Запіканка з картоплі і курки - проста, але апетитна і ситна страва для сімейного обіду. Рецепт її приготування легкий і швидкий. У ньому майже немає додаткових інгредієнтів, але запіканка все одно виходить ніжною і дивно смачною. Рекомендуємо спробувати. Така страва сподобається і дорослим, і дітям.
Для приготування запіканки картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте тонкими слайсами.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте тонкими, довгими смужками.
Займіться соусом. Сметану викладіть в миску. Часник очистіть від лушпиння і на дрібній тертці натріть в ємність зі сметаною (можна також порізати часник ножем або пропустити через прес).
Твердий сир натріть на крупній тертці і додайте в часниково-сметанну масу.
Всипте сіль і чорний мелений перець і перемішайте соус до однорідності.
Форму для випічки змастіть оливковою олією і викладіть на дно півкільця ріпчастої цибулі. Зверху покладіть 1/3 картопляних слайсів. Покрийте їх 1/3 сметанно-сирного соусу.
На нього викладіть половину нарізаного курячого філе, поперчіть і посоліть. Повторіть всі шари, крім цибулевого (тобто картопля - сметана - курка), ще раз. Курку поперчіть.
На неї покладіть залишену 1/3 картоплі і змастіть соусом. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Запіканка повинна апетитно зарум'яниться.
Вийміть страву з духовки, дайте хвилин 10-15 настоятися, а потім наріжте порційними шматочками, викладіть на тарілки і подавайте на стіл. Запіканка з картоплі і курки виходить соковитою, ніжною, вершковою і неймовірно смачною. Смачного!
Випадкові рецепти