Запіканки з цвітної капусти зазвичай виходять апетитними, поживними і дивно смачними. Пропонуємо два фантастичних рецепта овочевих запіканок на основі кольорової капусти з сметанно-майонезним соусом і тертим сиром. Це настільки смачно, що неможливо відірватися, поки не з'їси все до останнього шматочка!
Для першої запіканки моркву очистіть від шкірки, вимийте і відправте в каструлю.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте шматочками і додайте до моркви.
Влийте воду, поставте каструлю на плиту, накрийте кришкою і доведіть вміст до кипіння. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, вимийте і додайте в загальну масу. Знову накрийте каструлю кришкою і варіть вміст до напівготовності.
Змастіть форму для випічки вершковим маслом і шумівкою перекладіть туди відварну картоплю. Варену моркву наріжте невеликими шматочками і викладіть поверх картоплі.
Зверху покладіть варені суцвіття капусти. Яйця вимийте, розбийте в миску, посоліть і поперчіть. Додайте гірчицю, сметану і майонез. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Влийте соус в ємність з овочами, рівномірно розподіливши по всьому об'єму.
Сир подрібніть на крупній тертці і присипте овочі зверху. Поставте форму в прогріту до 180 градусів Цельсія духовку на 25 хвилин. Сир повинен розплавитися і апетитно зарум'яниться.
Вийміть запіканку з кольорової капусти з овочами з духовки, порційно наріжте і ставте на стіл гарячою. Зверху присипте подрібненою зеленою цибулею.
Для другої запіканки кольорову капусту розберіть на суцвіття, перекладіть в сотейник з водою, відправте на плиту і варіть до напівготовності. Коли капуста стане м'якше, перекладіть її в форму для випічки.
Яйця вимийте, розбийте в миску і збовтайте вилкою до однорідності. Посоліть і поперчіть. Додайте сметану, майонез і гірчицю і ретельно перемішайте.
Влийте в капусту вийшовшу заливку, посипте тертим сиром і випікайте в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Зарум'янену страву присипте нарізаним кропом і ставте на стіл. Обидві запіканки з цвітної капусти робляться легко і швидко, а виходять дивно смачними. Смачного!
Випадкові рецепти