Укр
Рус
Запіканки Другі страви Українська кухня

Запіканка з сиру в духовці

( 5.0000 5 521 21 оцінка)

1941 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Запіканка з сиру в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запіканка з сиру - це страва родом з дитинства. Сир для неї повинен бути перетертим через сито, або збитий в кухонному комбайні до кремоподібного стану і запечений в духовці. Тоді наша запіканка виходить ніжна і повітряна. Це солодка, смачна страва подається до чаю або просто на десерт, його люблять всі без винятку. Готувати запіканку не складно, особливо коли під рукою є кухонний комбайн. Сьогодні ми пропонуємо більш складний рецепт сирної запіканки, але від цього ви тільки виграєте в гонитві за новими смаковими відчуттями. Ми сподіваємося, вам сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка з сиру в духовці" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири15.9 гр.
  • Вуглеводи28.4 гр.
  • Калорії297 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так як наш сир ми запечемо в листковому коржі, почнемо в першу чергу з приготування тіста. Скористаємося кухонним комбайном, якщо немає в наявності, робити можна і вручну. У ємність кухонного комбайна додаємо борошно, розпушувач і сіль. Туди ж додаємо і цукор. Зараз ми змішали всі сипучі продукти.

Крок - 1
02

Тільки потім додаємо холодне масло і змішаємо все разом в комбайні, включивши функцію для замішування тіста. Якщо вручну, то ножем подрібнюємо наше масло, змішуючи його з борошном. Повинна вийти масляна крихта.

Крок - 2
03

Слідом додаємо яйця і вершки. Знову включаємо комбайн (або замішуємо вручну), поки всі інгредієнти добре не змішались разом і утворюють шар тіста.

Крок - 3
04

Дістаємо тісто і кладемо на харчову плівку, руками розрівнюючи в невеликий пласт. Накриваємо поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на півгодини.

Крок - 4
05

Після того, як тісто досить охололо, розрізаємо його навпіл. Нам знадобиться одна частина, другу ховаємо назад в холодильник. Одну половину розгортаємо тонким шаром за розміром дека, в якому будете випікати.

Крок - 5
06

Вистилаємо пергаментним папером, попередньо змастивши олією. Складемо тісто навпіл і акуратно переносимо на деко. Злегка натискаючи пальцями розрівнюємо, щоб заповнити пустоти.

Крок - 6
07

Проколюємо тісто виделкою по всій поверхні тіста і випікаємо протягом приблизно 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів до золотисто-коричневого кольору. Даємо трохи охолонути.

Крок - 7
08

Тепер приготуємо сирну начинку. Додаємо сир в кухонний комбайн і збиваємо. Весь процес займе близько 60 секунд. Якщо немає комбайна перетираємо через дрібне сито.

Крок - 8
09

Викладаємо вершкове масло (кімнатної температури) в чашу міксера і збиваємо його до кремоподібного стану, щоб воно стало легким і повітряним. Додамо сир і змішаємо його разом зі збитим, вершковим маслом. Додаємо цукор і перемішуємо протягом 30 секунд.

Крок - 9
10

Потім додаємо яйця по одному, через деякий час, щоб кожне добре збилось по черзі. Далі слід додати ванільний екстракт і перемішати близько 30 секунд, не більше.

Крок - 10
11

Додамо помитий ізюм і борошно в сирну масу, і акуратно перемішуємо все, вже за допомогою силіконової лопатки. Начинка готова. Переносимо сирну суміш на верхній шар пропеченого і охолодженого коржа.

Крок - 11
12

Другу частину тіста дістаємо з холодильника і розгортаємо її в тонкий прямокутник. Використовуючи фігурний ніж для печива або піци, розрізаємо тісто на смужки близько 1 см.

Крок - 12
13

Помістимо смужки тісту зверху на сирний шар, викладаючи хрест-навхрест. Розміщуємо в духовку і випікаємо нашу запіканку близько години при температурі 150 градусів до золотисто-коричневого кольору. Зверху накриваємо алюмінієвою фольгою і приблизно через 30 хвилин знімаємо, щоб верх занадто не пригорів.

Крок - 13
14

Дістаємо нашу запіканку з сиру, даємо трохи охолонути і нарізаємо на порційні шматки. Пора ставити чайник і кликати рідних на вечірні посиденьки. Подаємо запіканку на стіл і насолоджуємося щасливими, задоволеними посмішками. Приємного чаювання!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Песто в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Песто в домашніх умовах 35 2 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 45 4 3 з 5 - детальніше -