Запіканка з курячого фаршу - це закритий пиріг з м'ясною начинкою. У рецепті ми пропонуємо зробити його з готового листкового тіста. Це прискорить готування, але анітрохи не погіршить смакових якостей страви. Пиріг вийде м'яким, апетитним та ароматним. У нього буде хрумка скоринка і соковита начинка з курячого фаршу з сиром та овочами. Такою запіканкою ви зможете вразити і близьких, і гостей.
Листкове тісто разом з пергаментом покладіть на робочу поверхню.
Твердий сир натріть на великій тертці та викладіть у миску.
Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно наріжте ножем.
Болгарський перець вимийте та просушіть. Видаліть у перцю хвостик і насіння і подрібніть м'якоть кубиками.
Курячий фарш викладіть у миску. Змастіть форми для випічки розм'якшеним вершковим маслом.
Переверніть форми на шар листкового тіста і за допомогою їх виріжте з нього кола потрібного діаметра. Акуратно розподіліть вирізане тісто по дну та борти форм.
У миску з курячим фаршем всипте тертий сир, подрібнену зелену цибулю і болгарський перець. Вбийте у загальну масу яйце. Посоліть і поперчіть до смаку.
Перемішайте інгредієнти до однорідності. Найзручніше це робити руками. У суміш, що вийшла, всипте панірувальні сухарі і ще раз все добре вимішайте.
Поступово розкладіть начинку за формами з листковим тістом. Накрийте зверху іншим пластом і виріжте круги по діаметру форм. Заліпіть краї і проколіть кришки в декількох місцях вилкою, щоб полегшити вихід пари під час випікання. Завдяки цьому листкове тісто добре пропечеться і підніметься. Відправте заготовки в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1:00.
Через вказаний час вийміть рум'яну випічку з духовки і трохи остудіть, а потім подавайте на стіл. Запіканка з курячого фаршу з сиром та овочами виходить ніжною та соковитою. Смачного!
Випадкові рецепти