Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Запіканка з риби і картоплі

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

2728 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Запіканка з риби і картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Проста і ефективна комбінація білої риби і картоплі, грибів і соусу бешамель. Така запіканка з риби і картоплі підійде не тільки для звичайної вечері, а й для святкової.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка з риби і картоплі" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії101 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки. Промийте і наріжте кубиками приблизно 1*1 сантиметр. Поставте на плиту каструлю з водою і відправте туди нарізану картоплю. Варіть її 10 хвилин, після того як закипить вода. Після закінчення часу злийте воду.

Крок - 1
02

Далі займіться рибою. Поріжте її на великі шматки. Якщо риба у вас не чищена, почистіть її, вийміть нутрощі і видаліть всі кістки. Добре промийте водою. Але краще вибирати рибу вже оброблену, це заощадить ваш час.

Крок - 2
03

Візьміть форму для випічки і змастіть її бортики і дно вершковим маслом. Викладіть на дно форми зварену картоплю. На картоплю покладіть шматочки тріски, щоб вони максимально покрили овоч.

Крок - 3
04

Печериці очистіть від плівок і шкірки, ретельно вимийте. Наріжте на пластини і висипте на рибу.

Крок - 4
05

Також для цієї страви знадобиться соус бешамель, щоб залити всі інгредієнти. Встановіть на плиту, на середній вогонь невелику металеву каструлю або сотейник. Покладіть в неї шматочок вершкового масла і розтопіть. Коли розтане масло, відразу ж додайте борошно і перемішайте вінчиком.

Крок - 5
06

Потім в борошно з маслом вливайте молоко невеликими порціями, ретельно розмішуючи суміш, щоб не утворилися грудочки і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму.

Крок - 6
07

Додайте в соус сіль, чорний мелений перець за смаком і мелений мускатний горіх на кінчику ножа. Варіть на повільному вогні 8-10 хвилин, поки соус не почне загусати або поки він не стане потрібної консистенції. Готовий соус бешамель вилийте в форму для запікання з рибою і овочами.

Крок - 7
08

Зверху соус посипте натертим на дрібну тертку твердим сиром. Увімкніть духовку на 180 градусів. Поставте в неї форму з майбутньою запіканкою на 40 хвилин.

Крок - 8
09

Готову запіканку з риби і картоплі із запеченою, апетитною сирною скоринкою розріжте на порції і подавайте на стіл. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пиріг "Курник" - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг "Курник" 70 4 3 з 5 - детальніше -
Вареники з картоплею та грибами - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з картоплею та грибами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з брокколі 30 3 3 з 5 - детальніше -