Хорошим рішенням може бути ваш вибір цієї нескладної в приготуванні, але не менш смачної страви. Якщо вам ліньки готувати лазанью, а хочеться здивувати чимось, таким собі середземноморським, простий рецепт запечених макаронів з м'ясним фаршем допоможе вам в цьому. Так само ситно, смачно і святково. Адже в сонячній Італії, кожна страва, навіть звичайнісінька - це свято для гурмана. Не будемо відставати від італійців і приготуємо не менше досконалу запіканку з макаронів з м'ясом. Ця страва ідеально підходить і для буденних вечерь, а також для сімейних свят.
Деко, в якому будемо запікати, змащуємо оливковою олією. Ставимо каструлю з водою на вогонь. У кипящею підсолену воду засипаємо спагетті і перемішуємо. Варимо до напівготовності, як кажуть італійці «альденте», вони не повинні злипатися. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді.
У розігріту сковороду додаємо яловичий фарш. Можна взяти і свинячо-яловичий вже готовий, а можна перемолоти самому. Обсмажуємо на середньому вогні поки не пустить сік.
Лук очищаємо від лушпиння і миємо. Нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до фаршу. Мішаємо і обсмажуємо, поки цибуля не стане прозорою і почне набувати золотистий колір.
Далі виливаємо в фарш вже готовий томатний соус з овочами і прянощами для болоньєзе. Можна приготувати самому перемолу на м'ясорубку томати з овочами. Все перемішуємо.
І останньою додамо сіль зі спеціями. Можна звичайно додати і суміш ароматних італійських трав для пасти. Ще раз перемішаємо і даємо протушкуватися 5 - 10 хвилин. Дивимося, щоб не підгоріло.
Нам знадобиться заправка для макаронів. У велику, глибоку миску вбиваємо яйця. До яєць додаємо дрібно натертий пармезан. Цей сир має дуже насичений і приємний смак і запах. Він додасть південної яскравості і пікантності нашій страві.
Розтоплюємо вершкове масло і додаємо до решти інгредієнтів. Вінчиком все ретельно перемішаємо. Заправка зробить макарони більш соковитими і насиченими. Додаємо відварені макарони в заправку і добре перемішаємо.
Викладаємо на змащене деко першим шаром макарони в заправці. Ложкою разравняйте, щоб якомога менше було пустот.
Зверху макарони змащуємо, трохи розплавленим на водяній бані, жирним сиром. Посипаємо натертим на терку напівтвердим сиром моцарелла. Можна звичайно взяти інший твердий сир, але такою ніжної структури і тягучості при нагріванні він не дасть.
Зверху рясно накладаємо соус балоньезе (фарш з перетертими томатами і овочами). Розрівнюємо по всій поверхні.
І знову шар макаронів і сиру. Після терта моцарелла і м'ясо в соусі. Викладену шарами запіканку накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин. Запікаємо при температурі 180 градусів.
Дістаємо деко, знімаємо фольгу і посипаємо тертим сиром моцарелла. Ставимо назад в духовку і запікаємо до утворення рум'яної скоринки (10 хвилин).
Готову запіканку з макаронів з м'ясом дістаємо, даємо трохи охолонути і, нарізаємо на порційні шматки. При цьому не забуваємо прикрасити її свіжою порізаною зеленню і сиром моцарелла. Кличте рідних і друзів до столу.
Випадкові рецепти