Укр
Рус
Запіканки Другі страви Російська кухня

Запіканка з макаронів з м’ясом

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

2623 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Запіканка з макаронів з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хорошим рішенням може бути ваш вибір цієї нескладної в приготуванні, але не менш смачної страви. Якщо вам ліньки готувати лазанью, а хочеться здивувати чимось, таким собі середземноморським, простий рецепт запечених макаронів з м'ясним фаршем допоможе вам в цьому. Так само ситно, смачно і святково. Адже в сонячній Італії, кожна страва, навіть звичайнісінька - це свято для гурмана. Не будемо відставати від італійців і приготуємо не менше досконалу запіканку з макаронів з м'ясом. Ця страва ідеально підходить і для буденних вечерь, а також для сімейних свят.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Запіканка з макаронів з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки11.4 гр.
  • Жири13.2 гр.
  • Вуглеводи18 гр.
  • Калорії246 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Деко, в якому будемо запікати, змащуємо оливковою олією. Ставимо каструлю з водою на вогонь. У кипящею підсолену воду засипаємо спагетті і перемішуємо. Варимо до напівготовності, як кажуть італійці «альденте», вони не повинні злипатися. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді.

Крок - 1
02

У розігріту сковороду додаємо яловичий фарш. Можна взяти і свинячо-яловичий вже готовий, а можна перемолоти самому. Обсмажуємо на середньому вогні поки не пустить сік.

Крок - 2
03

Лук очищаємо від лушпиння і миємо. Нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до фаршу. Мішаємо і обсмажуємо, поки цибуля не стане прозорою і почне набувати золотистий колір.

Крок - 3
04

Далі виливаємо в фарш вже готовий томатний соус з овочами і прянощами для болоньєзе. Можна приготувати самому перемолу на м'ясорубку томати з овочами. Все перемішуємо.

Крок - 4
05

І останньою додамо сіль зі спеціями. Можна звичайно додати і суміш ароматних італійських трав для пасти. Ще раз перемішаємо і даємо протушкуватися 5 - 10 хвилин. Дивимося, щоб не підгоріло.

Крок - 5
06

Нам знадобиться заправка для макаронів. У велику, глибоку миску вбиваємо яйця. До яєць додаємо дрібно натертий пармезан. Цей сир має дуже насичений і приємний смак і запах. Він додасть південної яскравості і пікантності нашій страві.

Крок - 6
07

Розтоплюємо вершкове масло і додаємо до решти інгредієнтів. Вінчиком все ретельно перемішаємо. Заправка зробить макарони більш соковитими і насиченими. Додаємо відварені макарони в заправку і добре перемішаємо.

Крок - 7
08

Викладаємо на змащене деко першим шаром макарони в заправці. Ложкою разравняйте, щоб якомога менше було пустот.

Крок - 8
09

Зверху макарони змащуємо, трохи розплавленим на водяній бані, жирним сиром. Посипаємо натертим на терку напівтвердим сиром моцарелла. Можна звичайно взяти інший твердий сир, але такою ніжної структури і тягучості при нагріванні він не дасть.

Крок - 9
10

Зверху рясно накладаємо соус балоньезе (фарш з перетертими томатами і овочами). Розрівнюємо по всій поверхні.

Крок - 10
11

І знову шар макаронів і сиру. Після терта моцарелла і м'ясо в соусі. Викладену шарами запіканку накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин. Запікаємо при температурі 180 градусів.

Крок - 11
12

Дістаємо деко, знімаємо фольгу і посипаємо тертим сиром моцарелла. Ставимо назад в духовку і запікаємо до утворення рум'яної скоринки (10 хвилин).

Крок - 12
13

Готову запіканку з макаронів з м'ясом дістаємо, даємо трохи охолонути і, нарізаємо на порційні шматки. При цьому не забуваємо прикрасити її свіжою порізаною зеленню і сиром моцарелла. Кличте рідних і друзів до столу.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Солянка рибна - покроковий рецепт, фото 1 Солянка рибна 90 6 3 з 5 - детальніше -
Печеня в горщиках з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в горщиках з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Деруни з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -