.4 гр.
  • Калорії48 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для першої запіканки моркву очистіть від шкірки, вимийте і відправте в каструлю.

Крок - 1
02

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте шматочками і додайте до моркви.

Крок - 2
03

Влийте воду, поставте каструлю на плиту, накрийте кришкою і доведіть вміст до кипіння. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, вимийте і додайте в загальну масу. Знову накрийте каструлю кришкою і варіть вміст до напівготовності.

Крок - 3
04

Змастіть форму для випічки вершковим маслом і шумівкою перекладіть туди відварну картоплю. Варену моркву наріжте невеликими шматочками і викладіть поверх картоплі.

Крок - 4
05

Зверху покладіть варені суцвіття капусти. Яйця вимийте, розбийте в миску, посоліть і поперчіть. Додайте гірчицю, сметану і майонез. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

Влийте соус в ємність з овочами, рівномірно розподіливши по всьому об'єму.

Крок - 6
07

Сир подрібніть на крупній тертці і присипте овочі зверху. Поставте форму в прогріту до 180 градусів Цельсія духовку на 25 хвилин. Сир повинен розплавитися і апетитно зарум'яниться.

Крок - 7
08

Вийміть запіканку з кольорової капусти з овочами з духовки, порційно наріжте і ставте на стіл гарячою. Зверху присипте подрібненою зеленою цибулею.

Крок - 8
09

Для другої запіканки кольорову капусту розберіть на суцвіття, перекладіть в сотейник з водою, відправте на плиту і варіть до напівготовності. Коли капуста стане м'якше, перекладіть її в форму для випічки.

Крок - 9
10

Яйця вимийте, розбийте в миску і збовтайте вилкою до однорідності. Посоліть і поперчіть. Додайте сметану, майонез і гірчицю і ретельно перемішайте.

Крок - 10
11

Влийте в капусту вийшовшу заливку, посипте тертим сиром і випікайте в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Зарум'янену страву присипте нарізаним кропом і ставте на стіл. Обидві запіканки з цвітної капусти робляться легко і швидко, а виходять дивно смачними. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти