Укр
Рус
Запіканки Другі страви Українська кухня

Запіканка з овочів і фаршу

( 4.9474 4 519 19 оцінок)

1677 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Запіканка з овочів і фаршу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кожну господиню періодично хвилює питання, що б приготувати на вечерю, тим більше, якщо в холодильнику не такий вже великий арсенал запасів продуктів. Щоб урізноманітнити своє меню, скористайтеся моїм рецептом страви, і ви прекрасно вирішите питання, приготувавши просту і корисну страву. Запіканка з овочів і фаршу - абсолютно нескладна в процесі приготування, використовується набір зовсім недорогих інгредієнтів, ну а в підсумку отримаєте ароматну, соковиту і ситну страву, якою зможете смачно нагодувати сім'ю, та й раптових гостей почастувати не соромно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка з овочів і фаршу" (на 100 грам)

  • Білки8.5 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Помийте під проточною водою цукіні (бажано молоді, щоб було менше насіння). Потім за допомогою спеціальної овочерізки наріжте овоч тонкими пластами. Розкладіть утворені часточки цукіні на кухонний рушник для видалення зайвої рідини.

Крок - 1
02

Тим часом помістіть неглибокий сотейник на плиту і закиньте в нього заздалегідь підготовлений яловичий фарш, який ви можете купити готовим в магазині або самостійно приготувати, шляхом пропускання м'яса через м'ясорубку. Обсмажуйте м'ясо, постійно мішаючи, до зникнення в ньому почервоніння.

Крок - 2
03

Далі приперчіть фарш чорним меленим перцем, а потім додайте заздалегідь очищений від хвостика і насіння і нарізаний дрібними кубиками болгарський перець. Тепер очистіть від лушпиння, наріжте дрібними квадратами, а потім відправте в сковорідку до фаршу ріпчасту цибулю. Ретельно все перемішайте і продовжуйте томити вміст сковороди близько 10 хвилин.

Крок - 3
04

Далі додайте в сковорідку томатну пасту, залийте рідкий томатний соус і трохи червоного сухого вина. Потім засипте до фаршу заздалегідь нашаткований базилік, зелень материнки і, ретельно все перемішавши, залиште томитися ще близько 5 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер в глибоку миску розбийте куряче яйце, додайте нежирний сир рікотта і посипте заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки. Потім ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Далі неглибоку форму для випічки змастіть вершковим маслом і покладіть в неї, рівномірно розподіливши по всьому дну, раніше підготовлену суміш фаршу з овочами.

Крок - 6
07

Потім викладіть, можна навіть трохи внахлест, наступним шаром вже визволені від зайвої рідини цукіні. Зверху рясно змастіть цей шар раніше підготовленим сирним соусом.

Крок - 7
08

Далі викладіть на сирну масу попередньо нашаткований шпинат і шар заздалегідь вимитих, тонко нарізаних і обсмажених до легкої скоринки печериць. Тепер посипте все натертим на самій великій тертці сиром.

Крок - 8
09

Далі укладіть шар фаршу і знову часточки цукіні. Змастіть викладені цукіні сирним соусом і посипте все натертим на дрібній тертці твердим сиром. Накрийте форму для випічки фольгою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 35 хвилин.

Крок - 9
10

Після закінчення зазначеного часу, витягніть форму з духовки, розгорніть фольгу і залиште страву на час, щоб охолола.

Крок - 10
11

Потім розділіть готову запіканку з овочів і фаршу на порції і швидше подавайте до столу дивувати своїх рідних.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з індички - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Паста з сьомгою і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Паста з сьомгою і зеленню 60 4 3 з 5 - детальніше -