Проста і ефективна комбінація білої риби і картоплі, грибів і соусу бешамель. Така запіканка з риби і картоплі підійде не тільки для звичайної вечері, а й для святкової.
Картоплю очистіть від шкірки. Промийте і наріжте кубиками приблизно 1*1 сантиметр. Поставте на плиту каструлю з водою і відправте туди нарізану картоплю. Варіть її 10 хвилин, після того як закипить вода. Після закінчення часу злийте воду.
Далі займіться рибою. Поріжте її на великі шматки. Якщо риба у вас не чищена, почистіть її, вийміть нутрощі і видаліть всі кістки. Добре промийте водою. Але краще вибирати рибу вже оброблену, це заощадить ваш час.
Візьміть форму для випічки і змастіть її бортики і дно вершковим маслом. Викладіть на дно форми зварену картоплю. На картоплю покладіть шматочки тріски, щоб вони максимально покрили овоч.
Печериці очистіть від плівок і шкірки, ретельно вимийте. Наріжте на пластини і висипте на рибу.
Також для цієї страви знадобиться соус бешамель, щоб залити всі інгредієнти. Встановіть на плиту, на середній вогонь невелику металеву каструлю або сотейник. Покладіть в неї шматочок вершкового масла і розтопіть. Коли розтане масло, відразу ж додайте борошно і перемішайте вінчиком.
Потім в борошно з маслом вливайте молоко невеликими порціями, ретельно розмішуючи суміш, щоб не утворилися грудочки і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму.
Додайте в соус сіль, чорний мелений перець за смаком і мелений мускатний горіх на кінчику ножа. Варіть на повільному вогні 8-10 хвилин, поки соус не почне загусати або поки він не стане потрібної консистенції. Готовий соус бешамель вилийте в форму для запікання з рибою і овочами.
Зверху соус посипте натертим на дрібну тертку твердим сиром. Увімкніть духовку на 180 градусів. Поставте в неї форму з майбутньою запіканкою на 40 хвилин.
Готову запіканку з риби і картоплі із запеченою, апетитною сирною скоринкою розріжте на порції і подавайте на стіл. Смачного.
Випадкові рецепти