Кожну господиню періодично хвилює питання, що б приготувати на вечерю, тим більше, якщо в холодильнику не такий вже великий арсенал запасів продуктів. Щоб урізноманітнити своє меню, скористайтеся моїм рецептом страви, і ви прекрасно вирішите питання, приготувавши просту і корисну страву. Запіканка з овочів і фаршу - абсолютно нескладна в процесі приготування, використовується набір зовсім недорогих інгредієнтів, ну а в підсумку отримаєте ароматну, соковиту і ситну страву, якою зможете смачно нагодувати сім'ю, та й раптових гостей почастувати не соромно.
Помийте під проточною водою цукіні (бажано молоді, щоб було менше насіння). Потім за допомогою спеціальної овочерізки наріжте овоч тонкими пластами. Розкладіть утворені часточки цукіні на кухонний рушник для видалення зайвої рідини.
Тим часом помістіть неглибокий сотейник на плиту і закиньте в нього заздалегідь підготовлений яловичий фарш, який ви можете купити готовим в магазині або самостійно приготувати, шляхом пропускання м'яса через м'ясорубку. Обсмажуйте м'ясо, постійно мішаючи, до зникнення в ньому почервоніння.
Далі приперчіть фарш чорним меленим перцем, а потім додайте заздалегідь очищений від хвостика і насіння і нарізаний дрібними кубиками болгарський перець. Тепер очистіть від лушпиння, наріжте дрібними квадратами, а потім відправте в сковорідку до фаршу ріпчасту цибулю. Ретельно все перемішайте і продовжуйте томити вміст сковороди близько 10 хвилин.
Далі додайте в сковорідку томатну пасту, залийте рідкий томатний соус і трохи червоного сухого вина. Потім засипте до фаршу заздалегідь нашаткований базилік, зелень материнки і, ретельно все перемішавши, залиште томитися ще близько 5 хвилин.
Тепер в глибоку миску розбийте куряче яйце, додайте нежирний сир рікотта і посипте заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки. Потім ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси.
Далі неглибоку форму для випічки змастіть вершковим маслом і покладіть в неї, рівномірно розподіливши по всьому дну, раніше підготовлену суміш фаршу з овочами.
Потім викладіть, можна навіть трохи внахлест, наступним шаром вже визволені від зайвої рідини цукіні. Зверху рясно змастіть цей шар раніше підготовленим сирним соусом.
Далі викладіть на сирну масу попередньо нашаткований шпинат і шар заздалегідь вимитих, тонко нарізаних і обсмажених до легкої скоринки печериць. Тепер посипте все натертим на самій великій тертці сиром.
Далі укладіть шар фаршу і знову часточки цукіні. Змастіть викладені цукіні сирним соусом і посипте все натертим на дрібній тертці твердим сиром. Накрийте форму для випічки фольгою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 35 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, витягніть форму з духовки, розгорніть фольгу і залиште страву на час, щоб охолола.
Потім розділіть готову запіканку з овочів і фаршу на порції і швидше подавайте до столу дивувати своїх рідних.
Випадкові рецепти