Простий, швидкий та смачний рецепт запіканки для ситної вечері. Таку страву оцінять усі любителі пельменів.
Для приготування запіканки можна використовувати як домашні, так і готові пельмені з будь-якою начинкою за смаком. При виборі продукту в магазині віддавайте перевагу якісним пельменям перевірених виробників. Поставте на плиту каструлю із водою. На сильному вогні доведіть рідину до кипіння. Посоліть і зменште температуру. Опустіть пельмені у воду та варіть до готовності. Відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
Варену шинку наріжте максимально тонкими слайсами та розділіть їх на невеликі шматочки. Надішліть м'ясний продукт в окрему миску.
Свіжу зелень промийте під проточною водою та просушіть. Можна використовувати петрушку, чебрець, базилік або інші пряні трави до смаку. Наріжте їх максимально дрібно.
У велику глибоку ємність вбийте яйця і перемішайте вінчиком до однорідності. Додайте сіль і чорний мелений перець. Поступово влийте вершки та продовжуйте міксувати протягом 1 хвилини.
На дрібній тертці натріть Пармезан. Всипте сир у ємність із іншими інгредієнтами. Переміксуйте та додайте частину подрібненої зелені. Доведіть суміш до однорідного стану.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю розм'якшеного масла. Викладіть у ємність пельмені та шинку. Перемішайте і влийте яєчно-вершкову суміш.
Додайте кульки Моцарелли та подрібнену свіжу зелень. Поставте страву в розігріту до 160 ° С духову шафу. Запікайте протягом 30 хвилин. Запіканка готова. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти